Dwaj jeźdźcy Apokalipsy. Stalin i Hitler: biografia porównawcza

- powieść historyczna
- 2008-01-01
- 2000-01-01
Jakimi drogami Stalin i Hitler dążyli do władzya Kim byli w życiu prywatnyma Jak wzajemnie się traktowalia Jakimi metodami i środkami osiągnęli swoje celea Co po sobie pozostawilia To pytania, na które czytelnik znajdzie odpowiedź w tej książce, której bohaterami są twórcy największych w dziejach systemów totalitarnych.
Kup Dwaj jeźdźcy Apokalipsy. Stalin i Hitler: biografia porównawcza w ulubionej księgarni
Oceny książki Dwaj jeźdźcy Apokalipsy. Stalin i Hitler: biografia porównawcza
83 użytkowników ma tytuł Dwaj jeźdźcy Apokalipsy. Stalin i Hitler: biografia porównawcza na półkach głównych- Przeczytane 44
- Historia 3
- Obyczajowe, Dramat, Biografia, Reportaż, Lit. Faktu ITD. 2
- Do kupienia 2
- Biografie 2
- MAMA REGAŁ 1
Cytaty z książki Dwaj jeźdźcy Apokalipsy. Stalin i Hitler: biografia porównawcza
Dodaj cytat z książki Dwaj jeźdźcy Apokalipsy. Stalin i Hitler: biografia porównawcza
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dwaj jeźdźcy Apokalipsy. Stalin i Hitler: biografia porównawcza
Świetna książka biograficzna dwóch największych świrów XXw. Polecam miłośnikom historii.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCiekawa książka, wiele informacji i ciekawostek mało popularnych z życia tyranów, także tego prywatnego. Polecam każdemu kto interesuje się tą historią, osobiście czegoś takiego szukałem i jestem zadowolony. Po każdym rodziale znajduje się małe podsumowanie porównujące jednego z drugim. Z minusów to brak dokładnego ukazania ich jako dowódców, tych którzy decydowali o działaniach podczas wojny. Zdarzały się fragmenty które już dosyć mocno odbiegały od tych dwóch postaci, jednych to może zaciekawić, innym może to sprawić jakąś trudność w przebrnięciu tego. Z minusów to zdarzyło się też pare stron wydrukowanych jakby na innej, jakiejś bardzo starej drukarce.
Dałbym ocenę 7.5 ;)
Ciekawa książka, wiele informacji i ciekawostek mało popularnych z życia tyranów, także tego prywatnego. Polecam każdemu kto interesuje się tą historią, osobiście czegoś takiego szukałem i jestem zadowolony. Po każdym rodziale znajduje się małe podsumowanie porównujące jednego z drugim. Z minusów to brak dokładnego ukazania ich jako dowódców, tych którzy decydowali o...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKawał dobrej biografii porównawczej, rzuca światło na nowe fakty, które łączą się w całość. Jeszcze chyba nigdy ci dwaj najwięksi zbrodniarze nie byli tak do siebie podobni. W książce znajduje się o wiele więcej informacji niż w zwykłej Wikipedii i to daje jej niewymierną wartość.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to''Hitler i Stalin dwaj jeźdźcy apokalipsy,, tytuł jak najbardziej odpowiedni bez wątpienia.
Sama książka dostarcza wielu ciekawostek i faktów z życia tyranów.
poznajemy losy młodych ludzi którzy w przyszłości mają odmienić świat,autor ukazuje nam wiele podobieństw między ''jeźdźcami,,.
Polecam wszystkim którzy chodź trochę interesują się życiem największych ludobójców świata .
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSama książka dostarcza wielu ciekawostek i faktów z życia tyranów.
Porównanie dwóch tyranów przedstawiające wątki z ich życia prywatnego. Historia z trochę innej strony.