Uwolnij swój genialny umysł

Okładka książki Uwolnij swój genialny umysł autora José Silva, 9788328928008
Okładka książki Uwolnij swój genialny umysł
José Silva Wydawnictwo: Sensus poradniki
poradniki
2025-10-28
2025-10-28

Kup Uwolnij swój genialny umysł w ulubionej księgarnii

Oceny książki Uwolnij swój genialny umysł

OPINIE i DYSKUSJE o książce Uwolnij swój genialny umysł

💡 „ᴜᴡᴏʟɴɪᴊ ꜱᴡóᴊ ɢᴇɴɪᴀʟɴʏ ᴜᴍʏꜱᴌ” ᴊᴏꜱᴇ ꜱɪʟᴠᴀ, ᴇᴅ ʙᴇʀɴᴅ ᴊʀ.💡

▪️𝗥𝗘𝗖𝗘𝗡𝗭𝗝𝗔 ▪️

Książka oparta na metodzie José Silvy to propozycja dla osób, które poszukują sposobu na lepsze wykorzystanie potencjału własnego umysłu oraz świadome kształtowanie swojego życia. Autor przygotował dla nas zestaw ćwiczeń, narzędzi i propozycji, jak zacząć pracować z umysłem, by w pełni wykorzystywać jego potencjał. Co mnie urzekło w tej pozycji to fakt, że autor przygotował same konkrety. Krok po kroku prowadzi nas przez ten proces. Pomaga nam zapanować nad stresem, zaprogramować swoje sny i zwalczyć złe nawyki, które blokują potencjał umysłu, a nawet podpowiada jak kontaktować się ze swoją podświadomością.

Napisana jest prostym, przystępnym językiem co sprawia, że łatwo można chłonąc wiedzę. Ale to właśnie w prostocie tkwi siła i w chęci zmienienia czegoś w naszym życiu. Już od pierwszych stron autor uderza w czuły punkt. Dobitnie uświadamia, że sami nieświadomie ograniczamy własny potencjał, nie dlatego, że brakuje nam zdolności, lecz dlatego, że nigdy nie nauczono nas, jak naprawdę korzystać z potęgi naszego umysłu. Ta książka to nie jest zwykły poradnik, który ilością informacji może czytelnika znużyć. Autor postarał się skonstruować ją w taki sposób, by od samego początku zachęcić czytelnika do eksplorowania tego fascynującego tematu. Pokreśla, że zmiana jest możliwa dla każdego, niezależnie od punktu wyjścia, a kluczem do niej jest konsekwencja i praca z własnymi myślami. Czytelnik stopniowo zaczyna rozumieć, że to, co mówi do siebie ma realny wpływ. Książka uczy, jak odzyskać poczucie sprawczości, jak wyciszyć wewnętrzny chaos i jak krok po kroku budować życie pełne sensu, sukcesów i spełnienia.

„Uwolnij swój genialny umysł” to książka, która może szczególnie spodobać się osobom zainteresowanym rozwojem osobistym oraz pracy z umysłem. Dla jednych będzie inspirującym impulsem do zmiany, a znowu dla innych odbiorców, praktycznym przewodnikiem po metodzie Silvy i pracy z samym sobą. Wszystko zależy w jakim kierunku chcesz dokonać zmiany. Autor uświadamia, że wystarczy tylko kilka godzin ćwiczeń, by odblokować swój genialny umysł! 💡

💡 „ᴜᴡᴏʟɴɪᴊ ꜱᴡóᴊ ɢᴇɴɪᴀʟɴʏ ᴜᴍʏꜱᴌ” ᴊᴏꜱᴇ ꜱɪʟᴠᴀ, ᴇᴅ ʙᴇʀɴᴅ ᴊʀ.💡

▪️𝗥𝗘𝗖𝗘𝗡𝗭𝗝𝗔 ▪️

Książka ta, to kurs przygotowany pod nadzorem José Silvy, który krok po kroku pomaga rozwinąć możliwości mózgu. Opisuje proste techniki, które pozwalają zagłębić się w meandry naszego umysłu i wyzwolić to, co może sprawić, że życie stanie się lepsze. Metoda opracowana przez José Silva została doceniona na całym świecie, a jego badania dotyczące rozwoju osobistego pomogły niejednej osobie.

Są takie książki, które zachwycają swoją prostotą oraz równocześnie wartościową treścią. Takie, które mimo niedużej objętości niosą więcej treści niż na początku mogłoby się wydawać. Na ich poznanie nie wystarczy dzień, czy dwa, gdyż wymagają ćwiczeń pozwalających na zastosowanie zawartych w nich technik. Do takich książek należy „Uwolnij swój genialny umysł. Kurs sukcesu według metody Silvy”. Zainteresował mnie jej tytuł, a ponieważ chętnie sięgam po książki związane z rozwojem osobistym, postanowiłam ją poznać. I to była bardzo dobra decyzja. Z pewnością ta publikacja zostanie ze mną na dłużej.

Okładka jest intrygująca i w prosty sposób pokazuje o czym jest ta publikacja. Niejednokrotnie słyszymy, że umysł to potęga i od tego, jakie mamy nastawienie, o czym myślimy może zależeć wiele aspektów naszego życia. Tymczasem okazuje się, że pewne rzeczy można po prostu opanować, wyćwiczyć, zwizualizować. Pozytywne myślenie to podstawa, ale nie myślcie, że znajdziecie tu tylko porady typu, że takie nastawienie pomaga. Otóż niemal cała książka to zestaw niezwykłych w swej prostocie i nie zajmujących wiele czasu technik do zastosowania od razu. Nie zadziałają już pierwszego dnia, potrzeba na to systematyczności, ale ich wykonywanie może zajmować po kilkanaście minut dziennie a efekty mogą okazać się zaskakujące. Autorzy wspominają, że nasz umysł jest trochę jak komputer, który można zaprogramować w taki sposób, by poradzić sobie z problemami, być szczęśliwszym, pewniejszym siebie, mieć lepsze relacje z innymi.

Techniki, formuły do zastosowania są jak przepisy kulinarne, wymagają zastosowania dokładnie z opisem, przynajmniej na początku, aby zadziałały. Przykładowo techniki kontroli snu, które mogą pomóc w lepszym wysypianiu się, zapamiętywaniu i interpretowaniu tego, co nam się przyśniło. Inne pozwalają na polepszenie pamięci, czy ku mojemu zdziwieniu nawet mogą pomóc w pozbyciu się bólu głowy. Rozdziały nie są długie i rozpoczyna je krótkie wprowadzenie przed opisaniem technik. Czasem dodane są proste rysunki pomagające lepiej zrozumieć opisywane zagadnienie. Na końcu książki natomiast znajduje się sama esencja, czyli w dodatkach od A do D w skróconej formie opisane są wszystkie techniki omawiane w poszczególnych rozdziałach. Dla osób zainteresowanych, w dodatku E podane są linki do stron internetowych, na których znajdują się darmowe lekcje wprowadzające oraz filmy, a także informacje o kursach. Warto też wspomnieć, że książka napisana jest lekko, ciekawie a przy omawianiu niektórych technik opisane są doświadczenia osób, które je zastosowały i efekty, jakie dzięki temu uzyskały.

„Uwolnij swój genialny umysł. Kurs sukcesu według metody Silvy” to książka, która zachwyca prostą, ale wartościową treścią. Opisane w niej techniki są do zastosowania od razu i chociaż wymagają systematyczności, to nie zajmują bardzo dużo czasu a efekty mogą nas zaskoczyć. Z pewnością to publikacja, która zostanie ze mną na dłużej. Warto dać jej szansę.

To klasyczna, a jednocześnie wciąż aktualna propozycja dla osób zainteresowanych rozwojem osobistym i pracą z własnym potencjałem mentalnym. Autor, twórca znanej metody Silvy, przekonuje, że każdy z nas posiada znacznie większe możliwości umysłu, niż na co dzień wykorzystuje – trzeba tylko nauczyć się z nich świadomie korzystać 😉

Silva skupia się na tym, jak poprzez koncentrację, wizualizację i pracę z myślami można wpływać na swoje samopoczucie, decyzje i cele życiowe.
Książka pokazuje, że umysł nie jest biernym narzędziem, lecz aktywnym sprzymierzeńcem, który – odpowiednio „wytrenowany” – potrafi wspierać nas w rozwiązywaniu problemów, radzeniu sobie ze stresem i budowaniu pewności siebie.

Dużym atutem książki jest jej praktyczny charakter. Nie jest to wyłącznie teoria – znajdziemy tu ćwiczenia i techniki, które można wdrażać we własnym tempie. Silva zachęca do regularnej pracy z umysłem i podkreśla, że efekty przychodzą wraz z cierpliwością i systematycznością.

„Uwolnij swój genialny umysł” to lektura dla osób, które chcą lepiej poznać siebie, zwiększyć świadomość własnych myśli i nauczyć się wykorzystywać potencjał, który już w nich jest. To książka inspirująca i motywująca, pokazująca, że zmiana zaczyna się w głowie – i że każdy może zrobić pierwszy krok ku bardziej świadomemu, spokojnemu i spełnionemu życiu.

Silva skupia się na tym, jak poprzez...

36 użytkowników ma tytuł Uwolnij swój genialny umysł na półkach głównych
10 użytkowników ma tytuł Uwolnij swój genialny umysł na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Uwolnij swój genialny umysł

Dodaj cytat z książki Uwolnij swój genialny umysł