Tarocista

- Podcaster Jacek Gadowski (tom 2)
- 2025-11-12
- 2025-11-12
Brutalne morderstwo młodej kobiety wstrząsa Ostrołęką. Za zaszytymi ustami ofiary śledczy znajdują kartę tarota. To dopiero początek serii krwawych zbrodni. Czy lokalnemu podcasterowi uda się odkryć tożsamość seryjnego mordercy?
Kup Tarocista w ulubionej księgarni
Oceny książki Tarocista
501 użytkowników ma tytuł Tarocista na półkach głównych- Przeczytane 251
- 2025 23
- 2026 9
- Kryminał 3
- Na półce 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce Tarocista
Tom 2 z serii o Jacku i nie zawiodłem się.
Z jednej strony zwłoki z drugiej karty tarota.
Wróżbici tarociści. Co oznacza każda karta? Kim jest Diabeł a kto jest Głupcem?
I jak u Pana Jakuba rozwiązanie jest niebanalne.
Warto przeczytać.
Tom 2 z serii o Jacku i nie zawiodłem się.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZ jednej strony zwłoki z drugiej karty tarota.
Wróżbici tarociści. Co oznacza każda karta? Kim jest Diabeł a kto jest Głupcem?
I jak u Pana Jakuba rozwiązanie jest niebanalne.
Warto przeczytać.
"Tarocista" nie był tak mroczny i tajemniczy jak pierwszy tom o podcasterze Jacku Gadowskim. Trzeba jednak przyznać, że historia o mordercy, pozostawiającym na miejscu zbrodni karty Tarota okazała się wciągająca. Powieść Jakuba Rutki czyta się szybko. Autor nie pozwala nam się nudzić, zwłaszcza na końcu, gdy serwuje nam intrygujący plot twist.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejna porcja przygód podcastera...Morderstwo z kartą tarota w tle. Świetne wprowadzenie czytelnika w świat tarota i ciekawa narreacja sprawia że tą książkę czyta się z wielką przyjemnością.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWartka, soczysta i logiczna. Może nie jest to jakieś arcydzieło, ale zdecydoqanie wyróżnia się na tle zalewu chłamu serwowanego nam ostatnio przez wydawnictwa. Dużym plusem jest dobry research tematu, zarówno samego środowiska tarota, jak i towarzystwa influenserskiego. Proste wydarzenia na tle lokalnym, nieprzekombinowane, co tylko dodaje jej autentyzmu. Jestem zdecydowanie na tak, tego typu literaturze rozrywkowej:-)
Wartka, soczysta i logiczna. Może nie jest to jakieś arcydzieło, ale zdecydoqanie wyróżnia się na tle zalewu chłamu serwowanego nam ostatnio przez wydawnictwa. Dużym plusem jest dobry research tematu, zarówno samego środowiska tarota, jak i towarzystwa influenserskiego. Proste wydarzenia na tle lokalnym, nieprzekombinowane, co tylko dodaje jej autentyzmu. Jestem...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDosłownie płynie się przez treść książki, ciekawie wprowadzona tematyka kart tarota, które stają się prawie jednym z bohaterów fabuły. W zasadzie do ostatnich stron ciężko się domyślić kto był mordercą ❤️
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJest to moje pierwsze spotkanie z motywem tarota w książce. Nigdy wcześniej nie zagłębiałam się w ten temat.
Oprócz tego jest to również moje pierwsze spotkanie z autorem. Myślę, że z ciekawości sięgnę po pierwszą część tej serii. Thriller trzymający w napięciu. Motyw tarota przewijający się przez całą książkę, wywołuje gęsią skórkę na ciele. Szczególnie podczas czytania w nocy.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOprócz tego jest to również moje pierwsze spotkanie z autorem. Myślę, że z ciekawości sięgnę po pierwszą część tej serii. Thriller trzymający w napięciu. Motyw tarota przewijający się przez całą książkę, wywołuje gęsią skórkę na ciele. Szczególnie podczas czytania w...
"Tarocista", autor: Jakub Rutka.
Zostaje zamor*owana młoda kobieta. W zaszytych ustach ofiary policjanci znajdują kartę tarota. Tak więc wiadomo już, że nie było to przypadkowe przestępstwo. W dodatku to początek serii krwa*ych zbrodni. Podcaster Jacek Gadowski rozpoczyna dziennikarskie śledztwo. Czy ma z tym coś wspólnego lokalny wróżbita? Czy może jednak to fałszywy trop? Książkę czyta się szybko i dobrze. Jeśli lubicie kryminały trzymające w napięciu od samego początku do końca, to ten tytuł jest zdecydowanie dla Was 🔥 W mojej ocenie 10/10 🔥 Polecam 👍
#współpracarecenzencka
"Tarocista", autor: Jakub Rutka.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZostaje zamor*owana młoda kobieta. W zaszytych ustach ofiary policjanci znajdują kartę tarota. Tak więc wiadomo już, że nie było to przypadkowe przestępstwo. W dodatku to początek serii krwa*ych zbrodni. Podcaster Jacek Gadowski rozpoczyna dziennikarskie śledztwo. Czy ma z tym coś wspólnego lokalny wróżbita? Czy może jednak to fałszywy...
Wciągający kryminał, na pewno przeczytam kolejne tomy :-) Polecam
Wciągający kryminał, na pewno przeczytam kolejne tomy :-) Polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to„Tarocista” Jakuba Rutki to książka, która wpadła mi w ręce zupełnie przypadkiem, a dosłownie mnie wessała! 🌪️ Okładka intryguje, tytuł obiecuje tajemnicę, a środek? To połączenie thrillera psychologicznego z nutą ezoteryki, które trzyma w napięciu od pierwszych stron. Klimat jest gęsty, mroczny i momentami niepokojący – idealny na zimowy wieczór z herbatą w dłoni ☕🖤
Fabuła kręci się wokół tytułowego tarocisty, który wplątuje się w sieć kłamstw i zagadek. Nie mogę zdradzić za dużo, ale powiem tyle: autor umiejętnie dawkuje napięcie, a zwroty akcji są naprawdę zaskakujące. To nie jest kolejna przewidywalna historia – tu nic nie jest oczywiste! Każdy rozdział odkrywa nowe tropy, a ja złapałam się na tym, że próbowałam łączyć fakty szybciej, niż główny bohater. Niestety, Rutka i tak był o krok przede mną! 😅
Jeśli chodzi o bohaterów – są bardzo ludzcy, z wadami i sekretami, przez co łatwo się z nimi (lub przeciwko nim!) zżyć. Główny protagonista intryguje swoją charyzmą i tajemniczością, ale to postaci drugoplanowe dodają tej historii soczystości. Emocje? Były momenty, gdzie czułam autentyczny dreszczyk, ale też chwile refleksji nad tym, jak bardzo przeszłość może wpływać na nasze wybory 👁️🗨️
Styl Rutki jest płynny I wciągający, ale bez przesłodzenia – akcja gna do przodu, a dialogi są naturalne. Nie ma tu dłużyzn, a książkę czyta się błyskawicznie. To jeden z tych tytułów, przy których mówisz sobie: „Jeszcze jeden rozdział…” i nagle robi się 3 nad ranem ⏳🌙
Komu polecam? Na pewno fanom thrillerów psychologicznych, ale też osobom, które lubią, gdy rzeczywistość miesza się z magią i symboliką. Jeśli lubicie książki, które zmuszają do myślenia i zostawiają niedosyt – to będzie strzał w dziesiątkę! 🎯
Moja ocena: 8/10 🌟
To mocny, intrygujący kawałek literatury, który zapada w pamięć.
BRUNETTE BOOKS
„Tarocista” Jakuba Rutki to książka, która wpadła mi w ręce zupełnie przypadkiem, a dosłownie mnie wessała! 🌪️ Okładka intryguje, tytuł obiecuje tajemnicę, a środek? To połączenie thrillera psychologicznego z nutą ezoteryki, które trzyma w napięciu od pierwszych stron. Klimat jest gęsty, mroczny i momentami niepokojący – idealny na zimowy wieczór z herbatą w dłoni...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPo pierwszej części (świetnej!) spodziewałam się czegoś lepszego. Niestety rozczarowałam się. Książka, mimo ciekawego tematu, nudnawa, bez polotu, czytałam żeby skończyć. Zupełnie przeciętna.
(zabójstwo, karty tarota, wróżbita, asesor, sąd, biegły ds. BHP)
PODCASTER KRYMINALNY JACEK GADOWSKI/OSTROŁĘKA
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to(zabójstwo, karty tarota, wróżbita, asesor, sąd, biegły ds. BHP)
PODCASTER KRYMINALNY JACEK GADOWSKI/OSTROŁĘKA