Na końcu świata

literatura obyczajowa, romans
Na końcu świata
2026-04-22
2026-04-22
On nie chce jej na farmie. Ona nie zamierza wyjechać.

Samotna podróż po Stanach po zdradzie partnera miała być dla Phoebe Valentine czasem na odzyskanie samej siebie. Nie spodziewała się jednak, że wyląduje w łóżku charyzmatycznego kowboja i wywróci tym własne życie do góry nogami.

Kiedy los sprawia, że ich drogi ponownie się przecinają, wszystko jeszcze się komplikuje. Rhett Wilder jest pewny siebie, gorący i niebezpieczny dla jej serca. Ado tego okazuje się jej nowym szefem.

Im bardziej się zbliżają, tym bardziej on – poraniony w przeszłości–próbuje ją od siebie odsunąć. W końcu historia jego rodziny nauczyła go, że miłość zawsze równa się ucieczce. Ona zaś chce mu udowodnić, że ta historia nie musi się powtórzyć.

Phoebe i Rhett muszą stawić czoła emocjom, które pojawiają się mimo strachu i przeszkód. Czy odważą się zaufać uczuciu, które narodziło się w najmniej oczekiwanym momencie?

Kup Na końcu świata w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Na końcu świata

OPINIE i DYSKUSJE o książce Na końcu świata

„Kocham cię bardziej niż samego siebie.”

[współpraca reklamowa @wydawnictwoniegrzeczneksiazki ]

🩷 One night stand
🩷 Cowboy romance
🩷 Grumpy x sunshine
🩷 Szef x pracownica
🩷 Wymuszona bliskość

Phoebe, będąc pewna, że jej ukochany szykuje dla niej niespodziankę, jedzie na lotnisko. Na miejscu okazuje się, że ją zdradza i zraniona kobieta decyduje się kupić bilet w nieznane. Ląduje w małym miasteczku, gdzie w barze poznaje tajemniczego mężczyznę. Postanawiają nie wyjawiać swoich imion i spędzić tę jedną noc razem. Następnego dnia Phoebe idzie szukać pracy i kiedy trafia na pewne ranczo, okazuje się, że jego właścicielem jest Rhett. Jej jednonocna przygoda.

Tak dobry kowbojski romans, to jest to czego potrzebowałam! Mamy tutaj gburowatego do granic możliwości kowboja oraz jego zmorę, czyli pogodną kobietę.

Rhett jest emocjonalnie zamknięty i nie chce dopuścić do siebie Phoebe. Nie chce ponownie przeżyć tego, co stało się w przeszłości. Ale charakter Phoebe sprawia, że mężczyzna nieświadomie zaczyna się przed nią odsłaniać. A moja słodka Phoebe… Ciężko jest jej się oprzeć. Całkowicie się nie dziwię, że stracił dla niej głowę. Jest niesamowicie pracowita, empatyczna i każdego dnia pokazywała, że nie zasłużyła na to jak potraktował ją jej ex.

Klimat w tej książce jest naprawdę niesamowity. Autorka w idealny sposób oddała nastrój rancza. Dzięki temu czytanie tej książki to była czysta przyjemność. Jako ogromna fanka kowbojskich romansów, polecam wam z całego serca i ta książka trafia do mojej topki książek z tym motywem🩷

„Kocham cię bardziej niż samego siebie.”

[współpraca reklamowa @wydawnictwoniegrzeczneksiazki ]

🩷 One night stand
🩷 Cowboy romance
🩷 Grumpy x sunshine
🩷 Szef x pracownica
🩷 Wymuszona bliskość

[współpraca reklamowa Wydawnictwo Niegrzeczne Książki]

Na końcu świata to zdecydowanie tytuł, przez który pokochacie kowbojskie książki! 🤠🌼

Historia opowiada o Phoebe, która na lotnisku odkrywa, że jej chłopak ją zdradza, więc pod wpływem emocji postanawia uciec pierwszym lepszym samolotem 🤭 Takim sposobem trafia do miasteczka położonego w Teksasie, gdzie spotyka pewnego gburowatego kowboja, z którym spędza noc. Oboje myślą, że po niej już więcej się nie zobaczą, ale los ma dla nich inne plany i okazuje się, że będą razem pracować.

Znajomość Phoebe i Rhetta zaczynamy z grubej rury, żeby potem zwolnić i dać im się naprawdę dobrze poznać. Mimo że wydają się bez skaz, oboje są zranieni i chyba właśnie to polubiłam w nich najbardziej. Zarówno Phoebe, jak i Rhett przeszli w życiu przez różne rzeczy, nie poddali się i mimo chwilowego zamknięcia w sobie znaleźli kogoś, komu pozwolili zobaczyć swoje blizny i je uleczyć.

Uwielbiam momenty, kiedy zderza się charakter Rhetta, który diametralnie różni się od cech i podejścia do życia Phoebe. On jest typowym gburowatym kowbojem, który unika przywiązania, potrafi walczyć o swoje i najbardziej lubi to, co zna. Phoebe z kolei to kobieta, która cieszy się z najmniejszych rzeczy, potrafi podjąć zwariowane decyzje (np. podróż pierwszym lepszym samolotem 😆) i bardzo surowo ocenia swoje wybory przez to, że wcześniej jej samoocena została podkopana przez najbliższe osoby.

Sytuacje, kiedy tak skrajnie różne osoby krzyżują się ze sobą, niejednokrotnie doprowadzą was do śmiechu albo do wzruszenia. Przemiana tych bohaterów zapadnie mi w głowie na długi czas. Chwila, w której Phoebe zaczyna walczyć o siebie i wie, że zasługuje na o wiele wartościowsze osoby w swoim otoczeniu oraz Rhett, który w końcu pozwala sobie czuć i jest w stanie zawalczyć o osobę, która w nim te uczucia wywołuje…no wtedy na pewno ich pokochacie.

Styl pisania Asi jak zawsze mnie nie zawiódł. Książkę czytało się naprawdę bardzo przyjemnie, szybko i przede wszystkim była wciągająca, ale to do tego stopnia, że odłożycie ją dopiero wtedy, kiedy będzie to coś bardzo, bardzo pilnego 😆

Upalny Teksas, słodka dziewczyna z miasta i gburowaty kowboj to klimat, który zdecydowanie pokochacie! 🤎🤠

[współpraca reklamowa Wydawnictwo Niegrzeczne Książki]

Dla mnie ta pozycja to solidny średniak. Bardzo ciekawy motyw nie został przez autorkę w pełni wykorzystany. Mimo to historia jest całkiem wciągająca i szybko się ją czyta.

156 użytkowników ma tytuł Na końcu świata na półkach głównych
8 użytkowników ma tytuł Na końcu świata na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Na końcu świata

Dodaj cytat z książki Na końcu świata