To było niechcący!

Okładka książki To było niechcący! autora Jörg Mühle, 9788381507424
Okładka książki To było niechcący!
Jörg Mühle Wydawnictwo: Dwie Siostry Cykl: Niedźwiedź i łasica (tom 3) Seria: Polecone z Zagranicy literatura dziecięca
28 str. 28 min.
literatura dziecięca
Niedźwiedź i łasica (tom 3)
Polecone z Zagranicy
Das war doch keine Absicht!
2025-09-01
2025-09-01
28 min.
Anna Kierejewska

Kup To było niechcący! w ulubionej księgarnii

Oceny książki To było niechcący!

OPINIE i DYSKUSJE o książce To było niechcący!

Przyjemne ilustracje, historia wywołująca śmiech, ale nie trafia do mnie jako historia o tym jak przepraszać.
Synowi się podobała.

Tutaj mój numer jeden to "Jak przepraszać" Davida laRochelle'a.

Synowi się podobała.

Tutaj mój numer jeden to "Jak przepraszać" Davida laRochelle'a.

Czy Wasze dzieci łatwo mówią „przepraszam”, kiedy coś zmajstrują? A jeśli zrobią coś… zupełnie niechcący? Czy wtedy też wiedzą, że warto przeprosić?

To wcale nie taki prosty temat. Dlatego zajrzyjcie do tej książki! Miś przez przypadek obsypał łasice śniegiem. I co? Nie przeprosił. Bo przecież „To było niechcący”… Prawda? No właśnie — i od tego zaczyna się sprzeczka między przyjaciółmi.

Sztuka przepraszania bywa trudna (nie tylko dla dzieci). Ta historia z humorem i dystansem pokazuje, jak ogromne znaczenie może mieć jedno słowo — nawet gdy błąd był przypadkowy. Uczy też, że „przepraszam” wypowiedziane z przymusu albo ze złośliwością… nie zawsze działa jak trzeba.

Prosty, zabawny przekaz, sympatyczni bohaterowie i ilustracje bez nadmiaru bodźców.
Idealna książka, by zatrzymać się na chwilę i porozmawiać z dziećmi o emocjach, relacjach i mocy jednego słowa 💛📚

Książka o trudnej sztuce przepraszania. Niedźwiedź i łasica mają z tym problem i wynika z tego pewna trochę śmieszna sytuacja. Nie do końca mi ta opowieść leży, ale na pewno na zainteresowanie zasługują ładne ilustracje.

19 użytkowników ma tytuł To było niechcący! na półkach głównych

Okładka książki Mama kocha cię tak mocno! Maud Legrand, Capucine Lewalle
Mama kocha cię tak mocno! Maud Legrand, Capucine Lewalle
Okładka książki Jestem wdzięczny, że Cię mam Natalia Juszczak, Anna Paszkiewicz
Jestem wdzięczny, że Cię mam Natalia Juszczak, Anna Paszkiewicz

Cytaty z książki To było niechcący!

Dodaj cytat z książki To było niechcący!