Nina z Gwieździstego Królestwa tom 2

- komiksy
- Nina z Gwieździstego Królestwa (tom 2)
- Hoshi Furu Oukoku no Nina
- 2025-05-26
- 2025-05-26
Z powodu swoich oczu w kolorze lapis lazuli Nina ma zająć miejsce Alishy, księżniczki Fortuny, i poślubić księcia Galgady. Aby oszukać obce mocarstwo, powoli przeistacza się w damę, lecz coś ciągnie ją do drugiego księcia Fortuny, Azure’a. Choć wcześniej dziewczyna była dla niego jedynie marionetką, on też zaczyna jej pragnąć… Taka miłość trafia się tylko raz w życiu! Przed Wami drugi tom fantastycznej opowieści rozgrywającej się wśród pałacowych ścian!
Kup Nina z Gwieździstego Królestwa tom 2 w ulubionej księgarni
Oceny książki Nina z Gwieździstego Królestwa tom 2
32 użytkowników ma tytuł Nina z Gwieździstego Królestwa tom 2 na półkach głównych- Przeczytane 25
- Mangi 6
- 2025 3
- Manga 3
- Serie 1
- Mangi 2025 1
- Osobista biblioteczka - mangi 1
- Kupione 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Nina z Gwieździstego Królestwa tom 2
Nina i Azure bardzo się zbliżają i okazuje się, że łączy ich więcej niż by się mogło wydawać. Dziewczyna zrobi wszystko i zmierzy się z każdą trudnością by go ochronić. Ten tomik był calkiem uroczy jeśli chodzi o relację tej dwójki jednak moim zdaniem akcja pędzi do przodu zdecydowanie trochę za szybko. Kreska mnie zachwyca, bo jest śliczna, a bohaterów da się polubić. No i na koniec pojawia się jeszcze nowy książę ze swoją papugą.... robi się ciekawie.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWszystko dzieje się trochę za szybko, włączając w to romans. Brakowało mi czegoś.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNina coraz bardziej zbliża się do mężczyzny, który odpowiada za jej uprowadzenie i nową rolę w życiu. Książę Azure staje się bardzo ważną osobą dla dziewczyny i relacja pary przemienia się niczym w zaczarowanej wersji syndromu sztokholmskiego. Całość zostaje spotęgowana w chiwli gdy na jaw wychodzi, że na życie przystojnego księcia ktoś czyha i doszło już do serii zamachów. Nina decyduje się na ryzykowny krok i próbę pozyskania sojusznika w postaci byłego króla i dziadka bohatera, który wychowywał go przez wiele lat. Czy Nina podszywająca się pod księżniczkę Alishę będzie w stanie pomóc Azure? No i jak dziewczyna zareaguje na szokującą prawdę na temat jego pochodzenia.
Okazuje się, że książę także jest dublerem i pełni rolę i podszywa się pod prawdziwego Azure, który zmarł w dzieciństwie. Do tego relacje w rodzinie królewskiej są zgoła inne, niż bohaterce się to wydawało. Nina musi zacząć bawić się w polityczne machinacje, by przetrwać i ochronić najbliższe sobie osoby. Czy dziewczyna będzie w stanie poradzić sobie z tym wyzwaniem?
Nina coraz bardziej zbliża się do mężczyzny, który odpowiada za jej uprowadzenie i nową rolę w życiu. Książę Azure staje się bardzo ważną osobą dla dziewczyny i relacja pary przemienia się niczym w zaczarowanej wersji syndromu sztokholmskiego. Całość zostaje spotęgowana w chiwli gdy na jaw wychodzi, że na życie przystojnego księcia ktoś czyha i doszło już do serii zamachów....
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa część mnie wzruszyła, oh ależ jest to piękne. Dawno nie czytałam tak uroczej mangi a zarazem smutnej, wgl co to za koniec ? Tak nie robimy.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to{współpraca reklamowa z @wydawnictwowaneko}
Na początku mangi poznajemy tytułową Ninę jako żebraczkę, która zamieszkiwała fikcyjną krainę Fortuna. Jej życie zmienia się całkowicie, gdy bohaterka poznaje księcia Azure’a, który z powodu jej nietypowej urody obsadza ją w roli niedawno zmarłej księżniczki Alishy. Dziewczyna została nawet zaręczona z dziedzicem tronu Galgady, lecz Azure ma w sobie coś, czemu Nina nie może się oprzeć…
Bardzo miłe zaskoczenie!
Do niedawna myślałam, że współczesne romanse shoujo/josei niczym mnie już nie zaskoczą. Nie macie pojęcia jak bardzo się myliłam, bo świetnie się bawiłam na lekturze tych tomików. Główni bohaterowie są cudowni, uwielbiam patrzeć jak ich relacja przeistacza się w coś więcej. Dużo jest tam intryg dworskich, humoru też jest sporo. A kreska jest taka śliczna 💞!
Muszę też przyznać, że na początku myślałam, że ten tytuł okaże się być kalką „Freyi, fałszywego księcia”, ale niepotrzebnie się martwiłam (jedyne co obie mangi łączy to główna bohaterka udająca członka rodziny królewskiej).
Jeżeli, tak jak ja, lubicie romanse w klimacie fantasy, na pewnie wam się ta manga spodoba <3! Drugi tom zakończył się cliffhangerem, przez który nie mam innej opcji jak sięgnąć po kolejne tomiki! Jak to dobrze, że trzeci tomik wyjdzie jutro!
PS - w tej mandze występuje przeurocza papuga, jako, że jestem ogromną fanką papużek, nie potrafiłam się powstrzymać, by zrobić sesję z mangami i Rikiem 🦜.
{współpraca reklamowa z @wydawnictwowaneko}
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNa początku mangi poznajemy tytułową Ninę jako żebraczkę, która zamieszkiwała fikcyjną krainę Fortuna. Jej życie zmienia się całkowicie, gdy bohaterka poznaje księcia Azure’a, który z powodu jej nietypowej urody obsadza ją w roli niedawno zmarłej księżniczki Alishy. Dziewczyna została nawet zaręczona z dziedzicem tronu Galgady,...
W tym tomie zostają wyjaśnione pewne znaki zapytania z pierwszego, dostajemy też dość gwałtowne przyspieszenie relacji dwójki głównych bohaterów - co ja osobiście odebrałam jako minus bo zabrakło mi tu głębszego rozwoju i trochę smakowało to sztucznością oraz działaniem na siłę. Sama Nina również przechodzi pewną wewnętrzną przemianę choć wciąż ma w sobie sporo dziecinności.
W połowie nabrałam pewności, że historię zakończę tutaj, nie czułam się ani porwana ani zainteresowana - wszystko było jakoś tak za prosto i za szybko.
Jednak.
Dosłownie ostatnie strony, które odsłoniły nam nowego, istotnego bohatera i jego zachowanie (które gwałtownie przekreśliło słodko gorzki klimat) sprawiło, że odczułam na nowo iskierkę zainteresowania. I ciężko będzie jej nie zaspokoić.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPierwszy tom średnio mnie przekonał, czy powinnam sięgnąć po następne. Drugi tom jest o wiele wiele lepszy! Wszystko nabiera tempa, i akcja i romans, a Nina coraz bardziej daje się polubić. No i cudowny Azure <3 chcę go więcej!