TrumPolacy. Kto w Polsce czeka na drugą amerykańską rewolucję

Okładka książki TrumPolacy. Kto w Polsce czeka na drugą amerykańską rewolucję autora Robert Kowalczyk, Adam Sokołowski, 9789180763950
Okładka książki TrumPolacy. Kto w Polsce czeka na drugą amerykańską rewolucję
Adam SokołowskiRobert Kowalczyk Wydawnictwo: Word Audio Publishing International reportaż
reportaż
e-book
2024-01-29
2024-01-29

Kup TrumPolacy. Kto w Polsce czeka na drugą amerykańską rewolucję w ulubionej księgarnii

Oceny książki TrumPolacy. Kto w Polsce czeka na drugą amerykańską rewolucję

OPINIE i DYSKUSJE o książce TrumPolacy. Kto w Polsce czeka na drugą amerykańską rewolucję

"Niebezpieczna dziecinada" to bardzo trafne określenie rządów Trumpa. Początkom bliżej było dziecinady, z biegiem czasu staje się bardziej niebezpiecznie. Szanuję autorów za wnikliwie obserwacje różnych ruchów rodzimego grajdołka w stronę przypodobania się prezydentowi USA. Ja nie mam do tego, tak na co dzień, zdrowia.

Książka jest ważna, ale z jakiegoś powodu czytało się ją źle. Jest to o tyle dziwne, że bardzo lubię Podcast Dezinformacyjny i styl autorów.

Trump to pazerny na władzę narcyz z podejrzanymi kontaktami z ruskimi, który jest nieprzewidywalny dla wszystkich, nawet dla samego siebie. Naprawdę nie trzeba przesłuchać kilkugodzinnego audiobuka aby to wiedzieć. Chociaż należy docenić pracę autorów, którzy rozebrali jego kontakty na czynniki pierwsze.
Dużo większe wrażenie robi część poświęcona polskim środowiskom podążającym za Trumpem. Przy tej okazji autorzy odkrywają mroczne sekrety wielu prominentnych polskich polityków, naukowców, biznesmenów i celebrytów, którzy utrzymują niebezpiecznie bliskie relacje z ruskimi. Tej części słucha się z narastającym przerażeniem, jak bardzo polska prawica jest inspirowana przez siły kremlowskie i jak bardzo jest zależna od nich.
Szkoda tylko, że ta świetna diagnoza jaką wykonali Sokołowski i Kowalczyk, to kawał dobrej, nikomu niepotrzebnej roboty, bo nikt z kręgów bliskich PiSowi i Konfederacji nie wysłucha tego. A nawet jak by wysłuchał to nie uwierzy, bo wielu ludzi tak ma, że po przekroczeniu pewnego progu zaangażowania fakty nie mają dla nich znaczenia. Liczy się dla nich wiara, że coś jest prawdą, a nie sama prawda.

Dużo większe wrażenie robi część poświęcona polskim środowiskom...

231 użytkowników ma tytuł TrumPolacy. Kto w Polsce czeka na drugą amerykańską rewolucję na półkach głównych
56 użytkowników ma tytuł TrumPolacy. Kto w Polsce czeka na drugą amerykańską rewolucję na półkach dodatkowych

Cytaty z książki TrumPolacy. Kto w Polsce czeka na drugą amerykańską rewolucję

Dodaj cytat z książki TrumPolacy. Kto w Polsce czeka na drugą amerykańską rewolucję