Sprawa Niny Frank

Okładka książki Sprawa Niny Frank autora Katarzyna Bonda, 9788328721890
Okładka książki Sprawa Niny Frank
Katarzyna Bonda Wydawnictwo: Muza Cykl: Hubert Meyer (tom 1) kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Hubert Meyer (tom 1)
2015-01-01
2007-01-01

Kup Sprawa Niny Frank w ulubionej księgarnii

Oceny książki Sprawa Niny Frank

OPINIE i DYSKUSJE o książce Sprawa Niny Frank

Znam już Huberta, ale z racji tego że tę przygodę zaczęłam od 5 tomu, to chciałam wrócić do początków. I szczerze mówiąc, gdyby nie to że już darzę go sympatią, to nie wiem czy po tym tomie byśmy się polubili.... Sprawa ciekawa, wciągająca, ale jakieś to wszystko pomieszane, zagmatwane. A do tego to zakończenie?????? wtf

Sprawa Niny Frank o był dla mnie totalny rollercoaster, bo jak zwykle nie czytałam opisu i dostałam na start mega grubą imprezę z klimatem show-biznesowego „what happens here, stays here”, gdzie słowo ‚wyuzdana’ wydaje się tylko delikatnym niedopowiedzeniem, a potem nagle pyk, kolejny rozdział i lądujemy w Mielniku nad Bugiem, sielskiej przygranicznej miejscowości, gdzie największą atrakcją są lokalne skandale i plotki spod sklepu, i już wtedy mózg robi „zaraz, CO?”, pierwszy mindfuck zaliczony. Potem było już tylko grubiej. Dwa światy kompletnie z innych galaktyk przeplatają się przez całą książkę, aktorka-ikona, święta na ekranie, grzeszna w realu, prowincja, gdzie wszyscy wszystko wiedzą, ale nikt nic nie mówi, aż w końcu spotykają się w bardzo nieelegancki sposób. Klimat jest gęsty, dziennik Niny wciąga jak czytanie cudzych DM-ów, których nie powinno się widzieć, ale są zbyt dobre, żeby przestać, chociaż momentami wszystko jest tak przerysowane, że serio parskałam śmiechem, zwłaszcza gdy profiler stwierdza, że najlepiej zrozumie mordercę, śpiąc w domu ofiary, wtf Hubert, wszystko okej? No i ta końcówka… niby rozwiązanie, niby kryminał domknięty, a jednocześnie takie „czy ja właśnie przeczytałam bujdę?”, zero satysfakcji, lekki wkurw i pustka w głowie. To nie jest książka, która głaszcze czytelnika po głowie, tylko taka, która robi psikusa, zostawia z pytaniami i każe się zastanawiać, czy na pewno chcemy znać wszystkie odpowiedzi. Polecam, ale tylko jeśli lubisz, gdy książka zamiast ładnej kropki na końcu zostawia wielki znak zapytania.

Powiem tylko że książka była taka sobie z jednej strony była śmieszna a z drugiej strony śmieszna miałam ją czytać ale postanowiłam że ja posłucham w audiobooku i było warto to tylko 6 godzin :)

14751 użytkowników ma tytuł Sprawa Niny Frank na półkach głównych
2635 użytkowników ma tytuł Sprawa Niny Frank na półkach dodatkowych

Okładka książki Od słowa do słowa. Rozmowy z pisarzami o świadomości pisania Katarzyna Bonda, Joanna Guzik, Izabela Janiszewska, Marika Krajniewska, Robert Małecki, Anna Matusiak-Rześniowiecka, Malika Tomkiel, Magdalena Witkiewicz, Marcel Woźniak, Tomasz Żak
Katarzyna Bonda
Katarzyna Bonda
Pisze mocne, rasowe kryminały, które łączą wartką akcję z głęboką analizą psychologiczną. Czytelnicy i media okrzyknęli ją polską królową kryminałów. Jej książki sprzedały się w ponad trzech milionach egzemplarzy i zostały wydane w 17 krajach. Autorka porusza aktualne, często kontrowersyjne problemy społeczne, opierając fabuły na rzetelnych badaniach akt sądowych, wywiadach i własnych śledztwach. Jej credo brzmi: „Jeśli chcesz pokazać dobro, musisz sięgnąć po zło.” Prywatnie uwielbia spacery z psem, podczas których rodzą się jej najlepsze pomysły. Notuje je na doniczkach – z czasem powstał z nich osobisty „kodeks”. Jest uzależniona od pisania, szczerych rozmów i zielonej herbaty. Autorka kilku bestsellerowych cykli: [url=https://lubimyczytac.pl/cykl/50397/lena-katarzyna-bonda]Cykl z policjantką Leną Silewicz[/url] Nowa bohaterka i nowa energia w twórczości Bondy. Młoda, zdeterminowana sierżantka działa instynktownie i bez kompromisów. Sprawy, które prowadzi, odsłaniają brutalność ukrytą za codziennością prowincji. To kryminały pełne tempa, zaskoczeń i świetnej rozrywki – idealne dla fanów wartkiej akcji. [url=https://lubimyczytac.pl/cykl/35074/jakub-sobieski]Cykl z detektywem Jakubem Sobieskim[/url] Były glina, obecnie prywatny detektyw, który nie boi się wchodzić w najmroczniejsze sprawy. Sobieski działa na granicy prawa, ale zawsze w imię sprawiedliwości. Cykl z mocnym noir-owym klimatem, w której Sobieski wchodzi tam, gdzie policja nie może – albo nie chce – zajrzeć. [url=https://lubimyczytac.pl/cykl/439/hubert-meyer]Cykl z psychologiem śledczym Hubertem Meyerem[/url] Pierwszy i jeden z najbardziej cenionych cykli Katarzyny Bondy. Hubert Meyer to genialny profiler, który potrafi zajrzeć w umysły przestępców i odkryć prawdę tam, gdzie inni już dawno się poddali. Skryty, samotny w każdym śledztwie mierzy się także ze sobą. To mroczne, wnikliwe kryminały cenione za głębię psychologiczną, gęstą atmosferę i realistyczne portrety sprawców. [url=https://lubimyczytac.pl/cykl/4457/cztery-zywioly-saszy-zaluskiej]Cykl z profilerką Saszą Załuską[/url] Międzynarodowy sukces autorki. Sasza to profilerka z trudną przeszłością, która walczy o odzyskanie życia i tożsamości. Zbrodnie, które bada, prowadzą ją przez świat wielkiej polityki, biznesu i rodzinnych sekretów. Cykl przetłumaczony na kilkanaście języków i zekranizowana. Poza powieściami fabularnymi Bonda ma na koncie książki oparte na prawdziwych wydarzeniach – jak "Krew w piach" czy trylogia "Wiara", "Nadzieja", "Miłość". Jest także autorką głośnych reportaży, m.in. "Polskie morderczynie", będące zapisem rozmów z kobietami skazanymi za najcięższe zbrodnie.

Okładka książki Zbrodnia niedoskonała Katarzyna Bonda, Bogdan Lach
Zbrodnia niedoskonała Katarzyna Bonda, Bogdan Lach