Niezwykły świat zwierząt. Zagadki, labirynty i inne zabawy.

- interaktywne, obrazkowe, edukacyjne
- Wild World Activity Book: Discover our Living Planet with Puzzles, Mazes, and more!
- 2026-03-04
- 2026-03-04
„Niezwykły świat zwierząt. Zagadki, labirynty i inne zabawy”
Ten kolorowy, interaktywny przewodnik to coś więcej niż książka — to bilet do niesamowitej przygody w świat dzikiej przyrody! Dzięki tej publikacji młody czytelnik:
• Pozna najciekawsze zwierzęta naszej planety i odkryje miejsca, w których żyją.
• Wyruszy w podróż przez tropikalne dżungle, rozległe sawanny, gęste lasy, głębiny oceanów i inne fascynujące rejony Ziemi.
• Będzie rozwiązywać różnorodne zagadki, labirynty i łamigłówki — tak, by zabawa i nauka szły w parze.
• Odkryje fascynujące fakty o zwierzętach — ich zwyczaje, miejsca życia, zdolności, które sprawiają, że przyroda zadziwia.
Dzięki 96 stronom pełnym kolorowych ilustracji, interaktywnych zadań i ciekawostek, książka jest idealna dla dzieci, które kochają zwierzęta i chcą lepiej poznać naszą przyrodę.
„Niezwykły świat zwierząt” to doskonały sposób na wspólną zabawę i naukę — idealna zarówno na długie popołudnia w domu, jak i pomysł na prezent dla małego odkrywcy.
Kup Niezwykły świat zwierząt. Zagadki, labirynty i inne zabawy. w ulubionej księgarni
Oceny książki Niezwykły świat zwierząt. Zagadki, labirynty i inne zabawy.
Cytaty z książki Niezwykły świat zwierząt. Zagadki, labirynty i inne zabawy.
Dodaj cytat z książki Niezwykły świat zwierząt. Zagadki, labirynty i inne zabawy.
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Niezwykły świat zwierząt. Zagadki, labirynty i inne zabawy.
Dziecko zachwycone
Dziecko zachwycone
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo bardzo przyjemnie wydana książka, która łączy ciekawostki o zwierzętach z różnorodnymi zadaniami – zagadkami, wyszukiwankami i labiryntami. Podoba mi się to, że treści są podane lekko, bez nadmiaru tekstu, dzięki czemu dziecko nie czuje się przytłoczone.
Każda rozkładówka jest kolorowa i pełna detali, więc samo oglądanie sprawia sporo radości. Zadania mają zróżnicowany poziom trudności, dlatego można do nich wracać i za każdym razem odkrywać coś nowego.
To taka książka, która sprytnie łączy zabawę z poznawaniem świata zwierząt, nie tracąc przy tym dziecięcej energii i ciekawości.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKażda rozkładówka jest kolorowa i pełna detali, więc samo oglądanie sprawia sporo radości. Zadania mają zróżnicowany...
Muszę przyznać, że to tytuł, który w bardzo przystępny i ciekawy sposób wprowadza dzieci w niezwykły świat zwierząt – od tych mieszkających w dżungli po mieszkańców mórz i oceanów. Moje dziecko z ogromną ciekawością odkrywa kolejne strony, rozwiązując zagadki i labirynty związane z różnymi gatunkami. Wiedza o przyrodzie pojawia się tu naturalnie, jakby mimochodem, a przy tym daje mnóstwo radości. Zadania są tak pomyślane, że potrafią zaangażować na dłużej i dają prawdziwą satysfakcję z rozwiązania.
Szczerze mogę polecić :)