The End of Liberal Mind

- historia
Iwan Krastew, Maciej Gdula, Jarosław Kuisz, Rafał Matyja, Tomasz Sawczuk, Stefan Sękowski i Karolina Wigura w najlepszej książce o współczesnej polskiej polityce w języku angielskim!
Tylko wtedy, gdy zrozumiemy, dlaczego nieliberalni politycy wzrośli w siłę, będziemy mogli skutecznie stawić czoła ich popularności. Nie wystarcza być „po właściwej stronie” historii. Ślepota liberałów na prawdziwe przyczyny tego, co dzieje się w polityce państw liberalnej demokracji od kilku lat bezpośrednio bowiem przekłada się na ich nieumiejętność działania w nowej sytuacji i gorzkie rozczarowanie przy urnie wyborczej. Niniejsza książka zbiera najlepsze analizy nieliberalnego zwrotu po 2015 roku w Polsce i tłumaczy zjawiska, które pojawiły się tu wcześniej niż w Wielkiej Brytanii, Stanach Zjednoczonych czy nawet Niemczech. W tym sensie przykład Polski jest dobrą lekcją dla innych krajów.
Autorzy tego tomu patrzą na Polskę jak na polityczne laboratorium, a nie jak na odchylenie od ustalonych europejskich norm. Jest to książka nie tyle o populistycznym zwrocie w Europie Środkowej, ile o eksperymencie polegającym na odejściu od liberalizmu w rozdzieranym sprzecznościami XXI wieku.
Kup The End of Liberal Mind w ulubionej księgarni

OPINIE i DYSKUSJE o książce The End of Liberal Mind