Okładka książki Spokój jest rozwiązaniem Jak stosować kontemplację do rozwiązywania życiowych problemów autorstwa Keith Park
Keith Park Wydawnictwo: Illuminatio poradniki
poradniki
2014-01-01
2014-01-01
Zyskaj większą samoświadomość, naucz się rozwiązywać życiowe problemy i żyj życiem, jakiego pragniesz. Oto książka która w oryginalny i świeży sposób łączy trening uważności, fizykę kwantową i psychologię, oraz pomoże ci zyskać pełniejszą świadomość swojego życia i w pozytywny sposób je zmienić.
Spokojna uwaga to optymalny stan umysłu, najbardziej sprzyjający skutecznemu rozwiązywaniu życiowych problemów. Zachowując czujny, a jednocześnie zrelaksowany umysł, jesteś w stanie obiektywnie spojrzeć na swoją aktualną sytuację. Poszerzona, uważna świadomość pomoże ci znaleźć rozwiązania i sprawi, że pozostaniesz skoncentrowany na założonych celach, a za sprawą ukierunkowanych intencji podejmiesz kroki, pomagające w realizacji owych celów. Dzięki spokojnej uwadze możliwe jest również uwolnienie się od utrwalonych negatywnych poglądów, wywołujących strach, smutek i szkodliwe zachowania, a następnie zastąpienie ich radością i spokojem.
Książka zawiera pojęcia, przykłady i opisane krok po kroku ćwiczenia, które umożliwiają poszerzenie perspektywy i skuteczniejsze przezwyciężanie doświadczanych trudności życiowych. Przedstawiono w niej strategie, za pomocą których wielcy myśliciele, mistrzowie medytacji i specjaliści od rozwiązywania problemów od stuleci rozwijają swoją uważność.
Wykorzystaj tę wiedzę, aby: uspokoić się i bardziej świadomie podchodzić do napotykanych w życiu sytuacji oraz twoich reakcji na nie; zwiększyć kontrolę nad swoimi myślami i emocjami; oceniać sytuację przed podjęciem działań; otworzyć się na wglądy dotyczące problematycznych sytuacji; uwolnić się od negatywnych poglądów, a także poprawić stan swojego zdrowia i relacje z innymi.
Nawiąż kontakt ze swoim szerszym umysłem wewnętrznym i korzystaj z jego transformującej mocy.
Ta książka nie została jeszcze oceniona NIE MA JESZCZE DYSKUSJI

Bądź pierwszy - oceń książkę

Kup Spokój jest rozwiązaniem Jak stosować kontemplację do rozwiązywania życiowych problemów w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Spokój jest rozwiązaniem Jak stosować kontemplację do rozwiązywania życiowych problemów

Opinie i dyskusje o książce Spokój jest rozwiązaniem Jak stosować kontemplację do rozwiązywania życiowych problemów

Keith Park
Keith Park
to licencjonowany psycholog kliniczny i doradca posiadający certyfikat amerykańskiej rady państwowej. Pracuje i mieszka w południowej Kalifornii. Uzyskał tytuł magistra w dziedzinie psychologii percepcji. Obronił także doktorat z psychologii, w którym zajmował się przede wszystkim problematyką hipnozy i świadomości. Dr Park jest również założycielem i przewodniczącym Solutions Counseling (firmy świadczącej usługi w zakresie doradztwa skoncentrowanego na rozwiązaniach) oraz Inner Life Meetings (małej grupy dyskusyjnej). Obie te organizacje pomagają ludziom odkrywać i rozwijać wewnętrzny potencjał oraz osiągać cele życiowe.

Cytaty z książki Spokój jest rozwiązaniem Jak stosować kontemplację do rozwiązywania życiowych problemów