Pożegnanie Kruczej Łapy

- Ravenpaw's Farewell
- 2024-10-02
- 2024-10-02
- Marta Ziegler
Krucza Łapa wiódł szczęśliwy żywot samotnika u boku Jęczmienia, odkąd opuścił dzicz. Choć nie było mu pisane zostać wojownikiem, kocur wciąż ciepło wspomina księżyce spędzone w Klanie Pioruna. Sielskie życie obojga zmienia się za sprawą Śmiałka i Pachnotki — kociąt zafascynowanych historiami o bohaterskich kotach, które zamieszkiwały las przed Wielką Wędrówką. Pełne zapału i pewne swoich decyzji maluchy składają samotnikom wizytę, błagając o szansę zostania prawdziwymi wojownikami. Uśpiona w Kruczej Łapie dusza klanowego kota budzi się na nowo. Z wiernym Jęczmieniem u boku oraz dwójką entuzjastycznych kociaków Krucza Łapa obiecuje oddać klanom ostatnią przysługę.
Kup Pożegnanie Kruczej Łapy w ulubionej księgarni
Oceny książki Pożegnanie Kruczej Łapy
146 użytkowników ma tytuł Pożegnanie Kruczej Łapy na półkach głównych- Przeczytane 86
- Wojownicy 8
- 2025 2
- Może będzie książka w bibliotece 1
- DO KUPIENIA 1
Cytaty z książki Pożegnanie Kruczej Łapy
Przeszłość nie może mnie już skrzywdzić-pomyślał.
dodaj nowy cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Pożegnanie Kruczej Łapy
Popłakałam się
Popłakałam się
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTrudno jest pożegnać się z jednym z ulubionych bohaterów💔
Trudno jest pożegnać się z jednym z ulubionych bohaterów💔
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie wiem jak to skomentować, pierwszy raz popłakała się na książce.
Nie wiem jak to skomentować, pierwszy raz popłakała się na książce.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKrucza Łapa były uczeń klanu Pioruna wiedzie spokojne życie razem z Jęczmieniem na farmie. Kiedy jednak razem z przyjacielem odwiedza kociaki jego siostry, wszystko się zmienia. Dwójka kociąt Śmiałek i Pachnotka uwielbiają słuchać opowieści o wojownikach i same chciałyby nimi zostać. Proszą więc o to Kruczą Łapę, który nie jest zbyt chętny. Jednak wizyta świetlistego kota w jego śnie, zmienia nastawienie. Kocur w towarzystwie maluchów postanawia wyruszyć w poszukiwaniu ostatniego klanu, który jeszcze mieszka na tych ziemiach - Klanu Nieba. Jednak czy przyjmie on Śmiałka i Pachnotkę? I jaką rolę w tym ma do odegrania Krucza Łapa?
Czytając książkę od razu czułam ekscytację dwójki maluchów, które tak bardzo chciały zostać wojownikami. Były takie podekscytowane tą wizją! Aż samemu chciałoby się spełnić ich prośbę. Bardzo podobało mi się zachowanie kociąt podczas podróży, było tak naturalne dla dzieci w ich wieku. Bawiły się, próbowały polować, nie zgadzały się ze wszystkim, co mówił ich opiekun Krucza Łapa. Rozumiałam frustrację starszego kocura, gdyż upilnowanie młodych, dopiero co rozłączonych z matką, jest ciężkim zadaniem. Martwiłam się jednak jego uciążliwym bólem brzucha, które dość długo trwało. Szkoda że nie mógł pójść z tym do medyka, może byłby w stanie mu pomóc. Z kolei Jęczmień tak bardzo próbował go ratować, wiedząc jednak, że jest już za późno. Mam nadzieję, że po śmierci będą mogli się spotkać i odwiedzać razem Klan Gwiazdy. Zdziwiłam się trochę tym, że czarny kocur nie chciał przyjąć imienia wojownika, ale rozumiem jego wytłumaczenie.
Ta książka pokazuje, że warto jest podążać za swoimi marzeniami, choć mogą wydawać się trudne do zrealizowania. Czasami potrzebna jest jednak pomoc, którą warto przyjąć.
Zdecydowanie polecam!
Krucza Łapa były uczeń klanu Pioruna wiedzie spokojne życie razem z Jęczmieniem na farmie. Kiedy jednak razem z przyjacielem odwiedza kociaki jego siostry, wszystko się zmienia. Dwójka kociąt Śmiałek i Pachnotka uwielbiają słuchać opowieści o wojownikach i same chciałyby nimi zostać. Proszą więc o to Kruczą Łapę, który nie jest zbyt chętny. Jednak wizyta świetlistego kota w...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toArcydzieło ,bardzo mi się podobało .Smutne ,a jednak takie radosne ! Krótka ale wciagająca historia o Kruczej Łapie i Jęczmieniu .Szkoda że nie dłuższa .Polecam :D
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSięgnęłam po tą książkę po przeczytaniu 5. serii. Nie ukrywam że się popłakałam czytając ją. Wspomnienia Kruczej Łapy o Klanie Pioruna odtworzyły w mojej głowie wydarzenia które działy się w pierwszej serii. Przypomniały mi się także dzięki temu początki z czytaniem wojowników 🥹 Śmierć Kruczej Łapy przypomniała mi jednak, że tamte czasy były dawno temu i teraz wątek główny książek bardzo się różni od starszych tomów
Sięgnęłam po tą książkę po przeczytaniu 5. serii. Nie ukrywam że się popłakałam czytając ją. Wspomnienia Kruczej Łapy o Klanie Pioruna odtworzyły w mojej głowie wydarzenia które działy się w pierwszej serii. Przypomniały mi się także dzięki temu początki z czytaniem wojowników 🥹 Śmierć Kruczej Łapy przypomniała mi jednak, że tamte czasy były dawno temu i teraz wątek główny...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSympatyczna, krotka historia. Troche nawet udalo mi sie poplakac wiec jak na glupiutka historie skierowana raczej dla mlodszego czytelnika, udalo sie zlapac za serducho starszego wyjadacza ksiazek.
SPOILER
Nie rozumiem tylko dlaczego, Krucza Łapa nie odszedl do Klanu Gwiazdy. Moglby byc razem ze swoimi przyjaciolmi i tam poczekac na Jeczmienia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSPOILER
Gejowe kotki :3 <3 Wzruszyłam się na koniec...
Gejowe kotki :3 <3 Wzruszyłam się na koniec...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJednocześnie radosne, że zaprowadził kocięta do Klanu Nieba i smutne, że niedługo później odszedł do Klanu Gwiazdy.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJaki jest jedyny możliwy sposób kontynuacji wątku dwójki przyjaciół? Zrobienie z nich gejowej pary.