(Nie)poskromiony Bart

Okładka książki (Nie)poskromiony Bart autora Agnieszka Kotuńska, 9788396869043
Okładka książki (Nie)poskromiony Bart
Agnieszka Kotuńska Wydawnictwo: Wydawnictwo Vibe Seria: Nieposkromiona literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Nieposkromiona
2024-08-31
2024-08-31

Kup (Nie)poskromiony Bart w ulubionej księgarnii

Oceny książki (Nie)poskromiony Bart

OPINIE i DYSKUSJE o książce (Nie)poskromiony Bart

Książka o wyraźnym psychologicznym zabarwieniu. Bart nie jest idealnym bohaterem. Emocje, lęk, gniew, bezradność zostały przedstawione w realistyczny i przekonujący sposób. Uczucie między bohaterami nie pojawia się nagle rozwija się stopniowo.
Autorka ma lekki i przyjemny styl, dzięki czemu książkę czyta się z zainteresowaniem. Książka jest ciężka do przeczytania, bardziej stawia na emocjach niż na dynamicznej akcji któr wciąga i angażuje czytelnika.
„(Nie)poskromiony Bart” to historia o zranionym człowieku i trudnej drodze naznaczonej problemami i nieprzepracowana przeszłością. Idealna propozycja dla czytelników lubiących psychologiczne tło relacji, gdzie bohaterowie są z problemami i trudną przeszłością, a emocje międzyludzkie wysuwają się na pierwszy plan.

Bart oraz Victoria mieli szczęśliwe oraz spokojne życie. Wspólnie z rodzicami mieszkali w Tajlandii prowadząc beztroskie życie. Jednak pewnego dnia ta sielanka oraz spokój zostały im brutalnie odebrane. Ich rodzice zostali zamordowani a oni byli zdani tylko na siebie, musieli walczyć o przetrwanie. Po tym jak pewnego dnia Bart nie posłuchał siostry i postanowił wrócić do ich domu zmuszeni byli opuścić Tajlandię aby ratować własne życie. Wybór pada na USA. Niestety przez wszystkie te wydarzenia chłopak pogubił się totalnie a zapomnienia oraz ukojenia ciągle dręczącego go bólu zaczął szukać w narkotykach . Te jednak niszczyły go każdego dnia coraz bardziej i bardziej. Victoria starała się robić wszystko aby pomóc ukochanemu bratu jednak każda próba kończyła się niepowodzeniem.

Czy Bartowi uda się pokonać nałóg ? Czy sięgnie w końcu po pomoc oferowaną mu przez siostrę ? Jak potoczą się ich losy?

Nie jest to książka, która porusza łatwe oraz przyjemne tematy jednak czytało mi się ją naprawdę dobrze. Wciągnęła mnie już od pierwszych stron. Autorka porusza ważne tematy takie jak ból po stracie bliskich, cierpienie oraz uzależnienie od narkotyków. Bart w swoim cierpieniu pogubił się totalnie a zapomnienia szukał w najgorszy z możliwych sposobów. Przez ten nałóg cierpiał nie tylko on ale także jego najbliżsi, którzy czuli się bezradni. Jednak nikt nie jest w stanie pomóc osobie uzależnionej, dopóki ona sama nie zrozumie iż potrzebuje pomocy. Tylko wtedy wszelkie wysiłki przyniosą oczekiwany skutek. Momentami byłam rozczarowana zachowaniem Barta, który widział tylko swoje cierpienie. Nie zwracając uwagi na to jak bardzo cierpi Victoria. Jest to naprawdę wartościowa książka, którą polecam przeczytać. Bardzo dziękuję organizatorce oraz autorce za możliwość udziału w tym bt 😊😘

#nieposkromionybart#wędrującaksiążkabt
#booktour #mojaopiniaoksiążce #polecamksiążkę #walkaznałogiem #cierpienie #bol

Historia Barta przedstawiona z jego perspektywy jest kolejnym tomem serii. Najbardziej emocjonująca, wzruszająca i poruszająca. Autorka porusza tematykę narkotyków, wychodzenia z nałogu w zamkniętym ośrodku oraz początku relacji damsko-męskiej. Jest mrocznie, ciężko, często występują chwile zwątpienia i łzy. Bohater próbuje przepracować traumę z dzieciństwa co jest bardzo trudnym zadaniem. Jego siła i determinacja zasługują na pochwałę. Zaś największym buforem do tego jest jego siostra Victoria. Dzieje się w tej książkę, nie można się oderwać. Końcówka bardzo ciekawa i zachęcająca do sięgnięcia po kolejną część. Czekam z niecierpliwością. Polecam

131 użytkowników ma tytuł (Nie)poskromiony Bart na półkach głównych
29 użytkowników ma tytuł (Nie)poskromiony Bart na półkach dodatkowych

Okładka książki Siła jest kobietą Justyna Czyżewska-Frączyk, Joanna Góra, Agnieszka Kotuńska, Ewa Kubeluk, Janusz Muzyczyszyn, Martyna Pawłowska-Dymek, Joanna Krystyna Radosz, Erika Reves, Anna A. Sosna, Dariusz Sprenglewski, Ola Sukiennik, Kamila Szczepańska-Górna

Cytaty z książki (Nie)poskromiony Bart

Agnieszka Kotuńska (Nie)poskromiony Bart Zobacz więcej