Zmiany klimatu. Polityka, ideologia, nauka, fakty

Okładka książki Zmiany klimatu. Polityka, ideologia, nauka, fakty autora Piotr Kowalczak, 9788367135139
Okładka książki Zmiany klimatu. Polityka, ideologia, nauka, fakty
Piotr Kowalczak Wydawnictwo: 3S Media Seria: VERITAS SPLENDOR nauki przyrodnicze (fizyka, chemia, biologia, itd.)
nauki przyrodnicze (fizyka, chemia, biologia, itd.)
VERITAS SPLENDOR
2024-02-26
2024-02-26

Kup Zmiany klimatu. Polityka, ideologia, nauka, fakty w ulubionej księgarnii

Oceny książki Zmiany klimatu. Polityka, ideologia, nauka, fakty

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zmiany klimatu. Polityka, ideologia, nauka, fakty

Książka po pierwsze bardzo tendencyjna,. Dużo ciekawych przykładów, ale dopasowanych to swojej teorii. Masa błędów np. w USA rocznie jest ok 40 000 ofiar wypadków, a autor mówi o ponad
100 000 tylko z powodów warunków zimowych. Swoista forma megalomanii jest wspominanie o autorze zawsze duża literą.

Monumentalna, świetna praca.
Kto przeczyta tę książkę nie będzie miał wątpliwości, że globalne ocieplenie, strach przed co2, całe to straszenie to jedno wielkie oszustwo.
Książka obejmuje obserwacje, relacje, badania naukowe i dyskusje naukowe na bardzo wielu obszarach dotyczących klimatu i działalności ludzkiej.
Moim zdaniem szczególnie cenne jest ostatnie 50 stron, gdzie autor przedstawia jak bardzo świat korzysta z większej ilości co2 i ocieplenia. i przedstawia optymistyczny scenariusz (który już się dzieje) dot. wykorzystania zasobów ziemi i jej bogactw.
Można oczywiście pominąć w lekturze wiele szczegółowych relacji historycznych, bo książka to właściwie encyklopedia tych spraw, która umożliwia zagłębienie się we wszystkie szczegóły
Lektura obowiązkowa dla tych, co chcą zrozumieć świat.

Monumentalna, świetna praca.
Moim zdaniem szczególnie cenne jest ostatnie 50 stron, gdzie...

Autor książki podjął się zadania przybliżenia specjalistycznej wiedzy ogólnej w sposób popularyzatorski. Czyni to przytaczając wiele historii naukowców. Cytując opinie specjalistów pokazuje mi kierunki intelektualnych poszukiwań. Jestem rolnikiem i sięgnąłem po publikacje myśląc o pogłębionej wiedzy. Lektura dała mi dystans do medialnego przedstawienia.

115 użytkowników ma tytuł Zmiany klimatu. Polityka, ideologia, nauka, fakty na półkach głównych
17 użytkowników ma tytuł Zmiany klimatu. Polityka, ideologia, nauka, fakty na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Zmiany klimatu. Polityka, ideologia, nauka, fakty

Dodaj cytat z książki Zmiany klimatu. Polityka, ideologia, nauka, fakty