Bojkot

2024-03-13

Kup Bojkot w ulubionej księgarnii

Oceny książki Bojkot

OPINIE i DYSKUSJE o książce Bojkot

Jedna z lepszych książek jakie przeczytałam, fajny powiew świerzości. Książka bardzo, bardzo wciągająca, nie mogłam sie oderwać od czytania przez świetnie rozwiniętych bohaterów i ciekawą, tajemniczą historię. Cieszę się że toksyczne relacje wreszcie nie zostały idealizowane i chwalone. Książka warta uwagi.

Bogate dzieciaki, które myślą, że wszystko im wolno? Tym razem to nie opowieść ze USA ani z Anglii. Tym razem mamy prywatne liceum w Polsce i grupkę znajomych, gdzie toksyczne zachowanie jest maskowane przez pieniądze, dobre oceny i wymówki. A brzydkie sekrety są skutecznie ukrywane, żeby nie zniszczyć idealnego wizerunku.
Dobrze wykreowani bohaterowie, intrygi i cała sieć posunięć Anastazji sprawiają, że książka jest naprawdę wciągająca.
Szczerze polecam ❤️

Dobrze wykreowani bohaterowie, intrygi i cała sieć...

O cienkiej granicy między miłością a obsesją.
W absurdalnie luksusowej szkole, podczas uroczystości ku pamięci zmarłej rok wcześniej nauczycielki, inna nauczycielka oskarża parę uczniów o przyczynienie się do jej śmierci, a niedługo potem zostaje znaleziona martwa.
Książka stoi w wyraźnej kontrze do popularnych obecnie trendów w literaturze młodzieżowej. Przede wszystkim, choć wątek miłosny jest tu bardzo istotny, to książka nie jest romansem, a bardziej czymś w stylu thrillera psychologicznego. Po drugie, co było głównym celem autorki, książka wyraźnie odcina się od częstego w tego typu literaturze romantyzowania toksycznych zachowań w związku i pokazuje zaburzoną postać w taki sposób, aby nie dało się z nią sympatyzować, a jej postępowanie dość wyraźnie potępia (choć zakończenie trochę psuje ten efekt). Inna sprawa, że nie da się tutaj sympatyzować z nikim, bo w tej książce nie ma nie tylko postaci pozytywnej, ale choćby takiej, która miałaby choć szczątkowy kręgosłup moralny. Niemniej jest to dosyć świeże podejście i książka podobała mi się z początku, ale im bliżej było rozwiązania, tym mniej. Największym problemem jest tu moim zdaniem przesada. Wszystkiego jest za dużo i za bardzo, do tego stopnia, że przy końcówce całość robi się nieco karykaturalna.
Jest to na pewno dobra alternatywa dla tych wszystkich historyjek z wattpada pisanych na jedno kopyto, które się teraz wydaje hurtowo, ale w oderwaniu od tego porównania wypada to dość przeciętnie. Aczkolwiek zdaję sobie sprawę, że nie jestem w targecie takich książek.

O cienkiej granicy między miłością a obsesją.

368 użytkowników ma tytuł Bojkot na półkach głównych
108 użytkowników ma tytuł Bojkot na półkach dodatkowych

Okładka książki Kwiat paproci i inne legendy słowiańskie Paulina Hendel, Aneta Jadowska, Marta Kisiel, Marta Krajewska, Agnieszka Kulbat, Katarzyna Berenika Miszczuk, Martyna Raduchowska, Jagna Rolska, Małgorzata Starosta, Anna Szumacher
Agnieszka Kulbat
Agnieszka Kulbat
Piotrkowianka, pisarka i pasjonatka sportu, która mimo ukończenia Politechniki Warszawskiej postanowiła tworzyć powieści w gatunkach takich jak fantasy oraz thriller. Przez lata, z sukcesami na arenie europejskiej, trenowała Oyama Karate, przez co z przyjemnością w swoich książkach skupia się na scenach akcji, szczególną uwagę poświęcając walce wręcz. Urodzona w 1998 roku, ukończyła Państwową Szkołę Muzyczną pierwszego stopnia w klasie fletu poprzecznego, którego nie zawaha się użyć na każdym, kto źle obchodzi się ze swoimi książkami.

Cytaty z książki Bojkot

Agnieszka Kulbat Bojkot Zobacz więcej