Hotter Than Hell

2024-03-13

Kup Hotter Than Hell w ulubionej księgarnii

Oceny książki Hotter Than Hell

OPINIE i DYSKUSJE o książce Hotter Than Hell

„Hotter Than Hell” to książka, która ma naprawdę fajny, specyficzny klimat. Motyw chłopaka i dziewczyny z sąsiedztwa to klasyk, ale w tej historii jest coś innego, coś, co sprawia, że nie jest to zwykła opowieść. Zagadki związane z kopertami dodają tajemniczości.
Carter i Mia początkowo nie pałają do siebie sympatią. Z czasem Carter wielokrotnie pomaga Mii. Ich relacja jest pełna napięcia i zmienia się w bardzo interesujący sposób.

Końcówka natomiast była trochę dziwna. Mimo to, uważam, że książka ma coś w sobie, co sprawia, że warto ją przeczytać, zwłaszcza dla klimatu. Czasem zaskakuje, czasem zdezorientuje, ale jest dość satysfakcjonująca. 💌

Hotter than hell „ to książka, która nie zrobiła na mnie większego wrażenia, nad czytam naprawdę ubolewam, bo miała mój ulubiony motyw friends to lovers.

Ogólnie książkę czytało się „tak sobie” .Nie zaskoczyła mnie niczym konkretnym, choć sięgając po ten tytuł nie miałam kompletnie żadnych oczekiwań. Nie nastawiałam się też na kawał dobrej lektury, ale byłam zaskoczona jak to wszystko „wygląda”. Nie znalazłam tu nic ciekawego poza sporą ilość absurdów i jeden konkretny i w zasadzie nie spójny.

Nie polubiłam się bohaterami. W szczególności za Mią. Była tak irytująca, że miałam ochotę ją uciszyć. Była strasznie chaotyczna, a jej tok rozumowania mnie przerażał. Nie zdawała sobie z powagi sytuacji. Jej zachowania były absurdalne i pozbawione sensu i logiki.

❗️uwaga spoiler ❗️

Kto mądry będąc świadomy tego, że ma problemy ze zdrowiem - w tym przypadku z sercem, sięga po alkohol i papierosy? ( główna bohaterka podkreślała, że picie alkoholu i palenie papierosów jest dla niej niebezpieczne). Normalnie mój rozum nie jest w stanie tego pojąć.

Ogólnie takich głupot tu jest sporo. I cieszę się, że udało mi się te książkę przeczytać w miarę szybko, bo myślę że w końcu bym ją odłożyła. Nie znalazłam w tej książce nic, co mogłoby mnie zainteresować, sprawiłoby że z chęcią bym po nią ponownie sięgnęła…

Zabrakło efektu WOW. Niby lubię takie bohaterki jak Mia ale... No właśnie ALE... Ta dziewczyna tylko śpi albo się wkurza! Ilość niedorzeczności i absurdów w tej książce też przekracza moje limity. Całość do przeczytania i równie szybkiego zapomnienia.

119 użytkowników ma tytuł Hotter Than Hell na półkach głównych
14 użytkowników ma tytuł Hotter Than Hell na półkach dodatkowych