Call Girl

- literatura obyczajowa, romans
- 2024-02-28
- 2024-02-28
Gdy prawo ustępuje namiętności, budzą się skrywane pragnienia.
Aurora Lawson jest wzorową studentką prawa, ale dorabia na sekstelefonie. Wbrew wszelkim stereotypom dziewczyna lubi tę pracę i widzi w niej coś więcej niż płytkie konwersacje z napalonymi facetami. Jej „klienci” to również mężczyźni, którzy po prostu potrzebują rozmowy i bliskości. Jest silna, zdeterminowana i wie, czego chce od życia.
Hektor Cross to szanowany prawnik i wykładowca na nowojorskim uniwersytecie. Jego nienaganna reputacja to zbroja, pod którą skrywa swoje prawdziwe oblicze. Cross ma opinię zimnego i bardzo surowego profesora oraz genialnego adwokata, który nigdy nie przegrywa. Nigdy też nikomu nie pobłaża i nie odpuszcza.
Gdy te dwie silne osobowości się spotkają, świat stanie w płomieniach. Czy będzie to żar namiętności, czy zniszczenia?
Kup Call Girl w ulubionej księgarni
Oceny książki Call Girl
690 użytkowników ma tytuł Call Girl na półkach głównych- Przeczytane 522
- 2024 42
- Legimi 7
- Przeczytane w 2024 5
- Przeczytane 2024 5
Cytaty z książki Call Girl
Wolałam rozmawiać przez telefon z zupełnie obcym facetem, już poznać kogoś w realu i dać szansę na przeżycie czegoś prawdziwego”.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Call Girl
Jestem trochę zła... Mam wrażenie, że dużo tracimy czasu na momenty zawieszenia tej relacji i prawie wcale nie towarzyszymy bohaterom razem. Najpierw akcja dzieje się szybko, a potem nagle są dłużyzny. No i zakończenie - nie cierpię jak akcja się urywa, a na dodatek nie mamy epilogu... Może to jest otwarta furtka dla 2giej części ale nic na to nie wskazuje. Duży plus za pomysł na fabułę, jest bardzo wciągająca - może gdyby książka była dłuższa i bardziej szczegółowa to możnaby wybaczyć dłużyzny w kilku miejscach. Apeluję o kolejny tom!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAurora za dnia jest studentką prawa, a wieczorami pracuje jako call girl. Jednakże nie jest szczególnie w to zaangażowana, traktuje to jako źródło dochodu.
Z drugiej strony jest Hektor. To świetny prawnik i wykładowca, z którym Aurora nie może znaleźć porozumienia.
Relacja między Aurorą a Hektorem opiera się na napięciu wynikającym zarówno z różnicy pozycji społecznej, jak i zderzenia odmiennych postaw wobec kontroli, władzy i emocji.
Książka porusza tematy granic, podwójnych standardów oraz relacji opartych na namiętności i dominacji. W tle natomiast jest wpleciona sprawa karna do rozwikłania.
Styl autorki jest bardzo przyjemny. Niby fabuła banalna, trochę chaotyczna, a mimo to wciąga.
Jest to książka na jeden wieczór z elementami romansu, erotyki i dramatu w tle. Miło spędziłam wieczór.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAutorka pokazuje jej wybory bez jednoznacznych ocen, podkreślając samodzielność i świadomość bohaterki.
Gdy tempo zabija chemię... 💔
Lubicie motywy zakazanych relacji? Ja bardzo, dlatego sięgnęłam po tę pozycję.
Studentka prawa, surowy profesor i drugie życie dziewczyny jako call girl. Brzmi jak przepis na dreszczowiec emocjonalny, prawda?
Niestety, dla mnie zabrakło tu „mięsa”. Choć pomysł na starcie w sądzie był genialny, to zabrakło w nim prawdziwego napięcia.
Relacja bohaterów przeszła od nudy do „szybkiego numerku” niemal natychmiastowo.
Zabrakło mi tego przyciągania i odpychania, które w romansach kocham najbardziej.
Książka jest lekka i bardzo szybka w czytaniu, ale czuję spory niedosyt, zwłaszcza przez to zakończenie.
Jeśli szukacie czegoś na wyczyszczenie umysłu po innych książkach - możecie sięgnąć po tą 🫢
Gdy tempo zabija chemię... 💔
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLubicie motywy zakazanych relacji? Ja bardzo, dlatego sięgnęłam po tę pozycję.
Relacja...
Fabuła przewidywalna, ale szczerze nie romanse nie po to się czyta, żeby musieć rozwikłać nie wiadomo jakie intrygi. Ważne jest to, że czuć chemię pomiędzy bohaterami.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZ każdą książka tej autorki upewniam się że to jest to co powinna robić. Jej warsztat pisarski jest coraz lepszy. Naprawdę dobrze sie je czyta. Gorąco polecam tą historię.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTym razem sięgnęłam po kolejną już książkę autorstwa K.N. Haner – publikację pod tytułem „Call Girl”. Główną bohaterką powieści jest Aurora Lawson. Dlaczego przyszła pani adwokat wybrała uniwersytet w Nowym Jorku, a nie w rodzinnym Phoenix? Z jakiego powodu jeden z profesorów aż tak jej nie toleruje? Kim jest tajemniczy wielbiciel Rory? Dlaczego profesor Cross wydaje się tak nieprzystępny? Czy dziewczyna poradzi sobie na praktykach w prokuraturze? I kim okaże się główny podejrzany w sprawie, w której pomaga Lawson? Jaka będzie reakcja dziewczyny na poznanie tożsamości klienta z pracy? Dlaczego Rory nie może rozmawiać z przyjaciółką? Kim jest autor tajemniczych liścików? Czy Aurora i Hektor znajdą wspólny język? A profesor i studentka w końcu zrozumieją swoje uczucia? No i wreszcie – kto dowie się o romansie Lawson i Crossa?
Muszę przyznać, że sam początek książki mnie nie zachwycił, ale na szczęście szybko się to zmieniło. Bardzo mnie to cieszy, ponieważ uwielbiam twórczość K.N. Haner, a „Call Girl” to kolejna pozycja tej autorki, którą miałam okazję poznać. Książka wyróżnia się lekkością stylu, co sprawia, że przez treść dosłownie się płynie i trudno oderwać się od lektury – czego jestem idealnym przykładem. Mam wielką nadzieję, że pojawi się drugi tom, bo przerwanie historii w takim momencie byłoby zbrodnią! Z całego serca polecam Wam tę książkę – naprawdę warto po nią sięgnąć.
Tym razem sięgnęłam po kolejną już książkę autorstwa K.N. Haner – publikację pod tytułem „Call Girl”. Główną bohaterką powieści jest Aurora Lawson. Dlaczego przyszła pani adwokat wybrała uniwersytet w Nowym Jorku, a nie w rodzinnym Phoenix? Z jakiego powodu jeden z profesorów aż tak jej nie toleruje? Kim jest tajemniczy wielbiciel Rory? Dlaczego profesor Cross wydaje się...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSpodziewałem się średniaka i był średniak. W pewnym momencie miałem takie "uu szkoda że nie ma kolejnej części", ale czym dalej to jednak zmieniłem zdanie, że powinno to się zamknąć w jednej książce... jednakowoż, [mini-spoiler]będzie kolejna.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTaka średnia.. pomysl był fajny ale realizacja niezbyt..
Polubiłam postać Hektora, mogłam zrozumieć jego brak zaufania i zachowanie. Był w ciężkim położeniu.
Miałam wrażenie jakby autorka nie była zdecydowana o czym ma być ta książka.. najpierw motyw pracy na telefon, ich rozmów, nie o seksie, potem motyw profesor uczennica, potem motyw konfliktu interesów po dwóch stronach sądu, w międzyczasie przyjaźń również z kimś gdzie ten konflikt interesów był, przyjaźń męska która się rozpadła w sumie też to nie zostało rozwinięte.. Była żona Hektora, i na końcu Jessica Watson która zainsynuowała szantaż.. Myśli głównej bohaterki jakoby to był koniec jej związku z Hektorem były absurdalne bo przecież on ją zapewnił że nie zrezygnuje z niej choćby miał się poświęcić.. no mam mieszane uczucia.. chciałoby się sięgnąć po kontynuację..
Taka średnia.. pomysl był fajny ale realizacja niezbyt..
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie wiem co dokładnie mi nie siedziało w tej książce, zbyt krótka jak na tyle wątków w niej zawartych i to otwarte zakończenie..
Super czekam na następny tom jeśli będzie ajesli jest to proszę o przysłanie tytuły na adres e-mail
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNi to był romans, ni thriller, ni erotyk....nic nie było poprowadzone dobrze, wszystko chaotycznie. Bohaterzy bardzo papierowi, nie wierzę w ich uczucie, bardziej jestem w stanie uwierzyć w chwilową fascynację, oni tak naprawdę nawet za dużo ze sobą nie rozmawiali.
Candy totalnie głupia na co dzień ale oczywiscie w pracy okazuje się być ponadprzeciętnie błyskotliwa. W tej poważniejszej pracy.
Liczyłam na to że dodatkowa praca będzie jakoś w książce rozwinięta ale nawet tu się rozczarowałam.
No i zakończenie niczym z kliszowego dramatu xD.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCandy totalnie głupia na co dzień ale oczywiscie w pracy okazuje się być ponadprzeciętnie błyskotliwa. W tej...