Dane's Storm

- literatura obyczajowa, romans
- e-book
- A Sign of Love (tom 10)
- Dane's Storm
- 2023-12-01
- 2023-12-01
- 2018-10-17
- Krzysztof Sawka
Dane był jej pierwszą miłością i jedynym mężczyzną, którego kiedykolwiek kochała. Mimo tego ich małżeństwo legło w gruzach pod naporem dramatycznych wydarzeń.
Audrze udaje się na nowo ułożyć sobie życie bez Dane'a, ale nieoczekiwane okoliczności sprowadzają po latach jej byłego męża z powrotem do jej świata, burząc cały spokój, który z takim trudem udało jej się osiągnąć.
Dane nadal zapiera jej dech w piersiach i jak zawsze działa na nią bardziej niż jakikolwiek inny mężczyzna. On także na nowo odkrywa żarzące się w nim uczucie.
Żadne z nich nie spodziewa się, że ich ponowne spotkanie okaże się sprawą życia i śmierci i że czeka ich wstrząsający zwrot losu. . .
Czy nowa katastrofa zakończy ich życie czy może ocali ich dusze?
Kup Dane's Storm w ulubionej księgarni
- Legimi 10
- 2025 6
- Romans 5
Cytaty z książki Dane's Storm
Nie kochałem cię tak intensywnie, bo byłaś moją pierwszą miłością. Kochałem cię tak, bo byłaś miłością mojego życia.
Zawsze miałam wrażenie, że moje życie jest tak jakby… pozbawione kolorów. Zupełnie jakby kryło się we mnie mnóstwo rozmaitych myśli, uczuć i...
Rozwiń

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dane's Storm
Matko jedyna, jakież to było złe! Szczerze mówiąc, na początku nawet mi się podobało. Autorka umiejętnie budowała napięcie, byłam ciekawa, co za wszystkim stoi, ale tylko na krótko. Szybko wszystko stało się strasznie przewidywalne.
No i przepraszam, miałam zamiar przeczytać romans, a nie jakiś głupi, niedorzeczny i zupełnie niewiarygodny survival! Bohaterowie podczas śnieżnej zamieci w górach, przy temperaturze w okolicach zera i, wiedząc, że ratownicy szukają ich gdzie indziej, niemal bez jedzenia sielankowo spędzają czas, biorą improwizowany „prysznic” na otwartym powietrzu ("jeśli nie masz swojego szamponu, weź mój" - co to było?),uprawiają seks mając poważne zranienia i w ogóle prawie nie odczuwają dyskomfortu. A to trwało więcej niż tydzień!
Do tego walka z wilkami, surowe mięso na przekąskę itd. itp. – jakie straszne brednie. Litości!
Finał w ogóle śmieszny – ten cały plot twist z babcią, nic głupszego w życiu nie czytałam. I oczywiście ciąża!
Jeden z najgorszych romansów, jakie czytałam. Nie wrócę już do tej autorki, mam trzy jej książki i każda jest bardzo taka sobie.
Ach, jeszcze jedno! Kiedy bohaterka po stracie dziecka była w koszmarnym stanie, bohater w żaden sensowny sposób jej nie wspierał. Po rozwodzie przez siedem lat nie była w żadnym związku i cały czas cierpiała, a on tymczasem prawie zdążył się ożenić z kimś innym. Doprawdy, „miłość na całe życie”…
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNo i przepraszam, miałam zamiar przeczytać romans, a nie jakiś głupi, niedorzeczny i zupełnie niewiarygodny survival! Bohaterowie podczas...
Na początku trochę chaotyczna ale można się wkręcić. Mało realna z tym wypadkiem samolotowym jak i późniejszym przetrwaniem. Z przymrużeniem oka można przeczytać.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNo bez szału. Niektóre książki autorki uwielbiam, a innych zdecydowanie nie. Ta jest tak po środku. Najpierw mnie jakoś nudziła i nie mogłam się wciągnąć, później zaczęła się jakaś konkretna akcja, ale książka i tak głównie opowiada o emocjach, przeżyciach, relacji itd, taka trochę przegadana i jak to określam „pisana emocjami”. Nie zachwyciła mnie, ale też nie męczyłam się czytając.
No bez szału. Niektóre książki autorki uwielbiam, a innych zdecydowanie nie. Ta jest tak po środku. Najpierw mnie jakoś nudziła i nie mogłam się wciągnąć, później zaczęła się jakaś konkretna akcja, ale książka i tak głównie opowiada o emocjach, przeżyciach, relacji itd, taka trochę przegadana i jak to określam „pisana emocjami”. Nie zachwyciła mnie, ale też nie męczyłam się...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMia Sheridan. Samo nazwisko jest już gwarancją cudownej historii. Co prawda jeszcze nie poznałam wszystkich jej powieści,ale to mam nadzieję uda się w przyszłym roku.
❤️🩹Strata zawsze boli. Są chwile,gdy ciężar jest tak przytłaczający, że jedyną słuszną decyzją jest rozstanie. Mówi się, że prawdziwa miłość przetrwa każdą burzę. Czy to stwierdzenie jest adekwatne dla Dane'a i Audry?
❤️🩹 Ułożenie życia na nowo jest dla nich wyzywaniem. Jako młodzi ludzie wierzyli, że mając siebie mają wszystko. Jednak bardzo szybko życie zweryfikowało ich wyobrażenie o dorosłości. Od rozwodu minęło kilka lat. Pewne okoliczności zmuszają dziewczynę do wykupienia lotu do Kalifornii,by rozmówić się z byłym mężem.
❤️🩹Jedno spojrzenie wystarczy,by ten zdawało by się ugaszony ogień uczuć wzniecić na nowo. Jako dojrzałości emocjonalnie mogą spróbować podjąć ważny dialog. Lecz życie to także splot nieoczekiwanych zdarzeń, które z jednej strony są śmiertelną pułapką. Ale istnieje także druga strona medalu...
❤️🩹Cudowna,nieprzewidywalna i niezwykle wzruszająca opowieść o odnalezieniu ponownej drogi do domu. Bohaterów los szczególnie doświadcza. Razem z nimi czułam strach, bezradność i momentami zwątpienie. To na moich oczach ponownie poruszali swoje bolączki i traumy. Co prawda ta podróż z nimi nie była łatwa,ale jednocześnie piękna.
❤️🩹Na drugiej grafice widnieje fragment powieści. Przeczytaj go. Więcej słów nie potrzeba...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to❤️🩹Strata zawsze boli. Są chwile,gdy ciężar jest tak przytłaczający, że jedyną słuszną decyzją jest rozstanie. Mówi się, że prawdziwa miłość przetrwa każdą burzę. Czy to stwierdzenie jest adekwatne dla...
To romans o szansie na miłość, która wydaje się być już utracona, jednak sama historia pozostawia mieszane odczucia. Opowieść skupia się na byłym małżeństwie, które los zmusza do wspólnej podróży samolotem. Kiedy maszyna rozbija się w górach, bohaterowie muszą walczyć o przetrwanie, a także zmierzyć się z bolesną przeszłością.
Początek zapowiada interesującą mieszankę romansu i thrillera, jednak fabuła rozwija się powoli i nie w pełni wykorzystuje potencjał survivalowy – trudno o pełne napięcia sceny walki o życie, co obniża emocje, jakie powinna wywoływać taka historia. Bohaterowie, choć przechodzą przemianę i próbują pogodzić się z dawnymi ranami, momentami wydają się powierzchowni, a ich dialogi bywają zbyt schematyczne.
Sheridan porusza ważne tematy – stratę i wybaczenie – jednak zabrakło mi głębszej eksploracji tych emocji. Choć “Dane’s Storm” ma wzruszające momenty, to nie wyróżnia się na tle innych romansów o drugiej szansie.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPoczątek zapowiada interesującą mieszankę...
opinia na: https://www.instagram.com/p/C61ABl9Nz-y/
Historia Audry i Dane'a jest bolesna i traumatyczna. Chociaż uczucie, które ich łączy jest wyjątkowe, to również ich miłość jest trudna — i to jest chyba jednocześnie najpiękniejsza część tej powieści (mamy dwie linie czasowe — moment ich poznania i rozkwitania miłości oraz ich losy po latach). Sheridan udało się dobrze to oddać. Świetnie odczuwa się całą emocjonalność związaną z pierwszą miłością, tą jedyną, wielką, ale również z ogromem nieporozumienia i bólu, z którym muszą mierzyć się bardzo młode osoby.
Było w powieści kilka wydarzeń, które wzbudziły mój szczery śmiech (chociaż zapewniam, że nie tak miało być),ale po prostu mycie włosów, branie prowizorycznej kąpieli i nakładanie odżywki w bardzo niesprzyjających warunkach (ujemne temperatury) wydaje się po prostu totalnie absurdalne. Nie wpłynęło to jednak na moją ocenę tej historii.
“Dane’s Storm” to łamiąca serce historia, która jednocześnie, ale również je rozpuszczająca. Może nie była to Sheridan w najlepszym wydaniu (mam już swoich ulubieńców spod jej pióra),ale nadal jest to zajmująca opowieść o wielkiej miłości między dwojgiem ludzi, która odżywa od Cudowna historia, która daje do myślenia, ale również rozpuszcza serduszko.
opinia na: https://www.instagram.com/p/C61ABl9Nz-y/
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzyznaję, że twórczość Sheridan to dla mnie comfort read. Uwielbiam czytać jej powieści, niemal zawsze jestem szczerze wzruszona (tym razem autorce udało się doprowadzić mnie do łez trzema linijkami).
Książka jest fajna, warta przeczytania.
Książka jest fajna, warta przeczytania.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo moje pierwsze spotkanie z Autorką i nie wykluczam ponownego.
To moje pierwsze spotkanie z Autorką i nie wykluczam ponownego.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFabuła ciekawa, cały czas się coś dzieje i nie ma nudy. Bohaterowie dają się polubić. Myślę, że to dobra pozycja.
To zupełnie inna, choć bardzo podobna do innych, książka autorki 😍 Ja bardzo lubię jej styl pisania, zawsze wiem że mnie wciągnie w swoją opowieść i skradnie moje serce 🙊 Tym razem może nie było wielkiego wow, łez czy rzucania książką gdzie popadnie, ale na pewno znalazłam tutaj wiele emocji które trafiły prosto w serduszko ❤️ Historia tej dwójki pokazuje nie tylko jak wielki instynkt przetrwania ma człowiek, zwłaszcza w obliczu śmierci, ale również jak niektóre sytuacje potrafią połączyć nawet największych wrogów 🥹 Poznali się będąc młodymi ludźmi, od razu na ich drodze pojawiły się przeciwności a jeden cios sprawił że Nie podnieśli się jako małżeństwo z maty zwanej życiem i wiele lat spędzili osobno 😵💫 Czy rozłąka ich czegoś nauczyła i przede wszystkim czy zabiła łączące ich, tak kruche, uczucie ? Tego dowiecie się z książki, mogę was jednak zapewnić że nie będzie ani łatwo, ani też przewidywalnie 🙃 Ogrom sytuacji które dla nas są niepojęte i które wywołają dreszcz na skórze, a które pokazują jak silny jest człowiek i jak wiele może znieść 😍 Katastrofa która być może, uratuje ich zranione duszę, a nam czytelnikom dostarczy wielu tematów do przemyśleń😉 Przyjemna pozycja, czyta się szybko a zakończenie dopełnia całości, która do cukierkowej nie należy 🙉
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSuper historia! Czułam się jakbym była razem z bohaterami !
Super historia! Czułam się jakbym była razem z bohaterami !