Marriage Toxin, Vol. 1

Okładka książki Marriage Toxin, Vol. 1 autora Joumyaku, Mizuki Yoda, 9781974743520
Okładka książki Marriage Toxin, Vol. 1

Bądź pierwszy - oceń książkę

Kup Marriage Toxin, Vol. 1 w ulubionej księgarnii

Oceny książki Marriage Toxin, Vol. 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Marriage Toxin, Vol. 1

Całkiem poprawna historyjka, ale ten pierwszy tom nie ma w sobie żadnego haka, który by sprawił, że chciałbym wrócić po więcej.

POPKULTUROWY KOCIOŁEK: Pierwszy tom serii to nic innego jak typowy wstęp do całej opowieści. Manga wprowadza nas w wykreowany świat, przedstawiając głównego bohatera, Gero, jako zabójcę o stoickim spokoju i niezwykłych umiejętnościach. Jego codzienne życie zostaje wywrócone do góry nogami, gdy dowiaduje się o planach klanu względem jego siostry. Decyzja o znalezieniu żony jest dla niego wyzwaniem, z którym musi się zmierzyć, mimo braku jakiegokolwiek doświadczenia w tej dziedzinie.

Pojawienie się na jego drodze Kinosaki wprowadza element komedii i chaosu. Jej przebiegłość i umiejętność manipulacji kontrastują z powagą Gero, tworząc dynamiczny duet. Ich pierwsze spotkanie, które miało zakończyć się śmiercią Kinosaki, przeradza się w nieoczekiwaną współpracę.

Jest to więc dobre wprowadzenie do serii. Mamy tu akcję, humor i intrygującą dynamikę między bohaterami. Scenarzysta sprawnie łączy tu również humor z widowiskowością i całkiem nieźle wprowadzonym nienachalnym wątkiem LGBTQ+....

💉 Marriage toxin 💉

Tych, którzy nieustannie doskonalą sztukę zabijania, określa się mianem „specjalistów”. Każdy z nich wywodzi się z długiej linii zabójców. Ich metody są niedoścignione, skuteczne i śmiercionośne. Wśród nich znajdują się specjaliści od trucizn zwani też Trucicielami.
Potomek tego klanu, Hikaru Gero będzie zmuszony do przedłużenia rodu, a w poszukiwaniu wybranki ma mu pomóc Kinosaki, którą poznaje w dosyć nietypowych okolicznościach 👀
Tylko jak się okazuje, nie będzie to taka łatwa misja, bo…
Gero jest nieporadny jeśli chodzi o jakiekolwiek interakcje z kobietami, przez co odstrasza je od siebie 😅

💉 Marriage Toxin to niewymagająca historia, która potrafi dostarczyć masę śmiechu. Nie zabraknie tez masy absurdów - ale takich pozytywnych, które świetnie współgrają z resztą.

💉 Akcja jest dynamiczna i pomimo tego, że to dopiero początek historii to zdążyło się już wiele wydarzyć.
A patrząc na zawód Gero na tym się nie skończy. Więc nie będziemy się nudzić i doświadczymy jeszcze wielu walk podczas których nasz truciciel będzie mógł się wykazać i sprawić, że nasze serducho zabije mocniej 👀

💉 Jeśli chodzi o kreskę to jest ona przyjemna dla oka i autorka oferuje wiele cudownych kadrów z Gero 🛐 Do którego zapałałam sympatią od pierwszych stron.

To samo tyczy się innych postaci, które są barwne i mocno się wybijają, przez co bardzo łatwo zapadają w pamięci.
Szczególnie owadrziarz, który pojawił się na chwilę, ale zdążył już wzbudzić we mnie masę pozytywnych uczyć 🥹 Pomimo strasznego wyglądu, widać że to dobry facet.

💉 Nie spodziewałam się, że już po 1 tomie tak bardzo polubię bohaterów, a historia mimo swojej prostoty i absurdów mnie wciągnie i okaże się miłym zaskoczeniem.

💉 Marriage toxin 💉

Okładka książki Na kocią łapę tom 2 As Futatsuya, Minatsuki
Na kocią łapę tom 2 As Futatsuya, Minatsuki
Okładka książki Ten przeklęty świat #04 Kensuke Koba, Natsuko Uruma
Ten przeklęty świat #04 Kensuke Koba, Natsuko Uruma
Okładka książki Twisted-Wonderland Tom 1. Zdarzenia w Heartslabyulu. Sumire Kowono, Yana Toboso, Hazuki Wakana
Okładka książki Starving Anonymous tom 1 Kazu Inabe, Yuu Kuraishi
Starving Anonymous tom 1 Kazu Inabe, Yuu Kuraishi