Poszukująca (nie)świadomość. Opowieść zapisana w ciele

Okładka książki Poszukująca (nie)świadomość. Opowieść zapisana w ciele autora Marzanna Radziszewska, 9788396155511
Okładka książki Poszukująca (nie)świadomość. Opowieść zapisana w ciele
Marzanna Radziszewska Wydawnictwo: Vedica zdrowie, medycyna
zdrowie, medycyna
2023-01-01
2021-01-01

Kup Poszukująca (nie)świadomość. Opowieść zapisana w ciele w ulubionej księgarnii

Oceny książki Poszukująca (nie)świadomość. Opowieść zapisana w ciele

OPINIE i DYSKUSJE o książce Poszukująca (nie)świadomość. Opowieść zapisana w ciele

Lektura książki jest niesamowitym przeżyciem. Autorka porusza w niej wiele aspektów naszej obecności na tym świecie, pomaga zrozumieć, z czego wynikają nasze zachowania, reakcje, emocje, a także niedomagania w ciele... Jesteśmy czymś więcej niż zbiorem komórek, a nasze funkcjonowanie w tym świecie nie może być rozpatrywane w oderwaniu od całości. Jesteśmy częścią tego świata, w którym wszystko wzajemnie się łączy. A jak bardzo... by o tym się przekonać warto dać się pochłonąć tej niezwykłej lekturze... Książka napisana jest świetnym stylem. Autorka potrafi zainteresować czytelnika, a język jest niezwykle giętki, ale i bardzo precyzyjny... nawet, niekiedy wydawałoby się trudne zagadnienia, są opisane w bardzo przejrzysty sposób.

Książka wymagająca nielada otwartości i gotowości, gdyż w przypadku osoby która nie miała styczności z tematyką psychobiologii, może doznać nie małego szoku. Jeśli ktoś już zna autorkę, słuchał jej wykładów bądź webinarów i szuka odpowiedzi na trapiące go pytania, obawiam się że może ich tam nie znaleźć. Książka jest skoncentrowaną pigułką wiedzy, która ma na celu przybliżenie nam tematu który jest szalenie obszerny i myślę że niemożliwy do zamknięcia w jednej, tak krótkiej książce. Osobiście jestem w pełni usatysfakcjonowana i zdecydowanie będę do tej książki wracać, treści takiego kalibru wymagają kilkukrotnej lektury.

Książka, choć nie traktuje o najprostszych tematach, jest napisana w sposób klarowny i zarazem wciągający. Poruszyła mnie do głębi, więc musiałam robić przerwy w czytaniu na złapanie oddechu:). Wiem już trochę na temat podejścia do zdrowia i emocji, o którym pisze autorka, jednak jej sposób patrzenia na temat, na sposób, w jaki zapadamy na choroby, wydał mi się szczególnie ciekawy. Jest doskonała dla osób zainteresowanych tym, jaka nasze przeżycia, traumy są powiązana ze stanem naszego zdrowia i na czym konkretnie ten związek polega. Perspektywa duchowa, ale nie spod znaku totalnego oderwania od ziemi, a takiej codziennej duchowości, wydaje mi się szczególnie interesująca. Na pewno jeszcze wrócę do tej książki, bo jest jedną z kilku w moim życiu, które stawiają wiele pytań i wciąż pozostają w mojej głowie, choć czytałam ją po raz pierwszy trzy miesiące temu. Piękna książka!

86 użytkowników ma tytuł Poszukująca (nie)świadomość. Opowieść zapisana w ciele na półkach głównych
10 użytkowników ma tytuł Poszukująca (nie)świadomość. Opowieść zapisana w ciele na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Poszukująca (nie)świadomość. Opowieść zapisana w ciele

Dodaj cytat z książki Poszukująca (nie)świadomość. Opowieść zapisana w ciele