P jak Potwór

Okładka książki P jak Potwór autora Małgorzata Strzałkowska, 9788328243613
Okładka książki P jak Potwór
Małgorzata Strzałkowska Wydawnictwo: Hachette Polska Cykl: Disney Złota Kolekcja Bajek (tom 30) bajki
24 str. 24 min.
bajki
Disney Złota Kolekcja Bajek (tom 30)
2023-08-15
2017-03-22
24 min.

Kup P jak Potwór w ulubionej księgarnii

Oceny książki P jak Potwór

OPINIE i DYSKUSJE o książce P jak Potwór

„P jak Potwór” Małgorzaty Strzałkowskiej to kolejna zabawna i pełna humoru książka tej autorki, która z pewnością przypadnie do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Książka jest pełna rymowanych wierszyków i zabawnych ilustracji, które wciągają w lekturę i sprawiają, że czytanie staje się prawdziwą przyjemnością. Strzałkowska w swoim stylu bawi się konwencją potworów, pokazując, że nawet one mają swoje słabości i śmieszne przywary. „P jak Potwór” to doskonała propozycja dla rodziców, którzy chcą spędzić czas ze swoimi dziećmi na wspólnej lekturze. Książka nie tylko bawi, ale także uczy, rozwijając wyobraźnię i wrażliwość na język.

Lektura do powtórki alfabetu i ćwiczenia dykcji.

Lektura do powtórki alfabetu i ćwiczenia dykcji.

Dobra książeczka dedykowana najmłodszym Czytelnikom, którzy wkraczają w świat poznawania języka polskiego oraz słów.
Autorka w zamyśle wykorzystała bajkę Potworów, w której główni bohaterowie na wesoło przedstawiają się i rymują, opowiadając pokrótce, kim są i czym się zajmują.

Niemniej, ta forma rymowanki, która wnosi wartość poznawania wielu prostych i możliwe, że atrakcyjnych słów dla dziecka w porządku alfabetycznym, tak nie ma wiele wspólnego z samą historią bajki o potworach, a szkoda.

53 użytkowników ma tytuł P jak Potwór na półkach głównych
20 użytkowników ma tytuł P jak Potwór na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki P jak Potwór

Okładka książki Bagna. Fakty, wierszyki i inne wybryki Joanna Kencka, Małgorzata Strzałkowska
Bagna. Fakty, wierszyki i inne wybryki Joanna Kencka, Małgorzata Strzałkowska
Okładka książki Las. Fakty, wieszyki i inne wybryki Joanna Kencka, Małgorzata Strzałkowska
Las. Fakty, wieszyki i inne wybryki Joanna Kencka, Małgorzata Strzałkowska
Okładka książki Wędrówka owieczki Olena Bugrenkova, Małgorzata Strzałkowska
Wędrówka owieczki Olena Bugrenkova, Małgorzata Strzałkowska
Okładka książki Łąka. Fakty, wierszyki i inne wybryki Joanna Kencka, Małgorzata Strzałkowska
Łąka. Fakty, wierszyki i inne wybryki Joanna Kencka, Małgorzata Strzałkowska
Małgorzata Strzałkowska
Małgorzata Strzałkowska
Urodziła się w Warszawie, gdzie skończyła szkołę podstawową i średnią, a w Łodzi studiowała Bibliotekoznawstwo i Informację Naukową .Pracowała w Bibliotece Publicznej miasta Warszawy, a później w Instytucie Głuchoniemych.Pisanie zaczęła od wierszyków dla swojego syna Michała.

Okładka książki Wielka księga uczuć Paulina Daniluk, Grzegorz Kasdepke
Wielka księga uczuć Paulina Daniluk, Grzegorz Kasdepke