Łąka. Fakty, wierszyki i inne wybryki

Okładka książki Łąka. Fakty, wierszyki i inne wybryki autora Joanna Kencka, Małgorzata Strzałkowska, 9788382657241
Okładka książki Łąka. Fakty, wierszyki i inne wybryki
Małgorzata StrzałkowskaJoanna Kencka Wydawnictwo: Media Rodzina wierszyki, piosenki
44 str. 44 min.

a tu - łąka ogromniasta,
od stóp chyba aż do nieba!" 💚

Wybierzmy się dzisiaj na wyprawę na łąkę 💚
Cudowny, kolorowy ekosystem, który nieustannie zachwyca 🌼

A jeśli chcecie bliżej poznać mieszkańców łąki, jej roślinność i klimat, koniecznie zajrzyjcie do książki "Łąka. Fakty, wierszyki i inne wybryki" 📖

Znajdziecie w niej mnóstwo ciekawostek na temat życia, jakie się toczy na łące.
Czy wiedzieliscie, że mniszek i mlecz to dwie rośliny?
Albo, że istnieje roślina, która kiedyś była stosowana jako okłady na rany?
Czy też, że istnieje roślina, która ma w sobie aż 10000 nasion?
Albo jakiej rośliny boją się kleszcze?
Który zwierz klekocze, który rechocze, a który jest zmorą ogrodników?

Na te i wiele innych pytań znajdziecie odpowiedzi w najpiękniejszej książce świata!

Przyroda sama w sobie jest przepiękna, pełna cudów, uroku, ale dzięki takim pozycjom staje się jeszcze doskonalsza 💚 "Łąka" to wartościowa książka, napisana prostym językiem. Wierszowane opowieści o roślinach i zwierzętach przeplatane są notatkami naukowymi, a także wstawkami małych, psotnych krasnali 💚

A to wszystko w towarzystwie wspaniałych ilustracji, dzięki którym książka staje się prawdziwym dziełem sztuki 💚

Ja jestem nią oczarowana i polecam Wam z całego serca ❤️

"Wietrzyk wieje, brzęczą pszczoły,
w górze ptaszek trele śpiewa,
a tu - łąka ogromniasta,
od stóp chyba aż do nieba!" 💚

Wybierzmy się dzisiaj na wyprawę na łąkę 💚
Cudowny, kolorowy ekosystem, który nieustannie zachwyca 🌼

A jeśli chcecie bliżej poznać mieszkańców łąki, jej roślinność i klimat, koniecznie zajrzyjcie do książki "Łąka. Fakty, wierszyki i inne wybryki"...

Książka dzięki której dziecko może bawić się w detektywa?
I to podczas wspólnych spacerów? 🤭

Jasne! Istnieje taka ! 🥰

Dzięki niej dziecko nawiąże lepszy kontakt z naturą.
Zainteresuje się bardziej fauną i florą.
Zdobędzie trochę cennej wiedzy, ale również nauczy się rozróżniać podstawowe rośliny i zwierzęta będące wokół nas.

A podczas odpoczynku na ławce, możecie przeczytać fantastyczne wierszyki, które jak będziecie chcieli możecie nauczyć się na pamięć 🤭

Ta książka idealnie sprawdzi się dla dzieci, które lubią spędzać czas na świeżym powietrzu. Troche nauki przez zabawę nie zaszkodzi 🤭

Książka dzięki której dziecko może bawić się w detektywa?
I to podczas wspólnych spacerów? 🤭

Jasne! Istnieje taka ! 🥰

Dzięki niej dziecko nawiąże lepszy kontakt z naturą.
Zainteresuje się bardziej fauną i florą.

A podczas odpoczynku na ławce, możecie...

Znajdź mnie na Instagramie:

Letni spacer wśród zapachu kwiatów, szumu traw, rechotu żab i śpiewu ptaków? Od teraz to możliwe zawsze, gdy w Wasze ręce trafi przepiękna, ah, jaka ona jest cudowna, książka Małgorzaty Strzałkowskiej "Łąka..". Arcydzieło, które niemal pozwala nam poczuć zapach Stokrotek czy dotknąć małego zajączka, gdy przeglądamy jego strony.

Jeśli pragniecie rozkochać swoje dzieci w pięknie natury i przyrody, ta książka jest dla Was. Znajdziecie tu wszystko - przepiękne wiersze jednej z moich ulubionych pisarek dla dzieci, ciekawe fakty, które warto poznać i które nie raz Was zaskoczą, bajeczne ilustracje Pani Joanny Kenckiej, zabawne powiedzenia i hasła, które rozbawią Wasze dzieci oraz, jak to na łące bywa, maleńkich jej obrońców czyli krasnoludki!

Czy może być coś lepszego? Każdy element tej książki zachwyca:
🔆przepiękna okładka z delikatnie tłoczonymi i błyszczącymi kropelkami rosy i babim latem (totalnie mnie to urzekło!)
🔆Dobrej jakości papier, nasycone barwy a na końcu podsumowanie mieszkańców łąki, jakich spotkaliśmy wcześniej.
🔆Nawet wyklejka jest tu przemyślana i dopracowana w każdym detalu.

Uwielbiam takie książki, widać w nich bowiem prawdziwą miłość twórcy. Możecie zabrać ją ze sobą na spacer i wyszukiwać kwiatów i traw, możecie uczyć się wierszyków, wymyślać piosenki, rysować piękne krajobrazy a może nawet wypatrywać małych skrzatów?

Na naszej półce zajmuje szczególne miejsce, myślę, że byłaby doskonałym prezentem dla dzieci, które kochają przyrodę oraz dla takich, które wciąż bronią się przed jej urokiem.

Znajdź mnie na Instagramie:

35 użytkowników ma tytuł Łąka. Fakty, wierszyki i inne wybryki na półkach głównych
9 użytkowników ma tytuł Łąka. Fakty, wierszyki i inne wybryki na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Łąka. Fakty, wierszyki i inne wybryki

Małgorzata Strzałkowska
Małgorzata Strzałkowska
Urodziła się w Warszawie, gdzie skończyła szkołę podstawową i średnią, a w Łodzi studiowała Bibliotekoznawstwo i Informację Naukową .Pracowała w Bibliotece Publicznej miasta Warszawy, a później w Instytucie Głuchoniemych.Pisanie zaczęła od wierszyków dla swojego syna Michała.

Okładka książki Strasznostwory Nina Igielska, Paulina Wiktoria Wojciechowska
Strasznostwory Nina Igielska, Paulina Wiktoria Wojciechowska
Okładka książki Mikołajek. Ale się uśmialiśmy! Rene Goscinny, Jean-Jacques Sempé
Mikołajek. Ale się uśmialiśmy! Rene Goscinny, Jean-Jacques Sempé
Okładka książki Pandki, które obiecały Rachel Bright, Jim Field