Zachowaj spokój

- Hold tight
- 2023-10-03
- 2023-10-03
- Zbigniew A. Królicki
Nie ufaj nikomu - zwłaszcza własnej rodzinie.
„Już dawno po wszystkim. Po prostu siedź cicho i wszystko będzie dobrze" - mail o takiej treści otrzymuje 16-letni Adam Baye, którego przyjaciel niedawno popełnił samobójstwo. Nikt by się o tym nie dowiedział, gdyby nie zainstalowany przez rodziców program szpiegowski w jego komputerze ...
Czy Adam ukrywa informacje na temat samobójstwa? Co to ma wspólnego z pewnym morderstwem na przedmieściach Nowego Jorku? Dlaczego rodziną Baye’ów zaczyna interesować się FBI?
Kup Zachowaj spokój w ulubionej księgarni
Oceny książki Zachowaj spokój
12303 użytkowników ma tytuł Zachowaj spokój na półkach głównych- Przeczytane 9 068
- Chcę przeczytać 3 134
- Posiadam 1 801
- Harlan Coben 186
- 2022 63
- Coben 47
- 2013 46
- Kryminały 41

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zachowaj spokój
Czytając „Zachowaj spokój” Harlana Cobena, miałam wrażenie, że to jedna z tych książek, które bardzo szybko wciągają. Już od początku pojawia się napięcie i ciekawość, a ja jako czytelniczka chciałam jak najszybciej dowiedzieć się, jak potoczą się dalsze wydarzenia.
Podobało mi się to, że autor pokazuje różne emocje bohaterów i ich reakcje na trudne sytuacje. Dzięki temu historia wydaje się bardziej realistyczna i łatwiej jest zrozumieć motywacje postaci. Podczas czytania kilka razy zmieniałam swoje przypuszczenia dotyczące tego, co może się wydarzyć dalej.
Książkę czytało mi się bardzo szybko, ponieważ styl autora jest prosty i przystępny. Rozdziały są dość krótkie, co sprawia, że łatwo wciągnąć się w historię i trudno się od niej oderwać.
Po przeczytaniu „Zachowaj spokój” mogę powiedzieć, że była to dla mnie ciekawa i emocjonująca lektura. Myślę, że spodoba się szczególnie osobom, które lubią thrillery i historie pełne tajemnic.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPodobało mi się to, że autor pokazuje różne emocje bohaterów i ich reakcje na trudne sytuacje. Dzięki temu...
Wymeczylam. Filmu nie pamietam. Przytlaczajaca ilosc bohaterow, czytalam w oryginale, wiec ciezko mi bylo sie polapac. Watek Adama ciekawy, reszta to jakies pomieszanie z poplataniem. Na plus akcja koncowa w piwnicy. Prawnicy, policjanci, lekarze, uczniowie, prostytutka, klub nocny, ochroniarze..nakickal tego Harlan Ile sie dalo. Nudne.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSamo nazwisko Autora, gwarantuje dobrze spędzony czas z lekturą. ta pozycja akurat wydaje mi się mniej ciekawa od innych, chociaż napięcie jakie towarzyszy lekturze książki czyni ją do końca intrygującą :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toInteresujący kryminał.
Interesujący kryminał.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCoben nie zawodzi. Jest intryga, odpowiednie budowanie napięcia, zagmatwana historia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAutor buduje napięcie poprzez codzienne sytuacje, które nagle stają się niebezpieczne, oraz mistrzowsko prowadzi fabułę pełną zwrotów akcji i dramatycznych odkryć.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFabuła trzyma w napięciu.
Fabuła trzyma w napięciu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toIdealny mix tajemnicy, emocji i zaskakujących zwrotów akcji.
Idealny mix tajemnicy, emocji i zaskakujących zwrotów akcji.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toza dużo bohaterów którzy są nudni, ich losy mnie nie obchodzą do samego końca. Bezsensowne wątki, bezpłciowy koniec, słaba "zagadka"
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka mająca na celu pokazanie nam ze nie zawsze staramy sie zrozumieć młodych ludzi.Jak dużo nie wiemy o dzieciach czy nastolatkach którzy otaczają nas dokoła. Na codzień zmagają sie ze swoimi problemami .Dla nas może to być drobnostka dla nich problem nie do rozwiązania, dlatego uważam ze warto jest rozmawiać i spojrzeć obiektywnie , ale jeszcze wazniejsze w życiu jest potrafić słuchać drugiej osoby ze zrozumieniem niezależnie od wieku .Książka ogólnie ciekawa do samego końca, z początku dużo bohaterów na raz ale później jak już się lepiej poznało każdego z nich fajnie sie czyta.Osobiście polecam ze względu na przekaz jaki ja odebrałem dzięki tej książce czyli zrozumieć drugiego czlowiek i spróbować mu pomóc.
Książka mająca na celu pokazanie nam ze nie zawsze staramy sie zrozumieć młodych ludzi.Jak dużo nie wiemy o dzieciach czy nastolatkach którzy otaczają nas dokoła. Na codzień zmagają sie ze swoimi problemami .Dla nas może to być drobnostka dla nich problem nie do rozwiązania, dlatego uważam ze warto jest rozmawiać i spojrzeć obiektywnie , ale jeszcze wazniejsze w życiu jest...