Żony z Forest Hill

- 2023-10-04
- 2023-10-04
FOREST HILL — ELITARNE OSIEDLE CZY PRZEDSIONEK PIEKŁA?
Kilka dni przed Bożym Narodzeniem znika Kaja, studentka anglistyki pracująca w jednej z rezydencji jako niania. Kilkanaście godzin później ciało dziewczyny zostaje znalezione pod skutą lodem taflą pobliskiego jeziora. Mieszkańcy zastygają w szoku i niedowierzaniu.
Czy w śmierć niani Rosnerów zamieszany był ktoś z okolicy? A może dziewczyna miała romans z jednym z tutejszych mężczyzn i to właśnie kochanek przyczynił się do jej tragedii? Żony z Forest Hill nie sypiają już spokojnie, każda ma jakieś podejrzenia, każda snuje domysły, krążąc nocami po luksusowych domach, sprawdzając męskie kieszenie, telefony i... bagażniki samochodów.
Pisarka Dagmara Rosner kocha swojego przystojnego męża, ale czy po tym, co się stało z Kają, może jeszcze mu ufać?
Nadchodzą święta, za oknem sypie śnieg, a na jaw wychodzą kolejne mroczne sekrety.
FOREST HILL SKRYWA WIELE TAJEMNIC. TRZEBA TYLKO WIEDZIEĆ, GDZIE ICH SZUKAĆ…
Kup Żony z Forest Hill w ulubionej księgarni
Oceny książki Żony z Forest Hill
1052 użytkowników ma tytuł Żony z Forest Hill na półkach głównych- Przeczytane 756
- 2023 21
- 2024 21
- Ebook 9
- Legimi 7
- 2025 5
Cytaty z książki Żony z Forest Hill
Bycie macochą to wyjąt kowo niewdzięczna rola... Człowiek daje całe serce cu dzym dzieciom, które z cza sem zaczyna kochać jak swoje, ale i ...
RozwińKażdy z nas dźwiga brzemię swoich brzemię swoich tajemnic.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Żony z Forest Hill
Podobało mi się, że głównych bohaterów jest kilku a nie wprowadziło to chaosu w książce. Postaci są wyraziste, każdy ma swoją historię i swoje ciemne strony. Chętnie sięgnę po inne powieści autorki
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toForest Hill to odosobnione osiedle z wypasionymi willami dla bogaczy. Nie każdego stać na takie lokum.
Do młodszej córki mają zatrudnioną nianię - Kaję.
Tuż przed Bożym Narodzeniem, późnym popołudniem Kaja wychodzi od Rosnerów i znika bez śladu. Następnego dnia zostają znalezione jej zwłoki w okolicznym stawie.
I tu kochani zaczyna się dopiero "zabawa ", bowiem większość lokatorów Forest Hill ma jakieś tajemnice, a ta sytuacja pośrednio dotknęła wielu z nich.
Czy w jej śmierć był zamieszany ktoś z mieszkańców, czy może z którymś z panów miała romans i chciał się jej pozbyć, czy ktoś coś widział, może ukrywał?
Jedno jest pewne, wszystkie żony w Forest Hill popadają w paranoję, przestają ufać swoim partnerom, a z każdą kolejną kartką dowiadujemy się nowych faktów.
Święta Bożego Narodzenia zostały mocno okrojone ze spokoju.
To świetny kryminał!
Bohaterki tej książki są bardzo drobiazgowo opisane, poznajemy ich najskrytsze myśli.
Fabuła poprowadzona tak, że ciężko choć na moment tę książkę odłożyć. Jest klimatycznie i ciekawie, nie wieje nudą.
Bardzo podobało mi się też to, że narracja jest poprowadzona z perspektywy kilku osób.
Bardzo polecam!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW jednej z nich mieszka małżeństwo Rosnerów, Dagmara i Piotr, oraz jego dwójka dzieci z poprzedniego małżeństwa.
Do młodszej córki mają zatrudnioną nianię - Kaję.
Niby tylko jedno zaginięcie, a tyle się dzieje. W domach, wokół prywatnych spraw mieszkańców i na zewnątrz, gdzie każdy teoretycznie chce pokazać się z jak najlepszej strony. Akcja zmienia się dosłownie z każdą stroną, na jaw wychodzą niesnaski, pretensje i tajemnice. Od książki nie można się oderwać, wciąga na maxa. Czytając czekasz na to, co jeszcze może się wydarzyć, co się jeszcze posypie i nie ma opcji, że się zawiedziesz.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZ bardzo klimatycznym klimatem świąteczna zaskakująca historia pochłonęłam bezgranicznie tę lekturę. Z autorką to pierwsza styczność,ładne pióro ma i lekki styl.Świetna książka przeczytana z przyjemnością,z zadowoleniem.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSzybko się czytało ale końcówka nie do końca a mi się podobała.
Szybko się czytało ale końcówka nie do końca a mi się podobała.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDobry thriller. Na pewno jeszcze sięgnę po książki autorki.
Dobry thriller. Na pewno jeszcze sięgnę po książki autorki.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJak wszystkie tej autorki intrygująca, z akcją i wątkiem kryminalnym.
Jak wszystkie tej autorki intrygująca, z akcją i wątkiem kryminalnym.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie da sie oderwać, wspaniała jak oczywiście wszystkie książki Soni Rosy 👌😃🙌✔️
Nie da sie oderwać, wspaniała jak oczywiście wszystkie książki Soni Rosy 👌😃🙌✔️
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzytało się szybko ale zabrakło mi emocji, dreszczyku, czegoś co by mnie przywiązało do pozycji. Mimo to jednak warto przeczytać. Tajemnice w związkach mogą wiele namieszać.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to„Żony z Forest Hill” to jeden z tych thrillerów, w którym nie ma czasu na nudę, czy zbędne opisy - każdy element tej historii ma większe lub mniejsze znaczenie dla sprawy, dlatego bądźcie czujni i nie dajcie się zwieść pozorom, ponieważ prawda może okazać się bardziej brutalna, niż sądzicie...
„Forest Hill skrywa wiele tajemnic. Trzeba tylko wiedzieć, gdzie ich szukać...”
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to„Forest Hill skrywa wiele tajemnic. Trzeba tylko wiedzieć, gdzie ich szukać...”