Narzeczona na zamówienie

- literatura obyczajowa, romans
- Narzeczona na zamówienie (tom 1)
- 2023-09-11
- 2023-09-11
Przed przeznaczeniem nie uciekniesz
Prędzej piekło zamarznie, niż się w tobie zakocham!
Hailey Reed to twardo stąpająca po ziemi kobieta, która nie wierzy w miłość i jej nie potrzebuje, ale w pewnym sensie na niej zarabia. Atrakcyjna panna Reed bowiem utrzymuje się z roli fałszywej narzeczonej, a czasem także żony rozmaitych mężczyzn w potrzebie. Na życzenie i za odpowiednią kwotę Hailey będzie taką kobietą, jakiej sobie życzą. Będzie odpowiednio wyglądać, właściwie się zachowywać i prezentować historię, która uwiarygodni ją w oczach rodziny i przyjaciół klienta.
Niestety, Hailey, której specjalnością jest ratowanie innych przed rodzinnymi kłopotami, sama nie pozostaje od nich wolna. Jej ukochany młodszy brat to niewyczerpane źródło problemów… Źródło, które aktualnie trzeba zasilić oszałamiającą kwotą pół miliona dolarów! Kiedy spanikowana dziewczyna zastanawia się nad tym, jak zdobyć tak wielkie pieniądze, w jej życiu pojawia się Degory Carver. Szef wielkiego koncernu naftowego wie o niej wszystko i oferuje odpowiednią sumę za fikcyjne narzeczeństwo z jego synem Aaronem.
Kup Narzeczona na zamówienie w ulubionej księgarni
Oceny książki Narzeczona na zamówienie
936 użytkowników ma tytuł Narzeczona na zamówienie na półkach głównych- Przeczytane 588
- 2024 18
- Legimi 15
- 2023 13
- Ebook 8
- Romans 6
Tagi i tematy do książki Narzeczona na zamówienie
Cytaty z książki Narzeczona na zamówienie
Doceń czas, który masz, i go nie zmarnuj.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Narzeczona na zamówienie
Książka przyjemna, jak już zaczniesz to się nie oderwiesz póki nie skończysz całej książki. Okładka była słodka więc obstawiałam, że treść wcale nie będzie mocna..a tu psikus. Gorzkawa treść. Na bank sięgnę po inne książki autorki!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to'- — Nawet jeśli pojawią się przed nimi przeszkody, to wiem, że dadzą sobie radę .— Splotłam nasze dłonie. — Poradzą sobie. Zresztą ty również .
Aaron popatrzył na mnie pytająco, a ja uśmiechnęłam się niewinnie pod nosem.
— Z czym?
— Z ojcostwem. -'
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAaron popatrzył na mnie pytająco, a ja uśmiechnęłam się niewinnie pod nosem.
— Z czym?
— Z ojcostwem. -'
„Narzeczona na zamówienie” to urocza powieść, która zabiera czytelnika w świat lekkiej i przyjemnej literatury obyczajowej z domieszką humoru i romantyzmu. Angelika Łabuda tworzy ciepłą historię o nietypowej sytuacji, gdzie wynajem narzeczonej staje się pretekstem do poznania siebie nawzajem i odkrywania prawdziwych uczuć.
Bohaterowie są sympatyczni i wyraziści, a ich relacje zgrabnie ukazane, co sprawia, że czytelnik chętnie śledzi ich losy i emocje. Książka czyta się szybko i przyjemnie, oferując relaksującą rozrywkę z pozytywnym przesłaniem o miłości i zaufaniu.
Fabuła jest płynna, a autorka skutecznie buduje atmosferę ciepła i lekkiego napięcia, które angażuje bez nadmiernego komplikowania akcji. To idealna propozycja dla osób szukających pozytywnych historii z romantycznym tłem i humorem.
Ocena: 7/10 – bardzo dobra i przyjemna książka, która dostarcza sympatycznych emocji i chwili wytchnienia, z chęcią sięgnę po kolejne części.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBohaterowie są sympatyczni i wyraziści, a ich...
Szybka, przyjemna książka. Może w którymś momencie miałam wrażenie, że zbyt wiele tam przypadków i część wątków niepotrzebne wprowadzono ale w ostatecznej ocenie jest całkiem dobrze.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tochciałam wierzyć, że ta historia z wattpada nie będzie przypominała tych z wattpada
pomyliłam się :(
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo topomyliłam się :(
𝙽𝚊𝚛𝚣𝚎𝚌𝚣𝚘𝚗𝚊 𝚗𝚊 𝚣𝚊𝚖𝚘́𝚠𝚒𝚎𝚗𝚒𝚎
★★★★★★☆☆☆☆
Q: Jaki jest wasz wymarzony zawód?
[recenzja]
Hailey to młoda kobieta twardo stąpająca po ziemi, która po stracie rodziców musi zapracować nie tylko na utrzymanie swoje, ale również młodszego brata, który jest źródłem wielu problemów.
Zostaje zawodowo narzeczoną na zamówienie, a z racji, że nie wierzy w miłość i jej najważniejszą zasadą jest - nie zakochać się w kliencie, profesja zdaje się być skrojona idealnie pod jej osobę.
Jednak nic nie trwa wiecznie, bo na jej drodze pojawia się ktoś, komu uda się poruszyć jej serce.
Aaron, mężczyzna, który do spełnienia i odziedziczenia firmy po ojcu potrzebuje jedynie żony. Kandydatek nie ma wiele, a presja jaką odczuwa prowadzi go do skrzyżowania swoich dróg z kobietą, która się specjalizuje w udawanych związkach.
Los jednak bywa przewrotny i sprowadza dwoje tak różnych ludzi na tą samą drogę. Pytanie tylko, czy uda im się dogadać po niefortunnym początku znajomości?
...
Od dawna miałam tę książkę w planach i akcja flower power 3.0 od @camilia_reads i @stan.zaczytana zmotywowała mnie do szybszego jej przeczytania.
"Narzeczona na zamówienie" to moja pierwsza styczność z piórem Angeliki, więc nie miałam żadnych oczekiwań co do książki. Liczyłam na chwilę oderwania i możliwość zatopienia się w fikcyjnym świecie rodem z filmu "Miłość na zamówienie". Jednak tutaj dzieje się o wiele więcej.
Wkręciłam się w akcje, nie powiem że nie, jednak tu przeplata się tyle wątków, że czasami miałam wrażenie, że autorka zaczyna nową historię odbiegającą od pierwotnego tematu. Silna bohaterka i bad boy przeplata się z gangiem gangsterów i problematycznym bratem, strata rodziców z wątkiem romantycznym. Czasem sama się zastanawiałam czy to romans z głównym motywem udawanego związku czy gangsterską przeszłością.
Dla osób lubiących szybką akcje i plot twisty może to być pozycja do rozważenia. Jednakże, dla bardziej wymagających czytelników, pewne schematyczne rozwiązania fabularne oraz konstrukcja postaci mogą pozostawić niedosyt.
Liczę, że historia młodszej siostry Aarona wywrze na mnie więcej pozytywnych odczuć.
𝙽𝚊𝚛𝚣𝚎𝚌𝚣𝚘𝚗𝚊 𝚗𝚊 𝚣𝚊𝚖𝚘́𝚠𝚒𝚎𝚗𝚒𝚎
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to★★★★★★☆☆☆☆
Q: Jaki jest wasz wymarzony zawód?
[recenzja]
Pomieszanie z poplątaniem:( autorka chyba wszystko naraz chciała zawrzeć w tej książce - jest i romans i erotyk i gangster i biedna dziewczyna ale silna, i bohater z burza w uczuciach, i umierający rodzice i niesforny brat-każdą historię jaką można wymyślić! I wyszedł galimatias:(
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJakos przebrnęłam czy mogę powiedzieć coś więcej chyba nie
Jakos przebrnęłam czy mogę powiedzieć coś więcej chyba nie
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSzkoda czasu…
Szkoda czasu…
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to💍Narzeczona na zamówienie🌹
★Autor: @angelika_labuda_autorka
★Wydawnictwo: @wydawnictwo.beya
★Ocena: ⭐4.75/5⭐
★Recenzja:
Szukaliście może książki z motywem fake dating? To właśnie znaleźliście. Idealna książka dla miłośników romansów. Przez tą książkę się po prostu płynie. Cudownie napisana jak i wydana. Wiadomości głównych bohaterów, miejsce na napisanie swoich wrażeń z tyłu książki, playlista.
Była to moja pierwsza książka od Angeliki i napewno nie ostania. Jestem ciekawa dalszych losów Hailey i Aarona, ps. muszę kupić następne części. Przez tę książkę polubiłam motyw fake dating, moim zdaniem jest on mega napisany.
Książka pokazuje nam, że życie jest pełne przypadków i kłamstw, które prędzej czy później wyjdą na jaw. Czy polecam? Zdecydowanie tak czytajcie!!!
💍Narzeczona na zamówienie🌹
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to★Autor: @angelika_labuda_autorka