- poradniki
- 2022-11-07
- 2022-11-07
Praktyczny poradnik dotyczący zagadnienia networkingu. Autorzy uczą jak wybrać odpowiednie wydarzenia, jak przygotować się do nich, działać podczas nich oraz odpowiednio przeprowadzić działania po konferencjach, targach, czy innych eventach. Wszystko po to, aby "zmieniać kontakty w kontrakty" (hasło jednego z autorów).
Kup Eventworking. Czyli jak efektywnie korzystać z potencjału konferencji, targów i innych wydarzeń biznesowych. w ulubionej księgarni
Oceny książki Eventworking. Czyli jak efektywnie korzystać z potencjału konferencji, targów i innych wydarzeń biznesowych.
64 użytkowników ma tytuł Eventworking. Czyli jak efektywnie korzystać z potencjału konferencji, targów i innych wydarzeń biznesowych. na półkach głównych- Przeczytane 44
- Prezent 1
- Biznes, rozwój 1
- Sprzedaż 1
- Odpowiedź na ataki hejterskie pod moimi publikacjami Artura Sójki 1
Tagi i tematy do książki Eventworking. Czyli jak efektywnie korzystać z potencjału konferencji, targów i innych wydarzeń biznesowych.
Cytaty z książki Eventworking. Czyli jak efektywnie korzystać z potencjału konferencji, targów i innych wydarzeń biznesowych.
Dodaj cytat z książki Eventworking. Czyli jak efektywnie korzystać z potencjału konferencji, targów i innych wydarzeń biznesowych.
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Eventworking. Czyli jak efektywnie korzystać z potencjału konferencji, targów i innych wydarzeń biznesowych.
Jak dla mnie, osoby, która dopiero zagłębia się w świat networkingu na różnego rodzaju wydarzeniach, ta książka to elementarny podręcznik, aby efektywnie rozpocząć i kontynuować przygodę eventworkingową.
Napisana w bardzo przystępny sposób, zawiera mnóstwo przydatnych porad, które mogą niekiedy wydawać się oczywistościami. Ale jednak nie zawsze o nich pamiętamy uczestnicząc w różnego rodzaju wydarzeniach czy to branżowych, czy też nawet po prostu towarzyskich.
Te wszystkie wskazówki zostały fajnie zebrane i podane w tej książce.
Na pewno będę do niej jeszcze wracać, zostaje na mojej półce.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNapisana w bardzo przystępny sposób, zawiera mnóstwo przydatnych porad, które mogą niekiedy wydawać się oczywistościami. Ale jednak nie zawsze o nich pamiętamy...
„10 na 10!” – tak mogę podsumować tę książkę.
Dla początkujących to świetne wprowadzenie. Dla zaawansowanych – okazja do uporządkowania doświadczeń i poznania konkretnych trików, które robią różnicę.
„10 na 10!” – tak mogę podsumować tę książkę.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo kompendium wiedzy o networkingu, podane w przystępnej, praktycznej formie. Jeśli znasz Artura Sójkę – a w świecie networkingu trudno go nie znać – wiesz, że to nie przypadek. Książka zbiera to, czym Artur od lat dzieli się choćby w ramach Biznes Klub Polska – społeczności przedsiębiorców, którą współtworzy i prowadzi.
Dla...
Książka napisania bardzo sprawnie. Czyta się dobrze i przyjemnie. Jeżeli siedzisz w branży eventowej, nie odkryje co prawda przed Tobą Ameryki, ale zdecydowanie pozwoli uporządkować wiedzę. Przyznam, że uświadomiła mi, że jednej ważnej rzeczy nie robię, choć powinienem.
Książkę napisał człowiek, który niejeden networking rozkręcił na moich konferencjach tak, że ciężko było ludzi na salę po przerwie ściągnąć ;)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJeśli temat zaczynasz dopiero zgłębiać, zdecydowanie warto "Eventworking" poznać.
Książkę napisał...
„Eventworking” to książka, która wyróżnia się na tle innych publikacji związanych z tematem networkingu i sprzedaży nie tylko treścią, ale i autentycznym zapleczem doświadczeń autorów.
Miałam okazję obserwować proces zbierania tej wiedzy „od kuchni” i wiem, jak wiele osób ceni sobie podejście Artura Sójki, zarówno jako trenera, jak i praktyka networkingu. To przekłada się na niezwykle merytoryczną i konkretną treść książki.
Publikacja jest bardzo dobrze odbierana przez czytelników oraz uczestników szkoleń, którzy często podkreślają jej przydatność w codziennej pracy. To praktyczny przewodnik, do którego się wraca – co najlepiej pokazuje fakt, że książka jest obecnie dostępna wyłącznie u autora, a na rynku wtórnym praktycznie jej nie ma. Brak „używanych” egzemplarzy mówi sam za siebie – czytelnicy po prostu nie chcą się z nią rozstawać.
Jeśli chcesz z wydarzeń biznesowych wyciągać realne korzyści, budować wartościowe relacje i robić to w sposób świadomy oraz efektywny – ta książka powinna znaleźć się w Twojej biblioteczce.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo efekt wieloletniej praktyki, obserwacji i setek godzin spędzonych na wydarzeniach oraz warsztatach, podczas których autorzy wypracowali sprawdzone strategie działania.
Miałam okazję...
Każdy z nas ma różnorodne doświadczenia biznesowe.
Ja należę do tych grupy przedsiębiorców, którzy stosując metody opisane w książce zyskują więcej niż oczekiwali. A muszę przyznać, że dziedzina w jakiej jestem ekspertem nie należy ani do łatwych ani do tych gdzie sprzedaje się szybko. Autor nie tylko przekazuje narzędzia. Wraz z nimi wartości jakie służą mojemu biznesowi. A to cenię najbardziej!!!
Każdy z nas ma różnorodne doświadczenia biznesowe.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKażdy jest odpowiedzialny za efekty jakie uzyskuje stosując metody na jakie się zdecydował.
Aby "zmienić kontakt w kontrakt", musisz po prostu tam być, uśmiechać się i zbierać wizytówki - to esencja tej książki. Zero strategii. Zero psychologii. Zero jakiejkolwiek wartościowej myśli, która wykraczałaby poza komunały znane każdemu, kto choć raz był na targach branżowych.
Niesamowite jest to, że autorzy obiecują "praktyczne przykłady", a w całej tej książce nie ma nawet jednego rzetelnego studium przypadku (case study). Zamiast tego dostałam zbiór płytkich, autopromocyjnych historyjek, które udowadniają tylko jedno: że dla autorów ludzie to tylko jakieś kontakty do "przerobienia".
Głównym celem networkingu jest budowanie zaufania. Jeśli jednak autorzy sprowadzają to do prymitywnej, drapieżnej mechaniki. Jak ma to zbudować cokolwiek trwałego? Taka filozofia w nowoczesnym biznesie jest po prostu kompromitująca...
Ogólnie to nie jest książka, tylko zbiór slajdów z taniej prezentacji motywacyjnej dla początkujących handlowców. Wydany do tego słabo, ze stylistyką i składnią, która zdradza pośpiech oraz brak dbałości o czytelnika.
Całe szczęście straciłam na to niecałą godzinę, bo treść jest tak rozwodniona i urągająca ludzkiej inteligencji, że czyta się to z zawrotną prędkością. A i tak przyznam, że nie dałam rady tego przeczytać do końca...
Na pewno nie dałabym za tę książkę 59 zł (cena okładkowa!) Nie dziwię się, że egzemplarze tej pozycji są dostępne wszędzie i lądują na promocjach za grosze albo jako darmowe dodatki (tak trafiła w moje posiadanie). Jej realna wartość jest zerowa.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiesamowite jest to, że autorzy obiecują "praktyczne przykłady", a w całej tej książce nie ma...
Bardzo dobra książka zarówno dla początkujących jak i zaawansowanych "networkerów".
Konkretnie, merytorycznie i na temat; świetne tipy i wskazówki.
Trafiła do mnie szczególnie rada dotycząca przedstawiania oraz wyboru wartościowych wydarzeń tak aby wynosić z nich maksymalną wartość.
Ze sobą biorą trzy ważne zdania wyniesione z książki:
- "Kto chce szuka sposobu, kto nie chce szuka powodu"
- "You don't ask, you don't get. Nie prosisz, nie dostajesz"
- "Ludzie odnoszą się zazwyczaj nie do faktów, lecz do emocji"
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKonkretnie, merytorycznie i na temat; świetne tipy i wskazówki.
Ze sobą biorą trzy ważne zdania wyniesione z książki:
- "Kto chce szuka sposobu, kto nie...
Dla mnie jako introwertyka networking wydawał się jednym z bardziej stresujących przeżyć zawodowych, a tu dostajemy od autora całą masę praktycznych wskazówek, jak się czuć pewnie i bezpiecznie podczas tego typu spotkań, zarówno jako ich uczestnik, jak i organizator.
Super pozycja biznesowa, jeśli chcesz umieć w relacje i robić to efektywnie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSuper pozycja biznesowa, jeśli chcesz umieć w relacje i robić to efektywnie.
Większość z nas szuka swojego „diamentowego pola”. Miejsca, w którym ukryte są skarby zmieniające jakość naszego życia. Wielu z nasz wielokrotnie bywało na takich diamentowych polach, tylko mało kto wie gdzie zacząć kopać. Trochę tak jak Koziołek Matołek, który szukał daleko tego, co było bardzo blisko.
Książka Artura Sójki i Bernarda Frugi pokazuje jak wykorzystać niesamowity potencjał jaki leży w umiejętności budowania pozytywnych relacji. A jak powtarzam od wielu lat w naszych czasach relacje są ważniejsze niż kiedykolwiek. W biznesie, karierze i w życiu panuje prosta zasada: Sukces to relacje. Ludzie bogaci doskonale zdają sobie z tego sprawę, inwestując większość swojego czasu właśnie w budowanie sieci relacji. Kiepscy sprzedawcy szukają zleceń, dobrzy budują relacje, które potem przekuwają na lukratywne kontrakty.
Jeżeli zależy Ci na wysokiej jakości swojego życia, powinieneś jak najszybciej przeczytać tę książkę. Otworzy Ci ona oczy na najbardziej efektywne sposoby osiągania sukcesów, o których do tej pory tylko marzyłeś! Znajdziesz w niej wiele lat doświadczenia prowadzącego do sukcesu w wielu dziedzinach życia.
Życząc miłej lektury, gorąco pozdrawiam
Ireneusz Osiński
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka Artura Sójki i Bernarda Frugi pokazuje jak wykorzystać...
📚 Nie myślałem, że coś mnie zaskoczy w tej książce, a jednak...
W końcu na konferencje i inne wydarzenia biznesowe chodzę od lat.
Kilka wniosków z książki "Eventworking":
📗 Podczas telekonferencji np. na ZOOM autor rekomenduje, aby podpisać się imieniem, nazwiskiem, nazwą firmy i branżą, którą reprezentuję uczestnik. Każdy przygotowuje też kilka zdań, które pisze o tym, jak wspiera klientów. Potem zawartość czatu jest pobierana i jako "gotowiec" przesyłana uczestnikom.
📗Miej przygotowaną krótką autoprezentację, która zapada, a pamięć (15,30,45,60 sekundową). Autor podaje przykłady:
📌 Skutecznie i bez efektu jojo ochdudzam kredyty hipoteczne.
📌 "Komu sklepać maskę?" jako początek prezentacji zakładu blacharsko-lakierniczego.
Wydaje mi się to bardzo sensowne - jako dzieciak byłem na imprezie firmowej w Jedlińsku pod Radomiem. Poza samą imprezą, firmy miały chwilę na zaprezentowanie. Mimo, że było to ponad 20 lat temu to do dzisiaj pamiętam, że "Najlepsze klamki na świecie, robią Piecie" (nazwisko właścicielki).
📗Po otrzymaniu wizytówki należy ją przeczytać nie tylko dlatego, aby okazać szacunek rozmówcy. Zdarza się, że na wizytówce nie ma telefonu do rozmówcy, tylko ogólny do firmy. Lepiej poprosić o bezpośredni kontakt, niż potem tłumaczyć sekretarce, że znasz Pana Prezesa z konferencji.
📚Dla kogo jest ta książka❓ Jeśli uczestniczysz w konferencjach (szczególnie na żywo) jest to książka, którą moim warto przeczytać. Jest to podręcznik od A do Z i niektóre kwestie możesz już znać z praktyki. Jednocześnie jest tu sporo rzadko spotykanych wniosków. Książka zawiera spory rozdział o spojrzeniu na networking z punktu widzenia organizatora konferencji, a także dowiesz się jak zachować się na networkingu konferencji międzynarodowej. Poznasz też dobre praktyki w zakresie wizytówek, a także ubioru np. business casual, smart casual, active attire itp. To tylko przykłady - w książce jest tego wiele, wiele więcej.
Moja rekomendacja: https://www.linkedin.com/posts/paweljaczewskipl_mtbiznes-ksiafbahqki-ksiafbahqka-activity-7028266175738327041-2_Bp?utm_source=share&utm_medium=member_desktop
📚 Nie myślałem, że coś mnie zaskoczy w tej książce, a jednak...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW końcu na konferencje i inne wydarzenia biznesowe chodzę od lat.
Kilka wniosków z książki "Eventworking":