Sen twojego dziecka

Okładka książki Sen twojego dziecka autora Martha Sears, William Sears, 9788367216203
Okładka książki Sen twojego dziecka
William SearsMartha Sears Wydawnictwo: Mamania poradniki dla rodziców
poradniki dla rodziców
2022-05-11
2022-05-11

Kup Sen twojego dziecka w ulubionej księgarnii

Oceny książki Sen twojego dziecka

OPINIE i DYSKUSJE o książce Sen twojego dziecka

Rodzic, którego dziecko dobrze sypia pewnie nigdy po nią nie sięgnie i w ogóle się nie dziwię. To książka tylko dla tych, których dzieci mają problemy ze snem. Autorzy dają od początku mnóstwo porad, metod, sposobów, ale z dużym szacunkiem dla rodzica. Następnie jest sporo teorii, która w moim odczuciu uspokaja rodzica.

Z perspektywy czasu mogę stwierdzić iż moje dzieci były idealnymi śpiochami. Przesypiali noce, mieli regularne drzemki, jedynie nocne karmienia bywały uciążliwe. Ale gdyby tak nie było, to chciałabym mieć przy sobie właśnie tę książkę.

Jej autorzy: lekarz oraz pielęgniarka i doradczyni rodzinna, a także ich synowie – pediatrzy, rozebrali na czynniki pierwsze sen dziecka, tworząc książkę, która jest pociechą i nieocenionym wsparciem dla rodziców, których trudy usypiania spędzają sen z powiek (dosłownie i w przenośni).

Informacje przedstawione w książce uwzględniają różnice charakterów, temperamentów, wieku dzieci, sytuacji i dzietności rodziny, więc każdy może znaleźć rozdział odpowiadający na różnorodne potrzeby.

Wszystko opiera się tutaj na rodzicielstwie bliskości, które w dzisiejszych czasach zyskuje coraz większe grono sympatyków i jednocześnie odchodzi od metod budzących kontrowersje. Istotne jest dziecko i …rodzice! Każdy ma swoje potrzeby, warto obserwować i próbować, bo nie ma tu złotego środka i recepty na wszystko, ale wiele ze wskazówek zwartych w książce to nieoceniona wiedza, która przyda się rodzicom, gdy trudy i zmęczenie biorą górę.

Autorzy uwzględniają w swojej książce rozmaite dolegliwości, odpowiadają na pytania rodziców, wątpliwości i obawy, tłumaczą dlaczego dzieci wybudzają się w nocy i przedstawiają różne techniki usypiania.

To prawdziwa skarbnica wiedzy, niezwykle merytoryczna i fachowa, a jednocześnie duch rodzicielstwa bliskości jest odczuwalny niemal na każdej stronie, dodając otuchy.

33 użytkowników ma tytuł Sen twojego dziecka na półkach głównych
7 użytkowników ma tytuł Sen twojego dziecka na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Sen twojego dziecka

Cytaty z książki Sen twojego dziecka

Dodaj cytat z książki Sen twojego dziecka