Tylko martwi nie kłamią

- Hubert Meyer (tom 2)
- 2022-10-19
- 2010-06-29
Kup Tylko martwi nie kłamią w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Tylko martwi nie kłamią
Dawno nie czytałam kryminału i byłam trochę wyposzczona, więc książkę pani Bondy połknęłam, czasem się zżymając na trafiające się niezręczności stylistyczne, a czasem rozpływałam z podziwu nad niektórymi fragmentami. Ale sama fabuła była wystarczająco zagmatwana i intrygująca, by czytać, dopóki się nie skończyło. Kryminał na dodatek został okraszony ciekawostkami turystyczno-historycznymi dotyczącymi Katowic i całkiem soczystym i wcale nieoczywistym romansem. Literatura rozrywkowa pierwsza klasa!
Oceny książki Tylko martwi nie kłamią
11221 użytkowników ma tytuł Tylko martwi nie kłamią na półkach głównych- Przeczytane 8 299
- Chcę przeczytać 2 728
- Posiadam 1 976
- 2018 67
- Kryminał 67
- Kryminały 63
- 2019 43
Tagi i tematy do książki Tylko martwi nie kłamią

Czytelnicy Tylko martwi nie kłamią przeczytali również
Inne materiały dotyczące książki Tylko martwi nie kłamią

Katarzyna Bonda: „W głąb” to odbicie rzeczywistości, z którą zmaga się wiele rodzin

Weź udział w akcji recenzenckiej i wygraj „W głąb”, czyli najnowszą książkę Katarzyny Bondy

„O włos“. Napisz recenzję i wygraj książkę Katarzyny Bondy!

Przechadzka z tygrysem – pierwszy wspólny wywiad Katarzyny Bondy i Remigiusza Mroza
Cytaty z książki Tylko martwi nie kłamią
Konia trzeba trzymać za uzdę, a mężczyznę za słowo.
Konia trzeba trzymać za uzdę, a mężczyznę za słowo.
Zawsze jest coś dla czego warto żyć.
Zawsze jest coś dla czego warto żyć.
Dzwonię z trumny. Brakuje piasku w kuwecie."
-Ma pani poczucie humoru.
-To cytat z "Kiepskich.".
Dzwonię z trumny. Brakuje piasku w kuwecie."
-Ma pani poczucie humoru.
-To cytat z "Kiepskich.".

Opinie i dyskusje o książce Tylko martwi nie kłamią
Mam wrażenie, że zbyt dużo postaci i zamieszania. W pewnym momencie książki już w ogóle przestało mi zależeć na zbrodni, byłam bardziej ciekawa, jak wygląda życie Huberta. Sprawa Niny Frank była bardziej dynamiczna i trzymała w napięciu. Wciąż sięgnę po kolejny tom serii, ale z lekkim zwątpieniem.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka przeczytana dużo wcześniej przed założeniem konta na "lc". Muszę właśnie wrócić do p. Katarzyny i jej Huberta Meyera - bo mam ogromny sentyment zarówno do tej postaci jak i autorki. A książka jak książka, dobra, ale bywało lepiej u autorki - zwłaszcza w tej serii.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLepszy niż pierwszy tom, ale jeju jakie to dłuuuuugie. Do tego wątków jest tyle i wszystko jest tak zagmatwane, że nie polecam odkładać tego na dłużej, bo można się pogubić.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTym razem mamy trójkę ciekawych bohaterów: Huberta, Weronikę i Szerszenia. Umilają oni czas, jednak mogłoby być to trochę krótsze.
Przesłuchałam audiobook w ap. Empik.com. Zbliżając się do połowy zorientowałam się, że już wcześniej czytałam tę pozycję, ale z chęcią dokończyłam. Ulubiona postać? Komisarz Szerszeń! Poczciwy, dobry człowiek, który sypie tekstami.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to''Tylko martwi nie kłamią" (Seria profiler policyjny Hubert Meyer. Tom 2) – Katarzyna Bonda
W katowickiej kamienicy dochodzi do morderstwa – znalezione zostaje ciało mężczyzny, biznesmena znanego jako „śmieciowy baron”. Na pierwszy rzut oka sprawa wydaje się być wynikiem konfliktu finansowego, jednak Meyer podejrzewa, że może mieć ona związek z morderstwem sprzed 17 lat.
A jeśli chodzi o życie osobiste głównego bohatera, to przy pracy przy sprawie poznaje prokuratorkę Weronikę Rudy i coś między nimi zacznie iskrzyć.
⭐️ Akcja powieści jest niezwykle dynamiczna, pełna zaskakujących zwrotów i rozbudowanych wątków, a także licznych podejrzanych oraz tajemnic z przeszłości.
⭐️Seria z Hubertem jest to najsłynniejsza i najdłuższa seria Autorki, tom pierwszy w miarę mi się podobał, tutaj to już bardzo mi się podobało, książka wciąga, jest to intrygująca zagadka kryminalna jest wiele wątków i podejrzanych, nic nie jest tu oczywiste Autorka trzyma czytelnika w napięciu przed większą część lektury co tym bardziej pozwala czytelnikowi wkręcić się w historię. Widać, że Katarzyna Bonda starannie przygotowała się do konsultacji, a opisy pracy profilera oraz aspekty policyjnej działalności są bardzo wartościowe i wiarygodne.
Jeśli jesteś fanem Katarzyny Bondy lub lubisz polskie kryminały z psychologicznym tłem i wielowątkowymi zagadkami, ta książka jest dla Ciebie!
Bardzo mi się podobało i gorąco polecam. Na pewno będę kontynuował serię.
Pozdrawiam serdecznie,
Łukasz
Po więcej książkowych polecajek zapraszam na mój Instagram/Bookstagram - lukasz_czyta
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to⭐️ Głównym bohaterem jest Hubert Meyer, psycholog śledczy, który zostaje wplątany w zagadkę tajemniczego morderstwa.
Borze szumiący jakie to było dłuuuuuuugie
Myślałam, że ta książka nigdy się nie skończy
Jest może i ciekawsza od pierwszej części, ale nadal jest to lektura bardzo niskich lotów
Ten profiler , Cassanova z bożej łaski, co to każda kobieta omdlewa wręcz na jego widok, jest tak bezbarwny , że jak dla mnie mogło by go wcale nie być
Morderstwo , motyw, sprawcy- wszystko jest tak zagmatwane i pokręcone, że w połowie chciałam , żeby morderca okazała się już ktokolwiek,nawet jakiś random bez związku, byle tylko już ta książka już się skończyła
Zaczęłam czytać tą serię tylko dlatego, że ktoś polecił mi tom 3, a ja nie lubię czytać książek od środka, ale jeśli 3 tom trzyma poziom dwóch pierwszych na pewno będzie on moim ostatnim
Borze szumiący jakie to było dłuuuuuuugie
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMyślałam, że ta książka nigdy się nie skończy
Morderstwo , motyw, sprawcy- wszystko...
Mam problem z tą książką...z jednej strony fajni bohaterowie...Hubert, Szerszeń, Weronika to postacie które da się lubić..fabuła fajna i interesująca ale tak zapętlona i zagmatwana że bardzo łatwo się pogubic
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNa razie ok, chyba sięgnę po kolejną część
Na razie ok, chyba sięgnę po kolejną część
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzekombinowana, pewnie z racji tego że autorka za wszelką cenę chciała zrobić jak najgrubszą książkę i aby czytelnik nie domyślił się kto zabił.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiestety (o ile czegoś nie pomyliłem, bo w tylu zbędnych wątkach to możliwe) Elwira 2 razy odkrywa że jej mąż jest gejem i 2 razy jest tym zaskoczona. Wątek zmielony na siłę, wypluty i jeszcze raz wciągnięty. Nie wiem po co.
BRAWO!!!!!
BRAWO!!!!!