Rekomendacje diagnostyki i leczenia astmy

Okładka książki Rekomendacje diagnostyki i leczenia astmy autorstwa Adam Antczak, Agata Dutkowska
Adam AntczakAgata Dutkowska Wydawnictwo: Termedia Seria: Pigułka wiedzy zdrowie, medycyna
zdrowie, medycyna
Pigułka wiedzy
2020-03-27
2020-03-27
Oddajemy w Państwa ręce opracowanie najnowszych wytycznych postępowania w diagnostyce i leczeniu astmy oskrzelowej. „Rekomendacje diagnostyki i leczenia astmy" to kieszonkowa publikacja Adama Antczaka i Agaty Dutkowskiej z serii Pigułka Wiedzy. Autorzy opisali w niej najistotniejsze zmiany, jakie dokonały się na przestrzeni lat, które jak nigdy dotąd wychodzą naprzeciw zindywidualizowanej terapii ukierunkowanej na pacjenta. Przedstawili czynniki predysponujące do rozwoju astmy, różne jej postacie, obraz kliniczny, diagnostykę różnicową i badania dodatkowe. W książce omówiono również najważniejsze badania kliniczne, których wyniki przełożyły się na zmianę standardów postępowania. Oddzielny rozdział poświęcono nakładaniu się astmy i przewlekłej obturacyjnej choroby płuc. Podchodząc praktycznie do zagadnienia diagnostyki astmy, starannie przedstawiono wybrane wyniki badań rzeczywistych pacjentów. Nowoczesne leczenie zobrazowano na licznych rycinach i wygodnych dla Czytelnika algorytmach postępowania. Celem autorów jest bowiem dotarcie z „Rekomendacjami diagnostyki i leczenia astmy" do każdego gabinetu lekarskiego w Polsce, gdzie pacjent skarży się na problemy z oddychaniem.
Ta książka nie została jeszcze oceniona NIE MA JESZCZE DYSKUSJI

Bądź pierwszy - oceń książkę

Kup Rekomendacje diagnostyki i leczenia astmy w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Rekomendacje diagnostyki i leczenia astmy

Opinie i dyskusje o książce Rekomendacje diagnostyki i leczenia astmy

Tagi i tematy do książki Rekomendacje diagnostyki i leczenia astmy

Cytaty z książki Rekomendacje diagnostyki i leczenia astmy

Dodaj cytat z książki Rekomendacje diagnostyki i leczenia astmy