Autopsja

Okładka książki Autopsja autora Tess Gerritsen, 9788367338974
Okładka książki Autopsja
Tess Gerritsen Wydawnictwo: Albatros Cykl: Rizzoli/Isles (tom 5) kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller

00:00 /00:00

Kup Autopsja w ulubionej księgarnii

Oceny książki Autopsja

OPINIE i DYSKUSJE o książce Autopsja

„Autopsja” Tess Gerritsen to siódmy tom serii kryminalnej o detektyw Jane Rizzoli i patolog Maurze Isles. Książka bardzo mi się spodobała, ponieważ jest pełna napięcia i trzyma czytelnika w niepewności niemal do samego końca. Akcja powieści w dużej części rozgrywa się w szpitalu, gdzie Jane Rizzoli trafia, aby urodzić swoje dziecko. Niestety w tym samym czasie w budynku przebywa kobieta wyłowiona z wody i uznana za zmarłą. To właśnie ona bierze ludzi jako zakładników. Wśród nich znajduje się również Jane, która mimo trudnej sytuacji związanej z porodem musi zachować spokój i myśleć o bezpieczeństwie swoim oraz innych osób znajdujących się w szpitalu. Bardzo podobało mi się to, że autorka pokazała Jane jako niezwykle silną i odważną bohaterkę. Nawet w tak niebezpiecznej sytuacji stara się logicznie myśleć i nie poddaje się strachowi. Dzięki temu czytelnik może ją podziwiać i kibicować jej przez całą historię. Dużym atutem książki jest także sposób budowania napięcia. Czytelnik przez cały czas zastanawia się, jak zakończy się sytuacja z zakładnikami i czy wszystkim uda się wyjść z niej bezpiecznie. Autorka bardzo dobrze opisuje emocje bohaterów, co sprawia, że historia wydaje się jeszcze bardziej realistyczna. Uważam, że „Autopsja” to bardzo ciekawy i emocjonujący kryminał. Poleciłabym tę książkę osobom, które lubią trzymające w napięciu historie oraz powieści o śledztwach i pracy policji.

Kolejna bardzo dobra część. Niestety zmiana lektora nie wyszła na dobre, Pan Marcin Popczyński jest jednak rewelacyjny. Trochę zgrzyta mi już głębokie uwikłanie głównych bohaterek we wszystkie te sprawy... ale i tak fajnie się słuchało:-)

Wow. Co za historia! Jak to mnie wciągnęło, nie mogłam się oderwać. Fantastyczna część!

13479 użytkowników ma tytuł Autopsja na półkach głównych
2054 użytkowników ma tytuł Autopsja na półkach dodatkowych