Okładka książki Książka dla ludzi inteligentnych (i nie tylko). Książka na prezent na każdą okazję autorstwa Piotr Lewandowski
Piotr Lewandowski Wydawnictwo: Ridero powieść historyczna
powieść historyczna
2022-06-29
2022-06-29
Książka dla inteligentnych (i nie tylko). To krótka podróż po odmętach autorskich spostrzeżeń. Praca jest idealna na prezent na każdą okazję i bez okazji dla aroganckiego gentlemana, nikczemnej damy, hobbysty wrażeń, kolekcjonerki doznań, wizjonera niesmaku, architektki afrontu i arogancji. Kompromitująca bez kompromisów, wstydliwa i bezwstydna, intrygująca bez intryg. Miejscami zabawna, miejscami żałosna, bywa trywialna i odkrywcza jednocześnie. Niepoprawna politycznie. Dozwolona od lat osiemnastu. Bulwersuje szczerością, gorszy autentyzmem, irytuje nietaktem.

Posiada tyle samo wad, co zalet, tyle samo poprawności, co błędów, i powoduje tyle samo zażenowania, co uśmiechu. Nie poszerza horyzontów, nie odkrywa nowych lądów, nie rozwiązuje dylematów filozoficznych, nie proponuje pokoju na świecie. Nie jest lekiem na całe zło.

Jest głosem tych, których nie słychać, myślą tych, którzy nie chcą myśleć. Jest przerwą w biegu, chwilą w natłoku zdarzeń, momentem oddechu. Dodaje odwagi bojaźliwym, pewności niepewnym, prostakom prostoty, a grubian traktuje z grubsza. Prostuje ścieżki myśli i wątpliwości, a jednocześnie prowadzi donikąd.

Nie zadowoli wszystkich, nie ucieszy każdego, ale też nie rozczaruje i nie zawiedzie. Sprawdzi się w każdych warunkach jako upominek, podstawka pod kubek, podpórka pod mebel, zapychacz miejsca i kolekcjoner kurzu.

Książka powstała po to, by każdy mógł w niej znaleźć coś dla siebie. Nie ma zamiaru nikogo obrazić.

Niniejsza publikacja daje wytchnienie i gwarantuje, że czytelnik zacznie kontemplować świat na nowo, a na pewne kwestie, takie jak miłość, przyjaźń, życie czy sukces, zacznie patrzeć z innej, niekoniecznie poprawnej perspektywy.

Kup Książka dla ludzi inteligentnych (i nie tylko). Książka na prezent na każdą okazję w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Książka dla ludzi inteligentnych (i nie tylko). Książka na prezent na każdą okazję

Opinie i dyskusje o książce Książka dla ludzi inteligentnych (i nie tylko). Książka na prezent na każdą okazję

Warto sobie poczytać tę książkę na poprawę humoru. Faktycznie niektóre refleksje wymagają sprawnego umysłu więc tytuł jest uzasadniony :) Pełno tu mądrych spostrzeżeń odnośnie życia i rzeczywistości w sensie ludzkim. Lektura wywołuje liczne skojarzenia. Ja polecam czytać ad hoc tak: otworzyć na chybił trafił i zaznaczać przeczytane strofy. Chociaż nie wszystkie aforyzmy są rymowane, autor zbliżył się do mistrzowskiego poziomu S.J. Leca. Nie unika tutaj "świńskich" skojarzeń ale w granicach dobrego smaku.

13 użytkowników ma tytuł Książka dla ludzi inteligentnych (i nie tylko). Książka na prezent na każdą okazję na półkach głównych

Tagi i tematy do książki Książka dla ludzi inteligentnych (i nie tylko). Książka na prezent na każdą okazję

Cytaty z książki Książka dla ludzi inteligentnych (i nie tylko). Książka na prezent na każdą okazję