Pan Wieloświat

- 2021-12-15
- 2021-12-15
Hollywood, Los Angeles. Rok 2003. Prawdziwa historia przyjaźni polskiego emigranta i tajemniczego Afroamerykanina. Niezwykły duet postanawia dostać się do słynnej „Rezydencji na wzgórzu”. Dużo śmiechu, nieco łez i odrobina zadumy. Magia realizmu czy realizm magiczny?
Kup Pan Wieloświat w ulubionej księgarni
- Wyzwanie 2025 1
- 2026 1
- Coś na uszy czyli audiobooki 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Pan Wieloświat
Krótką formą, ostatnio lubię po takie sięgać. Pisane lekką ręką, treściwe, zabawne ale też do przemyślenia. Bardzo mi się spodobał styl autora
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZupełnie zgrabne opowiadanie, które wywołuje uśmiech. Urzeczywistnia ludzkie dążenie do spełnienia marzeń . Uwaga! żeby marzenie zrealizować trzeba wziąć los we własne ręce i działać. I może się wtedy okazać, że nawet sam Hrabia Dracula wyciągnie pomocną dłoń...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJest w niej coś fascynującego i wciągającego. Jest z jednej strony realistyczna a z drugiej strony bardziej przypomina senne marzenia. Relacja głównych bohaterów jest ciekawie zbudowana. Jest w tym opowiadaniu kilka świetnych momentów i przemyśleń. Całość jest jednak za krótka i nie wykorzystuje swojego potencjału. Po ostatnich słowach pozostajemy z dziwnym odczuciem: "jak to? to już koniec?"
Jest w niej coś fascynującego i wciągającego. Jest z jednej strony realistyczna a z drugiej strony bardziej przypomina senne marzenia. Relacja głównych bohaterów jest ciekawie zbudowana. Jest w tym opowiadaniu kilka świetnych momentów i przemyśleń. Całość jest jednak za krótka i nie wykorzystuje swojego potencjału. Po ostatnich słowach pozostajemy z dziwnym odczuciem:...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSpojrzenie na życie w Hollywood oczyma emigranta z dalekiego kraju (Polski). Sympatyczni bohaterowie (Melvin). Końcóweczka u tego autora to ciastko z niespodzianką.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toHistoria dwóch biedaków, którzy chcą się wkręcić do Playboy Mansion. Z wierzchu zabawne, ale pod spodem nostalgiczne.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toHistoria ciekawa - trochę do śmiechu, trochę do płaczu. Zakończenie megaoryginalne.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo fajne. Ciekawy i nietypowy finał.
Bardzo fajne. Ciekawy i nietypowy finał.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWszystkie opowiadania tego autora to historyjki z twistem, dość sztampowe i przewidywalne. Jednak mimo to całkiem niezłe.