Fatalna szpilka

Kornel Makuszyński Wydawnictwo: ŁUK satyra
satyra
1992-01-01
1992-01-01

Kup Fatalna szpilka w ulubionej księgarnii

Oceny książki Fatalna szpilka

OPINIE i DYSKUSJE o książce Fatalna szpilka

Polecam!

Polecam!

Po przeczytaniu tej wspaniałej książki już wiem dlaczego nie jest ona rozpowszechniania, a co za tym idzie szeroko znana. Wielka szkoda bo to prawdziwe świadectwo minionej epoki, które wyszło spod pióra wielkiego autora. Zabawna, interesującą i napisana pięknym językiem.

"Jeśli ci zginie żona, całe szczęście twoje, wnet w innym powraca ono kształcie, wraca jako spokój, równowaga ducha, cisza poranna i wieczorna, więc znowu jako szczęście niewysłowione" - takimi oto słowami autor dokonuje wstępu do rozważań nad naturą rzeczy utraconych, który służy mu jako pretekst do rozwinięcia wielce pouczającej historii pana Pączka. Niepozorna w rozmiarach książka serwuje wyśmienity humor oraz darmową podróż po kilku kontynentach.

106 użytkowników ma tytuł Fatalna szpilka na półkach głównych
24 użytkowników ma tytuł Fatalna szpilka na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Fatalna szpilka

Cytaty z książki Fatalna szpilka

Dodaj cytat z książki Fatalna szpilka