Sztuka feedbacku. Jak korzystać z potencjału informacji zwrotnej?

- biznes, finanse
- Seria Marketing
- 2022-01-18
- 2022-01-18
- 9788301220464
Książka wielopoziomowo i kompleksowo porusza temat informacji zwrotnej z perspektywy indywidualnej, zespołowej i firmowej. Pokazuje bardzo celne modele, schematy, które mogą zostać zastosowane od razu, a jednocześnie nakreśla całe tło feedbacku, czyli to wszystko, co powinniśmy wiedzieć jako ludzie, liderzy, menedżerowie by właściwie różnicować sposób jej udzielania. Bardzo ważna jest również perspektywa tego, jak odbieramy informacje zwrotne oraz jak je odbierać, by były źródłem nauki, refleksji oraz by motywowały nas do pożądanej zmiany.
Dzięki lekturze tej książki poznasz:
metody i formuły feedbacku do zastosowania w różnych sytuacjach,
badania nad użyciem feedbacku w różnych firmach i zespołach,
formuły z poziomów: strategicznego do prowadzenia firmy dla właścicieli i zarządu, operacyjnego do prowadzenia zespołów dla menedżerów oraz indywidualnego do prowadzenia siebie w wybranym kierunku w relacjach i w życiu zawodowym.
Kup Sztuka feedbacku. Jak korzystać z potencjału informacji zwrotnej? w ulubionej księgarni
Oceny książki Sztuka feedbacku. Jak korzystać z potencjału informacji zwrotnej?
37 użytkowników ma tytuł Sztuka feedbacku. Jak korzystać z potencjału informacji zwrotnej? na półkach głównych- Chcę przeczytać 29
Tagi i tematy do książki Sztuka feedbacku. Jak korzystać z potencjału informacji zwrotnej?
Cytaty z książki Sztuka feedbacku. Jak korzystać z potencjału informacji zwrotnej?
Dodaj cytat z książki Sztuka feedbacku. Jak korzystać z potencjału informacji zwrotnej?
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Sztuka feedbacku. Jak korzystać z potencjału informacji zwrotnej?
Bardzo chwytliwy tytuł i w zasadzie tyle. Rozczarowanie. 300 stron nic z nich nie wynika poza teorią, regułkami akademickimi... to się nadaje na pracę magisterską lub dyplomową a nie na poradnik...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMoże to nie koniecznie słaba książka, ale zupełnie rozminęła się z moimi oczekiwaniami. Nie potrafię wydobyć z niej nic, co mogłoby się przełożyć na praktykę, na konkretna umiejętność do wykorzystania w codziennej pracy i życiu prywatnym. Moje odczucie - takie akademickie teoretyzowanie na blisko 300 stronach. Może i mądre, ale nieprzydatne. Przykłady " z praktyki" wcale nie uczą praktyki feedbacku.
Może to nie koniecznie słaba książka, ale zupełnie rozminęła się z moimi oczekiwaniami. Nie potrafię wydobyć z niej nic, co mogłoby się przełożyć na praktykę, na konkretna umiejętność do wykorzystania w codziennej pracy i życiu prywatnym. Moje odczucie - takie akademickie teoretyzowanie na blisko 300 stronach. Może i mądre, ale nieprzydatne. Przykłady " z...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPozycja na miarę podręcznika szkolnego i to słabego. Pełna pseudonaukowego żargonu, dygresji i opisów własnej pracy w innych miejscach.
Niemal brak treści właściwej, wyczerpującego i rzeczowego opisu zagadnienia.
Trudno wynieść z tej książki cokolwiek poza przekonaniem autora o własnej doskonałości.
Strata czasu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiemal brak treści właściwej, wyczerpującego i rzeczowego opisu zagadnienia.
Strata czasu.