ArtykułyJak dobrze znasz Katarzynę Bondę? Alfabet pisarki.
LubimyCzytać2
ArtykułyMilion euro dla pisarki i burza w branży. Nagroda „Aena de Narrativa“ rozpala emocje
LubimyCzytać11
LubimyCzytać21
LubimyCzytać3
Eden - It's an Endless World! #3

- komiksy
- Eden - It''s an Endless World! (Kotori) (tom 3)
- エデン イッツアンエンドレスワールド #3
- 2021-11-26
- 2021-11-26
- Tomasz Molski
Akcja Edenu osadzona jest w niedalekiej przyszłości (przełom XXI i XXII wieku),w świecie spustoszonym przez tajemniczy wirus (Closure Virus). Epidemia, która zmniejszyła populację Ziemi o co najmniej 15%, zmieniła polityczną i ekonomiczną mapę świata. Historia opowiadana przez Hirokiego Endo rozciąga się na wiele lat i obraca się wokół postaci dorastającego chłopca Eliaha Ballarda. W tle rozgrywa się walka o światową dominację, podkreślona ciągłą groźbą następnego ataku śmiertelnego wirusa. Większość wydarzeń rozgrywa się w Ameryce Południowej.
Kup Eden - It's an Endless World! #3 w ulubionej księgarnii
Oceny książki Eden - It's an Endless World! #3
80 użytkowników ma tytuł Eden - It's an Endless World! #3 na półkach głównych- Przeczytane 64
- Manga 18
- 2021 2
- Komiksy/scifi 1
Tagi i tematy do książki Eden - It's an Endless World! #3
Cytaty z książki Eden - It's an Endless World! #3
[Kanji] Zabijanie ludzi jest łatwe, ale ratowanie ich o wiele trudniejsze. [str. 229].
[Manuela do Heleny] Chcesz wiedzieć, kiedy zaczęłam brać? Czy to nie oczywiste? Nie jestem na tyle silna, żeby obciągać kilka fiutów dziennie na trzeźwo. [str. 355].
Rozwiń Zwiń[Sophia] Po pogrzebie matki wykorzystałam wszystkie pieniądze ze spadku, żeby stać się cyborgiem. [str. 49].

OPINIE i DYSKUSJE o książce Eden - It's an Endless World! #3
Historia Ennoaha rozwija się w zawrotnym tempie. Manga jest bardzo dobrze skonstruowana, fabuła ciekawa, akcja porywająca, a przy tym w Dziele poruszona zostaje naprawdę ważna i trudna tematyka, która dodatkowo skłania ku głębszej refleksji. Od post-apokaliptycznego science-fiction manga przechodzi powoli ku gangsterskiej zagłębiając się powoli w południowoamerykański światek przestępczy. W tym tomie poerwsze skrzypce gra jednak Sofia i jej historia. Serdecznie polecam!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSkoro nie chciała dzieci, a chciała uprawiać seks, to co jej szkodziło się wysterylizować? Kompletnie nie rozumiem tej postaci. Nie czuła miłości? Ojej, ojoo, no to wszytko usprawiedliwia, to możesz niszczyć siebie i innych do woli.
A młody? Raz sprawię spierdolił i co? I drugi raz to robi, a konsekwencje spadają na kogoś innego. Czy on nadal nie rozumie, jak działa świat? Taki popieprzony świat? Ech... chłopie, albo dorośnij i zmądrzyj, albo ogarnij się.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toA młody? Raz sprawię spierdolił i co? I drugi raz to robi, a konsekwencje spadają na kogoś innego. Czy on nadal nie rozumie, jak działa...
Akcja mocno zwalnia a poza tym klimat i piękna kreska dalej na miejscu.
Akcja mocno zwalnia a poza tym klimat i piękna kreska dalej na miejscu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejny bardzo ciekawy tom i mimo że to już 3 tom (lub jak kto woli 5 i 6) trudno przewidzieć jak historia dalej się potoczy. W tym tomie również nie brakowało brutalnych scen, a autor nie ma litości dla głównego bohatera oraz jego przyjaciół. Historia mimo 20 lat na karku nadal jest bardzo dobra i warta przeczytania.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toEDEN OR END?
Siły Propater kontynuują swoje działania. I poszukują Sophi, której ciało zostało zniszczone lata temu, ale mózg przetrwał i… Właśnie, co z tego wynika?
EDEN OR END?
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejny tom „Edenu” to jeszcze jedna porcja mocnych, zapadających w pamięć wrażeń. Świetnie napisana, rewelacyjnie zilustrowana, zapewnia rozrywkę, która nie tylko stoi na wysokim poziomie, ale i sięga po ważkie tematy. I znajduje dobry balans między zaangażowaną, ponurą wizją przyszłości i widowiskową fantastyką, pełną akcji i efektownych scen.
Siły Propater...
Najbardziej mi się podobał początek. Tak jak w kiedyś imponowała mi kartoteka wiecznego studenta, tak Sophia to wszystko przebiła.