Świąteczna sukienka

literatura obyczajowa, romans
Christmas dress
2021-11-24
2021-11-24

Kup Świąteczna sukienka w ulubionej księgarnii

Oceny książki Świąteczna sukienka

OPINIE i DYSKUSJE o książce Świąteczna sukienka

Naprawdę polubiłam się z autorką. Książka jest według mnie napisana prostym, ale magicznym językiem na święta. Ciężko mi opisać w słowach, natomiast jest to typ książki która mimo swojej treści nie była typowym romansem. Ta szczypta świąt (a nawet spora garść) sprawiła że nie jest to typowa powieść w stylu 'nie lubię świąt ale nagle znalazł się TEN facet'. polecam dla tych którzy już przebili się przez wiele takich ;)

Słabe tłumaczenie psuje przyjemność z czytania książki. Bardzo wiele niezręcznych sformułowań, co wpływa na sztywność przede wszystkim dialogów, ale i narracji. Zamysł fabuły uroczy, ale bardzo schematyczny. Do tego stopnia, że imię "Walt" nie zmyliło mnie w najmniejszym nawet stopniu (a z reguły daję się wyprowadzić w pole zręczniejszym autorom ;) ).

Bardzo sympatyczna książka, przeczytałam z przyjemnością.

Bardzo sympatyczna książka, przeczytałam z przyjemnością.

426 użytkowników ma tytuł Świąteczna sukienka na półkach głównych
109 użytkowników ma tytuł Świąteczna sukienka na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Świąteczna sukienka

Cytaty z książki Świąteczna sukienka