Okładka książki Szczęśliwa bez winy. Jak uwolnić się od poczucia winy i odnaleźć drogę do szczęścia autora Maciej Bennewicz, Anna Prelewicz,
Maciej BennewiczAnna Prelewicz Wydawnictwo: Sensus poradniki
poradniki
2021-01-01
2021-01-01

Kup Szczęśliwa bez winy. Jak uwolnić się od poczucia winy i odnaleźć drogę do szczęścia w ulubionej księgarnii

Oceny książki Szczęśliwa bez winy. Jak uwolnić się od poczucia winy i odnaleźć drogę do szczęścia

OPINIE i DYSKUSJE o książce Szczęśliwa bez winy. Jak uwolnić się od poczucia winy i odnaleźć drogę do szczęścia

Jak wiecie po poradniki rzadko sięgam ale ten akurat został mi pożyczony i bardzo się cieszę, że trafił w moje ręce. W książce znajdziemy krótkie historie oraz ich interpretacje. Dodatkowo pod koniec każdego rozdziału są pytania do czytelnika. Zmusza to do zatrzymania się i przeanalizowania tego, co przeczytaliśmy. Czasami odpowiedzi nie są takie proste, wtedy warto odłożyć poradnik i wrócić z czasem.
Sami autorzy wspominają, że można czytać od deski do deski lub z większymi przerwami na analizę. Poradnik pokazuje nam jak kruche jest życie, nie potrafimy doceniać drobnych rzeczy. To, że właśnie rozpoczynamy nowy dzień jest cudem i powinniśmy się z tego cieszyć.
Często żyjemy przeszłością z której nie potrafimy wyjść i marnujemy swój czas na ziemi. Musimy żyć teraźniejszością oraz cieszyć się tym, co nas spotyka w przyszłości.

Autorzy opisują, że jak nie będziemy wspominać złych przeżyć to z czasem nasz mózg będzie o tym zapominał i uzna to za mało ważne.
Warto pielęgnować dobre chwilę !

Bardzo mądra książka, zmuszająca do refleksji. Nie można jej czytać tak po prostu, bo trzeba się skupić i poświęcić czas na analizę.

więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo tovideo - opinia

Wiele rozmyślałam, wiele też zrozumiałam i wiele też chce jeszcze zrozumieć ale myślę że potrzeba czasami czasu by móc. Napewno zachowam ją bym móc do niej wracać. Dobra książka zawsze znajdzie się na mojej półce. Dlaczego nie mogę dać oceny 10 nie wiem, ale daje 100%

na pierwszy rzut oka książka wydaje się infantylna ale z czasem nabiera wartości

67 użytkowników ma tytuł Szczęśliwa bez winy. Jak uwolnić się od poczucia winy i odnaleźć drogę do szczęścia na półkach głównych
12 użytkowników ma tytuł Szczęśliwa bez winy. Jak uwolnić się od poczucia winy i odnaleźć drogę do szczęścia na półkach dodatkowych

Okładka książki 81 Tajemnic Maciej Bennewicz, Adam Sornek
Okładka książki Coaching. Zestaw narzędzi Maciej Bennewicz, Anna Prelewicz
Coaching. Zestaw narzędzi Maciej Bennewicz, Anna Prelewicz
Maciej Bennewicz
Maciej Bennewicz
Maciej Bennewicz - Z wykształcenia socjolog. Menedżer, trener. Twórca Ośrodka Rozwoju Psychologicznego „Persona”. Współtwórca i prowadzący cykl programów edukacyjnych dla młodzieży w TVP (1997-99 r.). Psychoterapeuta indywidualnych i grupowy. Prowadził zajęcia i warsztaty w SWPS psychologii społecznej i psychoterapii, treningi interpersonalne i motywacyjne na Wydziale Psychologii UW, a także warsztaty z autoprezentacji i efektywności zawodowej na UW. Obecnie dyrektor rozwoju w firmie Norman Benett Group. Posiada dziesięcioletnie doświadczenie w branży szkoleń skierowanych do businessu. Supervisor zespołu trenerskiego. Lider i wykładowca Norman Benett Academy – Polskiej Szkoły Coachów. Master Coach International Coaching Community. Doświadczony coach indywidualny i grupowy. Master NLP. Specjalizuje się w prowadzeniu szkoleń z dziedzin: Coaching i Mentoring, Kreatywność i Twórczość, Umiejętności Menedżerskich, Autoprezentacji i Wystąpień Publicznych, Budowania Zespołów, Kontaktu z Klientami, Komunikacji, Zarządzania Czasem. Jako trener zrealizował osobiście ponad 1000 dni szkoleniowych prowadzonych metodą warsztatową.

Cytaty z książki Szczęśliwa bez winy. Jak uwolnić się od poczucia winy i odnaleźć drogę do szczęścia

Maciej Bennewicz Szczęśliwa bez winy. Jak uwolnić się od poczucia winy i odnaleźć drogę do szczęścia Zobacz więcej