Elfie, gdzie jesteś?!

- To Lubię
- 2025-01-01
- 2012-10-10
- 9788382083453
Elf, pies adoptowany ze schroniska, już od dwóch miesięcy wychowuje swoich ludzi. Jest środek wakacji i wszyscy myślą o wyjeździe, ale nagle sprawy się komplikują. Wścibstwo Pani Sąsiadki osiąga apogeum, Młodego rzuca dziewczyna, a na osiedlu grasuje dziki pawian.
Kiedy już nic nie stoi na przeszkodzie i można ruszać nad morze, okazuje się, że… Elf zniknął bez śladu! Duży, Młody, Ewa i jeszcze „ktoś” ruszają w szaleńczy pościg. Poszukiwania nie dają rezultatu, a śledztwo ujawnia straszną prawdę: psu grozi wielkie niebezpieczeństwo! Gdzie jest Elf?! Czy bliscy zdołają go uratować?
Kontynuacja bestselleru Marcina Pałasza to wybuchowa mieszanka powieści przygodowej, kryminału i dramatu w wersji dla młodych czytelników. Wszystko, oczywiście, okraszone potężną dawką humoru sytuacyjnego. Polecamy wszystkim fanom czworonogów i dobrej literatury.
Kup Elfie, gdzie jesteś?! w ulubionej księgarni
Oceny książki Elfie, gdzie jesteś?!
260 użytkowników ma tytuł Elfie, gdzie jesteś?! na półkach głównych- Przeczytane 200
- 2023 6
- Dla dzieci i młodzieży 5
- Z biblioteki 5
- 2021 3
- 2012 3
- 2018 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce Elfie, gdzie jesteś?!
Ssssssssuuuuuuuuppppppppppeeeeeeerrrrrrrrrrrrrr książka o psie Elfie 🐶🐕🐾💜
Ssssssssuuuuuuuuppppppppppeeeeeeerrrrrrrrrrrrrr książka o psie Elfie 🐶🐕🐾💜
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietna, trzyma w napięciu jak kryminał. Nie tylko dla dzieci
Świetna, trzyma w napięciu jak kryminał. Nie tylko dla dzieci
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLekki kryminał
Fajne
Lekki kryminał
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFajne
Kolejna książka serii, pisana z perspektywy ojca, nastoletniego syna, a także zwierząt. Uczy o emocjach jakie targają każdym z nas, pokazuje różne perspe ale też bawi. Super
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie do końca przekonuje mnie humor na linii ojciec - syn czyli Duży i Młody. Nie do końca te wychowawcze rozmowy się kleją. Pomysł na akcję w tym tomie niczym u Remigiusza Mroza tylko ugładzony w wersji soft dla 14 latków. Za to Elf czyli piesio jest najlepszy i rozdziały z nim rekompensują wszystko
Mam ochotę czytać dalsze tomy
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMam ochotę czytać dalsze tomy
Ależ w drugim tomie przygód psa Elfa i jego ludzi - Dużego i Młodego, się dzieje! Nie sposób się oderwać od pełnych dramatyzmu zdarzeń, tym bardziej, że pojawiają się w nim barwne postacie drugoplanowe: babcia Alicja oraz Nuka. Nieustająco polecam nieco starszym dzieciom oraz dorosłym :) Przy czym warto czytać tę część razem z dzieckiem z uwagi na trudny temat w niej poruszony, przerażający dla dorosłych, a co dopiero dla dzieci. Z tego tomu lektury szkolnej do samodzielnego czytania w klasach 1-3 bym nie zrobiła.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiesamowita książka. Jak każdy tom opowieści o Elfie, zawiera wiele miłości, wzruszeń i śmiechu. Jeden troszkę przerażający element, ale pomijając to - wybitne! Polecam z całego serca!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toprzyjemna, szybko się czyta
przyjemna, szybko się czyta
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKochamy przygody elfa! Tym razem jednak trochę trwało poszukiwanie zaginionego psiaka, przygoda jak zawsze goniła przygodę. Na koniec - jak zawsze pełno śmiechu. Cudowna seria!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDobra, ale bardziej dla dzieci
Dobra, ale bardziej dla dzieci