100 wyzwań na 365 dni, czyli jak odkryć siebie na nowo?

Okładka książki 100 wyzwań na 365 dni, czyli jak odkryć siebie na nowo? autora Sabine Hausmann, 9788380654426
Okładka książki 100 wyzwań na 365 dni, czyli jak odkryć siebie na nowo?
Sabine Hausmann Wydawnictwo: Zielona Litera poradniki
poradniki
The Big Book of Challenges
2021-01-01
2021-01-01
Kamil Markiewicz

Kup 100 wyzwań na 365 dni, czyli jak odkryć siebie na nowo? w ulubionej księgarnii

Oceny książki 100 wyzwań na 365 dni, czyli jak odkryć siebie na nowo?

OPINIE i DYSKUSJE o książce 100 wyzwań na 365 dni, czyli jak odkryć siebie na nowo?

Spodziewałam się więcej wyzwań dla par. W opisie było, że poznamy sie na nowo. Niestety niewiele takich wyzwań znalazłam. Choć sama idea zrobienia czegoś nowego to fajna sprawa. Plusem jest wiele różnych przykładów na działania. Ja swój egzemplarz puszczam dalej.

Książka, która ma podzielone wyzwania według ich długości, tj. wyzwania 1-dniowe, tygodniowe, 30 dniowe i roczne. Na pewno jest to świetna opcja do tego, aby rozpocząć przygodę z wyzwaniami i spróbować swoich sił. Małymi krokami, zmieniać nawyki i wybrać te, które są dla nas najciekawsze, które pozwolą zmienić siebie.

Nie ma co się rzucać na głęboką wodę, ale na spokojnie można zacząć robić coś więcej. Nowy rok minął, więc czy i minęły już Twoje postanowienia? Może warto do nich wrócić i postarać się mimo wszystko je zrealizować?

Znajdziesz tutaj takie wyzwania jak:
- zakaz przeklinania,
- żegnajcie złe myśli,
- detoks telefonu, czy
- clean eating.
Gwarantuję, że na pewno znajdziesz coś dla siebie. Wybór jest ogromny, a wyzwania różnorodne.

Dla fanów cytatów i złotych myśli też się coś znajdzie. Inspirujące zdania w pięknym, kolorowym wydaniu.

Jest jeden minus tej książki. Trzeba od razu wdrażać w życie i podejść do tego na serio. Wybrać wyzwanie, rozplanować je i przejść do realizacji. Książka przyda się tylko wtedy, gdy odnajdziesz w sobie motywację.

Nie ma co się rzucać na głęboką wodę, ale na spokojnie...

W życiu często zdarza nam się nie mieć na nic czasu, a kiedy nawet go troszkę znajdziemy, nie mamy ochoty na nic. Każdy kolejny dzień potrafi przypominać ten poprzedni, a w nasze życie wkracza ona – Rutyna. Znacie to? Ja jak najbardziej i nadszedł czas, w którym postanowiłam coś z tym zrobić. Książka pt.: „100 wyzwań na 365 dni, czyli jak odkryć siebie na nowo?” okazała się w tym naprawdę pomocna.

Znajdziemy w niej wiele ciekawych i pomocnych rad, dzięki którym naprawdę można coś zmienić, odnaleźć się na nowo, poszerzyć wiedzę, zmienić swoje nawyki na lepsze, zdrowsze. Jednak nie tylko. Są też zadania do codziennego wykonywania, plan tygodnia, pytania, a także sporo miejsca na własne przemyślenia i zapiski.

„100 wyzwań na 365 dni, czyli jak odkryć siebie na nowo?” to książka, która towarzyszy mi już dłuższy czas i na chwilę obecną nie wyobrażam sobie dnia, aby po nią nie sięgnąć. Zdecydowanie polecam.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - https://anka8661.blogspot.com/2022/01/wydawnictwo-zielona-litera-ksiazka-pt.html

55 użytkowników ma tytuł 100 wyzwań na 365 dni, czyli jak odkryć siebie na nowo? na półkach głównych
11 użytkowników ma tytuł 100 wyzwań na 365 dni, czyli jak odkryć siebie na nowo? na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki 100 wyzwań na 365 dni, czyli jak odkryć siebie na nowo?

Cytaty z książki 100 wyzwań na 365 dni, czyli jak odkryć siebie na nowo?

Sabine Hausmann 100 wyzwań na 365 dni, czyli jak odkryć siebie na nowo? Zobacz więcej