Okładka książki Jak nie zgubić dziecka w sieci. Rozwój, edukacja i bezpieczeństwo w cyfrowym świecie autora Zyta Czechowska, Mikołaj Marcela, 9788328717602
Mikołaj MarcelaZyta Czechowska Wydawnictwo: Muza poradniki
poradniki
2021-06-02
2021-06-02

Kup Jak nie zgubić dziecka w sieci. Rozwój, edukacja i bezpieczeństwo w cyfrowym świecie w ulubionej księgarnii

Oceny książki Jak nie zgubić dziecka w sieci. Rozwój, edukacja i bezpieczeństwo w cyfrowym świecie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jak nie zgubić dziecka w sieci. Rozwój, edukacja i bezpieczeństwo w cyfrowym świecie

Autorzy tak bardzo wychwalają internet, że powinni zmienić tytuł na "Odę do Internetu". Chciałabym im w pełni wierzyć (z wieloma ich tezami się zgadzam),ale nie jestem tak pełna optymizmu jak oni. Polecam dla tych rodziców, którzy chcą "wycisnąć" z internetu to co najlepsze dla swoich dzieci - druga cześć książki to praktycznie lista przydatnych linków.

Jak? No jak?
To nie jest proste zagadnienie.
Zwłaszcza we współczesnym świecie. Internet i wszelkie nowinki technologiczne są tylko narzędziem. To od nas zależy, jak go wykorzystamy. Jedno jest pewne... Nie sposób odciąć dzieci od sieci... Ale co zrobić, by młodzi się nie zagubili? Polecam 👍

Jak? No jak?
To nie jest proste zagadnienie.

Ciekawie napisana książka uspokajająca rodziców i dająca im zdroworozsądkową i nie panikującą perspektywę na internet. Bardzo bym chciała uwierzyć autorom, że to wszystko jest takie super i łatwe, niestety jakoś nie mogę. Nie zgadzam się, że limitowanie dzieciom czasu online nie ma sensu. Może są dzieciaki, które tego nie potrzebują, ale widzę, że moim córkom (13 i 10 lat) to pomaga. Zabrakło mi trochę negatywów. Ale bardzo dobrze się czyta.

239 użytkowników ma tytuł Jak nie zgubić dziecka w sieci. Rozwój, edukacja i bezpieczeństwo w cyfrowym świecie na półkach głównych
37 użytkowników ma tytuł Jak nie zgubić dziecka w sieci. Rozwój, edukacja i bezpieczeństwo w cyfrowym świecie na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Jak nie zgubić dziecka w sieci. Rozwój, edukacja i bezpieczeństwo w cyfrowym świecie

Cytaty z książki Jak nie zgubić dziecka w sieci. Rozwój, edukacja i bezpieczeństwo w cyfrowym świecie