Ao No Exorcist 26

Lucyna Wawrzyniak

Kup Ao No Exorcist 26 w ulubionej księgarnii

Oceny książki Ao No Exorcist 26

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ao No Exorcist 26

Świetna Manga, fabuła od początku zaskakuje I wciąga przez co nie mogę oderwać się od czytania. Jestem szczerze ciekaw jak dalej się to potoczy, co autor nam zaprezentuje i jak rozwinie cały świat Przedstawiony. Zapraszam też na swojego bloga https://okonapopkulture.blogspot.com/

O ile kilka poprzednich tomów mocniej skupiało się na fabularnych szczegółach, emocjach bohaterów i ukazywaniu głębi historii, to tomik dwudziesty szósty to nic innego jak ostra „ognista” jazda bez trzymanki, która wgniecie czytelnika głęboko w fotel. Na pokładzie statku powietrznego Illuminatów Rin i Yukio stają naprzeciwko siebie i postanawiają ostatecznie rozprawić się ze swoimi wewnętrznymi problemami. Moc Szatana, która całkowicie wymknęła się już jakiejkolwiek kontroli i owładnęła ich ciałami. Dla czytelnika oznacza to tylko jedno – masę widowiskowej walki. To właśnie potyczka braci Okomura wypełnia większość stron tomiku. Nie jest to jednak zwykła walka „dobra i zła”, a kryje się za nią pewna głębia, którą odkryć musi sam odbiorca. Całość oczywiście kończy się mocnym cliffhangerem, który ma stać się bodźcem do sięgnięcia po kolejne ekscytujące części serii.

Cieszy mnie nadal tak samo jak poprzednie tomy :)
Ciekawostka: ta manga jest wydawana już od 10 lat, wow

Cieszy mnie nadal tak samo jak poprzednie tomy :)
Ciekawostka: ta manga jest wydawana już od 10 lat, wow

Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tovideo - opinia

68 użytkowników ma tytuł Ao No Exorcist 26 na półkach głównych
59 użytkowników ma tytuł Ao No Exorcist 26 na półkach dodatkowych

Kazue Kato
Kazue Kato
Kazue Kato (加藤和恵) is a Japanese mangaka. She is the author and illustrator of the Blue Exorcist manga series. Her self-portrait in the Blue Exorcist manga features a rabbit with a bow on the left ear.

Grand Blue #3 Kenji Inoue
Grand Blue #3
Kenji Inoue Kimitake Yoshioka
Grand Blue to jedna z mangowych serii, które szturmem wzięły nasz rynek i dość mocno zaznaczyły na nim swoją obecność. Tytuł zapewnia tak gargantuiczną dawkę komiksowej rozrywki, że każda kolejna pojawiająca się część staje się doskonałym sposobem na poprawę humoru i zapomnienie o troskach dnia codziennego. Nie inaczej jest w przypadku trzeciej części, gdzie bohaterowie cyku ponownie mają głowę pełną szalonych pomysłów. Fabuła Grand Blue #3 pokazuje wydarzenia po szalonych i mocno zakrapianych juwenaliach. To, co się dzieło podczas zaplanowanych eventów na długo pozostanie w pamięci studentów. Jedynie Iori oraz Koehi będą chcieli odsunąć w głąb wspomnieć swoje wyczyny. Najważniejsze jest jednak to, że udało się im zdobyć środki potrzebne do dalszego funkcjonowania klubu miłośników nurkowania. Kilka nieprzyjemnych reperkusji ich poczynań, włącznie z nienawiścią większości męskiej części studenckiej braci, to już malutki szczegół. Zawsze przecież można udobruchać towarzystwo, organizując grupową randkę (która normalna być nie może). Do grona miłośników nurkowania dołącza również nowa osoba, która nie jest gotowa na „specyfikę” funkcjonowania klubu, co oznaczać może tylko jedno – kolejne porcje dobrego humoru. Trzeci tom serii kolejny raz pokazuje, że mamy tutaj do czynienia z niebywale odprężającą historią, która swoją prostotą i „głupkowatym” humorem, potrafi umilić nawet najgorszy dzień. Szalona opowieść koncentrująca się na karykaturalnym przedstawieniu życia studenckiego, z masą niepoprawnych żartów to coś, co pokocha się od pierwszego tomiku. .. Cała recenzja na: https://popkulturowykociolek.pl/recenzja-mangi-grand-blue-3/
PopKulturowy - awatar PopKulturowy
Sposób na pięcioraczki #1 Negi Haruba
Sposób na pięcioraczki #1
Negi Haruba
Manga zaczyna się , gdy bohater(Futaro) właśnie się budzi i okazuję się , że zaraz bierze ślub i myśli o tym , że miał sen o tym dniu w liceum , gdy spotkał swoją przyszłą żonę. I cofamy się o kilka lat i poznajemy nastoletniego Futaro , który właśnie na stołówce w szkolę wybiera najtańszy posiłek , bo jak się okazuję Jego rodzina jest biedna. I idzie do pustego stolika , ale gdy ma usiąść w tej samej chwil zjawia się dziewczyna(Itsuki) i chcę tu usiąść , ale bohater mówi , że to Jego miejsce i siada i dziewczyna nie mając wyjścia siada naprzeciwko i wtedy ludzie obok zaczynają komentować , że są parą , a dziewczyna robi się czerwona i w pewnym momencie odkrywa , że bohater zdobył 100 punktów na egzaminie , a mimo to dalej się uczy i prosi go by Ją pouczył , ale ten błyskawicznie zjada i odchodzi , a dziewczyna widząc , że miał mało proponuję , że podzieli się swoim posiłkiem(Ma bardzo dużo) , ale Futaro odrzuca prośbę i mówi Jej , że za dużo wzięła i będzie gruba , a ta jest oburzona i nazywa go gburem , a po jakimś czasie bohater odbiera telefon od młodszej siostry(Raiha) i ta mówi , że tata znalazł mu pracę i Futaro ma być korepetytorem jakieś bogatej dziewczyny , która właśnie się wprowadziła i później na lekcji bohater odrywa , że tą dziewczyną jest Itsuki , która na dodatek jest teraz w Jego klasie i próbując Ją udobruchać wita się z Nią , ale ta go zlewa i następnego dnia bohater próbuję z Nią porozmawiać , ale ta nagle siada z czwórką innych dziewczyn i bohater rozczarowany odchodzi , ale nagle jedna z nich(Ichika) go dogania i pyta czy leci na Itsuki skoro ciągle za Nią chodzi , ale On każę Jej się nie mieszać i dodaję , że sam to załatwi. I siada przy innym stoliku ciągle myśląc o tym jak zagadać Itsuki i nagle pojawia się przed Nim kolejna z tamtych dziewczyn(Yotsuba) i daję mu Jego egzamin , który mu wypadł , ale zamiast odejść ciągle za Nim chodzi i czeka aż Jej podziękuję , a On zamiast tego oddaję Jej egzamin , który również zgubiła(Dostała 0 punktów) i dziewczyna mu dziękuję , a po lekcjach bohater znów śledzi Itsuki i chcę z Nią pogadać , ale ciągle jest z dziewczynami i słyszy jak jedna z nich mówi Itsuce , że jak będzie tyle jadła to nie znajdzie faceta i ta robi się czerwona i mówi , że wczoraj jadła z chłopakiem i nic więcej nie mówi , a w końcu kolejna z nich(Miku) zauważa Futaro i oskarża go o śledzenie licealistek , ale On mówi , że to nie tak i prosi by przekazała wiadomość swojej koleżance Itsuki, a dziewczyna mówi , że nie są koleżankami i bohater nic nie rozumie , ale dalej biegnie za Itsuki i pod Jej domem znów wpada na Miku oraz ostatnią z dziewczyn(Nino) i Nino jest dla Niego wyjątkowo wredna i nazywa stalkerem i każę się wynosić , ale Futaro udaję się dostać do budynku i dogania Itsuki i próbuję Ją przeprosić i wyznaję , że jest Jej korepetytorem i ta jest załamana i wtedy zjawia się reszta dziewczyn i wychodzi na jaw , że Futaro ma uczyć całą piątkę(Itsuki , Ichika , Miku , Yotsuba i Nino) i na dodatek są pięcioraczkami. Następnie Futaro jest u nich w domu i rozmawia przez telefon z ich ojcem i na początku chcę się poddać , ale potem obiecuję , że Jego córki zdadzą , a po rozmowie wychodzi na jaw , że na lekcje przyszła tylko Yotsuba, która mówi mu , że naprawdę chcę się z Nim uczyć i razem idą po resztę sióstr , ale każda odmawia. Jednak koniec końców spotykają się w salonie , ale wtedy do bohatera dociera , że poza Yotsubą żadnej nie interesuję nauka , a Nino pyta go co obiecał mu ich ojciec za naukę i dodaję , że go nie potrzebują , a potem niespodziewanie częstuję go wodą i chłopak zasypia. A potem budzi się w taksówce i okazuję się , że Nino go uśpiła i taksówkarz zawiózł go pod dom i razem z Nim w wozie jest Itsuki , która płaci za kurs i jak wysiadają zjawia się Raiha i zaprasza dziewczynę na kolacje i ta nie potrafi Jej odmówić i wchodzą i dziewczyna spotyka ojca bohatera i odrywa , że rodzina ma dług i dlatego bohater został korepetytorem i jest Jej głupio , a parę godzin późnej , gdy Ją odprowadza dziewczyna mówi , że już go rozumie , ale i tak nie potrzebuję Jego pomocy i sama będzie się uczyć i bohater mówi , że najważniejsze jest by się uczyła i prosi by jutro zebrała wszystkie swoje siostry. I następnego dnia Futaro wraca i daję bohaterkom test i mówi , że jeśli zdadzą odejdzie i już go nie zobaczą i ku zaskoczeniu reszty Itsuki się zgadza i koniec końców wszystkie piszą , ale żadna nie zdaję i uciekają przed Futaro , a On je goni i wtedy wychodzi również na jaw , że zmieniły szkołę , bo oblały rok. A następnego dnia w szkolę znów się spotykają , gdy bohater podziwia ich drogi samochód i te znów uciekają , a w pewnym momencie Itsuki zapewnia bohatera , że nikomu nie powie o Jego sytuacji rodzinnej i ten dziękuję , ale po chwili Futaro pyta Itsuki o historię , ale ta nie wie i oczywiście jest naburmuszona:D Jednak bohater studiując ich pracę odkrywa , że Miku powinna znać odpowiedź i nie rozumie czemu nic nie powiedziała. A potem są na stołówce i Ichika rzuca temat miłości i Futaro mówi , że to głupota , która odciąga uwagę od nauki i Ichika pyta Miko czy ta kogoś kocha i ta się rumieni i mówi , że nie , ale Yotsuba patrzy na Jej twarz i mówi bohaterowi , że zna tą twarz i wie , że Miku w kimś się kocha. I niespodziewanie Futaro dostaję list od Miku i ta prosi by przyszedł na dach i chłopak jest kłębkiem nerwów i myśli , że dziewczyna go kocha i idzie na dach , a tam spotyka Miku , która niespodziewanie udziela odpowiedzi na Jego pytanie na temat historii i przyznaję , że uwielbia historię i oboje zaczynają sobie zadawać pytania z historii i widać , że Miku dobrze się bawi. I dziewczyna zgadza się by na następnych korepetycjach pogadali właśnie o historii i Miku kupuję mu picie i wtedy rzuca pewną uwagę na temat historii i bohater nie wie o co Jej chodzi i ta mówi , że w takim razie niczego Jej nie nauczy i ucieka , a bohater Ją ściga i dziewczyna by go zmylić przebiera się za Yotsubę i ten daję się nabrać , ale gdy spotyka prawdziwą Yotsubę wszystko ogarnia i znów goni Miku i cały czas zadają sobie pytania z historii i w końcu oboje opadają z sił i Miku wyznaję , że ze wszystkich sióstr Ona jest najgłupsza , ale dorzuca również , że skoro są pięcioraczkami to każda potrafi nauczyć się tego co umie ta druga i wtedy bohatera olśniewa i pokazuję Jej ich testy i okazuję się , że każda z nich odpowiedziała poprawnie przynajmniej na jedno pytanie i mówi Miku , że każda ma talent by się nauczyć i dziewczyna się rumieni , a bohater kupuję Jej picie i rzuca ten sam tekst co Miku ostatnio co dowodzi , że i On zna tą historię. A później widzimy jak bohater uczy Yotsubę w bibliotece i mimo , że Ją ochrzania ta szeroko się uśmiecha i niespodziewanie zjawia się Miku i wyciąga książkę od historii i mówi bohaterowi , że przez Jego teksty poczuła chęć by się pouczyć i następnie się uśmiecha i dodaję , że musi wziąć za to odpowiedzialność , a Yotsuba na Nią patrzy i pyta szeptem czy ta kocha się w Futaro , ale Miku odpowiada , że nie ma na to szans. I po lekcjach bohater znów przychodzi do ich mieszkania i Yotsuba i Miku są gotowe do nauki. Ichika również tam jest. Tak sami Itsuki , która mówi , że sama będzie się uczyć. Jedynie Nino ma wszystko gdzieś i by uprzykrzyć życie bohaterowi daję siostrom powód by opuściły mieszkanie Np: Koleżanki Yotsuby poprosiły Ją by pomogła im w treningu i wszystkie poza Miku wychodzą , bo tylko z Nią się nie udało , bo nie miała żadnego powodu by wyjść i Nino widząc jak dobrze dogaduję się z bohaterem zaczyna Ją drażnić sugerując , że na Niego leci i w końcu wyzywa Ją na pojedynek kulinarny i jeśli Nino wygra nie będzie żadnych lekcji i Miku się zgadza i bardzo szybko okazuję się , że Miku beznadziejnie gotuję , a Nino wspaniale i bohater ocenia , ale zważywszy na fakt , że rzadko je coś dobrego oznajmia , że oba mu smakują i Nino jest w szoku , a Miku uśmiecha się i rumieni. A na koniec bohater wraca do mieszkania sióstr , bo zapomniał portfela i niechcący wpada na Nino , która właśnie wyszła spod prysznica i okazuję się że dziewczyna go nie rozpoznaję , bo zdjęła szkła kontaktowe i myśli , że to któraś z Jej sióstr i nagle zaczyna mówić , że Futaro nie powinien tu przychodzić i nie ma tu dla Niego miejsca , a ten nagle zauważa , że Nino szukając szkieł uderzyła w regał i kilka rzeczy zaczęły na Nią spadać i biegnie by Ją ochronić i kończy się na tym , że na Nią upada i Nino od razu go rozpoznaję i robi się cała czerwona , a w tej samej chwili widzimy resztę sióstr i widzimy jak : Yotsuba dostaję propozycję od koleżanek by dołączyć do drużyny , Ichika wysiada z jakiegoś auta i jakiś facet mówi Jej , że było wspaniale i muszą to powtórzyć i ta się zgadza , Miku , która leży w wannie i myśli o tym jak Nino sugerowała , że Futaro Jej się podoba i zanurza całą czerwoną twarz w wodzie i próbuję przekonać samą siebie , że to nie prawda i Itsuki , która właśnie wchodzi do salonu i widzi jak Futaro leży na Nino i robi im zdjęcie. I mamy finał pierwszego tomu. Historia jest naprawdę kapitalna i wciąga od początku. I widać to po mojej recenzji , bo chciałem napisać o każdej świetnej scenie:D I pewnie z resztą tomów będzie tak samo. Jednak mimo , że pięcioraczki są świetne to jednak trochę irytują tym jak traktują bohatera(Zwłaszcza Nino) , ale i tak wiem , że w końcu zaczną się zmieniać , bo to w końcu Harem i na bank każda w nim się zakocha. Zresztą Miku już to zrobiła. I muszę przyznać , że bardzo szybko. Jednak jak na razie zaprzecza sama sobie. Co do zakończenia to mimo , że Futaro chciał pomóc Nino to w 2 tomie będzie musiał się gęsto tłumaczyć:D Nino mu nie odpuści. Jednak na pewno udowodni prawdę. A najbardziej intryguję kim jest żona. Mam nadzieję , że będzie to jakaś moja ulubienica. Na tę chwilę najbardziej lubię Miku. Jest strasznie urocza. Na plus również siostra i ojciec bohatera. Ciekawe co się stało z matką. Pewnie później się tego dowiemy. Tak samo nic nie wiemy o matce pięcioraczków. Jedynie poznaliśmy telefonicznie ich ojca. Rozwaliła mnie też scena jak Yotsuba i Futaro przyszli po Ichikę do Jej pokoju i ta była prawie goła , a w pewnym momencie Yotsuba znalazła Jej nowy seksowany strój i , gdy Ichika zaproponowała , że może go pożyczyć Yotsuba stwierdziła , że to nie dla Niej , ale nagle zapytała Futaro co myśli , a ten zniknął:D Czyżby Yotsuba również się w Nim kochała? Tak samo intryguję końcowa scena z Ichiką , która wysiada z jakiegoś wozu i to wygląda jakby spotkała się z jakimś facetem za kasę. Zaraz biorę się za 2 tom
Marcin92 - awatar Marcin92

Cytaty z książki Ao No Exorcist 26