The Gentle Art of Fortune Hunting

- e-book
- 2021-02-24
- 2021-02-24
- angielski
Robin Loxleigh and his sister Marianne are the hit of the Season, so attractive and delightful that nobody looks behind their pretty faces.
Until Robin sets his sights on Sir John Hartlebury’s heiress niece. The notoriously graceless baronet isn’t impressed by good looks, or fooled by false charm. He’s sure Robin is a liar—a fortune hunter, a card sharp, and a heartless, greedy fraud—and he’ll protect his niece, whatever it takes.
Then, just when Hart thinks he has Robin at his mercy, things take a sharp left turn. And as the grumpy baronet and the glib fortune hunter start to understand each other, they also find themselves starting to care—more than either of them thought possible.
But Robin’s cheated and lied and let people down for money. Can a professional rogue earn an honest happy ever after?
Kup The Gentle Art of Fortune Hunting w ulubionej księgarni
Oceny książki The Gentle Art of Fortune Hunting
12 użytkowników ma tytuł The Gentle Art of Fortune Hunting na półkach głównych- Przeczytane 8
- LGBTQ+ 2
- M M romance 1
- Po angielsku 1
- E-book & Audiobook 1
- 2024 1
- Storytel 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce The Gentle Art of Fortune Hunting
Pozornie transakcyjna relacja pary głównych bohaterów szybko przeradza się w prawdziwie romantyczną. Pozornie, bo od początku wiadomo, że pomimo nienajlepszego startu znajomości jedna i druga strona chciałaby tej drugiej ;)
W książkach KJ Charles jest coś takiego, że nawet jeśli początkowo, po opisie wydaje się, że "nieee, ta książka nie będzie taka dobra, jak poprzednie", to koniec końców to założenie okazuje się błędne i efekt końcowy jest wysoce zadowalający.
Miałam dać siódemkę, ale w sumie ósemka z czystej sympatii ;)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDobrze zbudowani bohaterowie (ci drugoplanowi też) i fabuła, która szybko okazuje się zaskakująco angażująca.
W książkach KJ Charles jest coś takiego,...
Autorka bardzo chce wykorzystać wątek gdzie bohaterowie przebywają razem bardziej z konieczności niż z własnej woli. Co sprawia, że książka zmaga się z problemem - jak uczynić umowę w ramach której ktoś oddaje swoje ciało za długi zarówno konsensualną jak i romantyczną. Wychodzi to różnie ale jak zwykle autorkę ratują bardzo dobrze napisane postaci.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZwykły prosty romans, ale dobrze skonstruowany i uroczy. Jest na storytel.
Zwykły prosty romans, ale dobrze skonstruowany i uroczy. Jest na storytel.