Zasłona w rajskie ptaki albo O granicach "okresu powieści"

- językoznawstwo, nauka o literaturze
- 1981-01-01
- 1981-01-01
- Ewa Gieysztor
Traktat o granicach „okresu powieści” oparty o studium „Pani Dalloway” Virginii Woolf.
Kup Zasłona w rajskie ptaki albo O granicach "okresu powieści" w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Zasłona w rajskie ptaki albo O granicach "okresu powieści"
54 użytkowników ma tytuł Zasłona w rajskie ptaki albo O granicach "okresu powieści" na półkach głównych- Chcę przeczytać 40
- Koszyk 1
- Naukowe i teoretyczne 1
- Samobójstwo 1
- Piękna (Bez-Fantasy) 1
- #eseje i felietony o książkach, literaturze i wszystkim innym 1
- Eseje, Felietony, wywiady, rozprawy 1
- Nie-piękna 1
Tagi i tematy do książki Zasłona w rajskie ptaki albo O granicach "okresu powieści"
Cytaty z książki Zasłona w rajskie ptaki albo O granicach "okresu powieści"
Dodaj cytat z książki Zasłona w rajskie ptaki albo O granicach "okresu powieści"
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zasłona w rajskie ptaki albo O granicach "okresu powieści"
Iście detektywistyczna robota.. rozwiązanie zagadki, wyplątanie prawdy z pozorów, chwila oświecenia, jedna z możliwych interpretacji, ale jakże piękna! Omówienie dzieła literackiego w najlepszym, niespotykanym już dzisiaj stylu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWyśmienita analiza,czyli coś takiego, jak "omawianie pisarza" na lekcji polskiego, tylko na mistrzowskim poziomie, a w dodatku - piękną polszczyzną. Polecam zwolennikom teorii, że w powieści jest w zasadzie to, co czytelnik myśli, że jest,i koniec. Może też jeszcze miłośnikom kryminałów, bo chociaż trupów brak, wywód prif. Juszczaka ma coś ze śledztwa...