Tylko bądź przy mnie

Okładka książki Tylko bądź przy mnie autorstwa Laura Kneidl
Okładka książki Tylko bądź przy mnie autorstwa Laura Kneidl
Laura Kneidl Wydawnictwo: Jaguar Cykl: Jednak mnie kochaj (tom 2) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Jednak mnie kochaj (tom 2)
Verliere mich. Nicht.
2020-01-22
2020-01-22
Joanna Grzelak
Wyczekiwana kontynuacja „Jednak mnie kochaj”.
Bestseller Der Spiegel – wydarzenie roku w Niemczech.
Drugi tom znakomitej powieści o problemach młodych ludzi, o tym, jak trauma i stres potrafią złamać najtwardsze charaktery. I o tym, że można znaleźć pomoc u innych i siłę w sobie, by pokonać koszmary z przeszłości.

Ona boi się miłości.
Ale jeszcze bardziej boi się, że straci tego chłopaka...
Z Luką Sage była szczęśliwsza niż kiedykolwiek w życiu. Pokazał jej, co to znaczy ufać, żyć i kochać. Ale ciemna przeszłość Sage dopadła ją i zniszczyła wspólne szczęście.
Nawet po dramatycznym rozstaniu Sage nie może zapomnieć o Luce, bez względu na to, jak bardzo się stara. Każdego dnia odczuwa jego brak. Ale wtedy on pojawia się nagle u jej drzwi i prosi, by wróciła. Czy pomimo tego wszystkiego, co zaszło między nimi, mają szansę na nowy początek?

Kup Tylko bądź przy mnie w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oficjalne recenzje książki Tylko bądź przy mnie i

Opinia społeczności książki Tylko bądź przy mniei

Książki 2357 Opinie 1208

Oceny książki Tylko bądź przy mnie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Tylko bądź przy mnie

Zdecydowanie pierwsza część była lepsza. Książka po prostu nie trafiła w moje gusta

W porównaniu z drugim tomem ten był gorszy. Opinie piszę po około 2 tygodniach po przeczytaniu książki i mam problem z przypomnieniem sobie co w niej było. Traumy i lęki głównej bohaterki zostały całkowicie zepchnięte na dalszy plan, tak jakby autorka czasami o nich zapomniała i wspominała jak jej pasuje. Książka ta nie jest o radzeniu sobie z lękami, a o relacji damsko-męskiej, co w tej części mocno wysuwa się na pierwszy plan. O głównym złym charakterze i konflikcie, którym został nakreślony w pierwszym tomie, autorka przypomina sobie raptem w ostatnim rozdziale. Z lektury pamiętam głównie, że główne bohaterki (choć o April też autorka zapomniała, a szkoda, gdyż myślałam, że zostaną wyjaśnione wątki z nią) cały czas wybierają co będą jadły.

Po zakończeniu pierwszej części od razu rzuciłam się na "Tylko bądź przy mnie". Końcówka pierwszej części nie pozostawiła mi wyboru.

Przez większość książki bolało mnie ich zachowanie. Nie mogłam się doczekać kiedy się zejdą, a jednocześnie kocham sceny kiedy bohaterowie po kłótni dochodzą do pewnych wniosków.

Generalnie czytało się ją bardzo fajnie, nie mogłam się oderwać i z pewnością wrócę do niej kilkakrotnie.

W tej części mamy już ostatecznie starcie z Alanem a jednocześnie koniec dylogii. Przez co troszkę ubolewam, ale szanuje.

Generalnie czytało się ją bardzo fajnie, nie mogłam się...

1278 użytkowników ma tytuł Tylko bądź przy mnie na półkach głównych
271 użytkowników ma tytuł Tylko bądź przy mnie na półkach dodatkowych

Okładka książki Magia krwi Bianca Iosivoni, Laura Kneidl
Magia krwi Bianca Iosivoni, Laura Kneidl
Okładka książki Moc amuletu Bianca Iosivoni, Laura Kneidl
Moc amuletu Bianca Iosivoni, Laura Kneidl
Laura Kneidl
Pisze powieści o codziennych wyzwaniach, fantastycznych światach i miłości. Urodziła się w 1990r. w Erlangen . Studiowała zarządzanie biblioteką i informacją w Stuttgarcie. Pracę nad swoją pierwszą powieścią rozpoczęła w 2009 roku. Przez długi czas mieszkała w Szkocji, obecnie w Lipsku, a jej mieszkanie przypomina bibliotekę. Prowadzi konto na Instagramie i lubi rozmawiać ze swoimi czytelnikami. www.instagram.com/laurakneidl www.laura kneidl.de

Przysięgnij, że mnie kochasz Renee Carlino
Przysięgnij, że mnie kochasz
Renee Carlino
Co by było gdyby na świecie nie było miłości? Jakim uczuciem obdarowywali byśmy się? Jax i Emi przechodzą trudne dzieciństwo. Mama EMI zostawia ją z ojcem, który nie potrafi sobie poradzić z jej odejściem. Codziennie zasypia na kanapie z butelką whisky, nie ma szacunku do własnej córki, nie stara się aby podjąć opiekę. W wieku 10 lat musiała szybko dorosnąć i radzić sobie sama. Jax również nie miał pięknego dzieciństwa. Brat pomimo młodego wieku palił marihuanę, grał na gitarze, mama pracowała nocą, aż w końcu sama sięgnęła po narkotyki. Właśnie w tym czasie dwójka, można by powiedzieć dzieci, stała się dla siebie wsparciem. Jax starał się aby EMI zjadła coś dobrego na kolację. EMI starała się spędzać jak najwięcej czasu z przyjacielem. Twierdziła, że ma trochę lepiej od niej, ponieważ jego mama zawsze coś gotowała. Najpierw przyjaciele, później miłość. Autorka piesze o dwójce, którzy byli sobie pisani, niezależnie od losu, który płatał im figle, sprawi że być może już będą ze sobą na zawsze... Jak książka napisana przez Jaxa wpłynie na życie EMI? Czy będzie wiedziała, kogo kocha najbardziej? I czy na pewno chce wrócić do ciężkiej przeszłości? Wzruszająca powieść o miłości, która bez względu na to co się dzieje na świecie, otoczy nas i zabierze w bezpieczne miejsce. To uczucie jakie zrodziło się między bohaterami sprawiło, że do końca im kibicowałam, chociaż nie byłam pewna zakończenia powieści i jaką decyzję podejmie Emi w sprawie Jaxa. Zachwycającą powieść, która przynosi wiarę w miłość i szczęśliwe zakończenie!
Monika - awatar Monika
oceniła na101 rok temu
Jednak mnie kochaj Laura Kneidl
Jednak mnie kochaj
Laura Kneidl
Sage przeprowadza się do Nevady z Maine, aby uciec od nieprzyjemnych wspomnień. Stara się stawić czoła swoim lękom, ale przeszłość wciąż do niej wraca. W nowym miejscu poznaje April oraz jej brata Lucę, którzy pomagają jej. Ostatnimi czasy bardzo rzadko się zdarza, że daję jakieś pozycji maksymalną ilość gwiazdek. Książka musi mnie naprawdę zmiażdżyć emocjonalnie i tak było w tym wypadku. Nie spodziewałam się po tej pozycji niczego wielkiego, ale jednak coś takiego dostałam. Sage od początku do końca historii musi zmagać się z demonami swojej przeszłości, z tym że ktoś wyrządził jej krzywdę, która trwale odcisnęła się na jej psychice. Pomimo trudności nie chce dać za wygraną i to w niej cenię. Czytając pierwszą scenę z Lucą bardzo się bałam tej postaci, że będzie to kolejny Hardin, ale nic bardziej mylnego. Z każdą kolejną sytuacją z nim zaczynałam czuć do niego coraz większą sympatię. On także miał swoje problemy, które sprawiły, że zachowywał się tak, a nie inaczej. Poboczni bohaterowie także byli dla mnie bardzo dobrze wykreowani i coś wnosili do tej historii. Rzeczą, której najbardziej się obawiałam była scena erotyczna, gdy tylko się pojawiła w mojej głowie uruchomił się alarm. Jednak i tu autorka bardzo mnie zaskoczyła, opisując ją w delikatny oraz subtelny sposób. Zakończenie tej książki sprawiło, że moje serce jest w milionie kawałków. Potrzebuję drugiego tomu. Tę pozycję będę wciskać wszystkim swoim znajomym i polecać ją każdemu, ponieważ naprawdę jest warta swojej uwagi. Mogę was zapewnić, że jeszcze nie raz usłyszycie o niej na tym profilu. Jej premiera jest 14 sierpnia i naprawdę polecam udać się wtedy do księgarni oraz zakupić. Nie zawiedziecie się na niej.
Sarcastic Books - awatar Sarcastic Books
Someone new Laura Kneidl
Someone new
Laura Kneidl
„Someone new” to jedna z tych książek, które głęboko poruszają i pozostawiają czytelnika w zamyśleniu jeszcze długo po jej odłożeniu. Przyznaję, że po młodzieżówki sięgam coraz rzadziej, bo… no cóż, wyrastam z nich po prostu. Jednak niekiedy wciąż lubię cofnąć się w czasie i przypomnieć sobie czasy nastoletnie oraz to, z czym zmaga się młodzież, z jakimi problemami się boryka i jakie emocje im wtedy towarzyszą. Książka przedstawia historię Micach – dziewczyny, która kocha swoich rodziców, ale nie może pogodzić się z ich decyzją odnośnie do jej brata, który gdy tylko przyznał się, że jest gejem, został wyrzucony z domu. Dziewczyna wyprowadza się od rodziców i na własną rękę próbuje odnaleźć bliźniaka, który przepadł, jak kamień w wodę. Kiedy Micach wprowadza się do swojego nowego mieszkania nie wie jeszcze, że jej sąsiadem jest Julian, ten sam chłopak, którego poznała kilka tygodni wcześniej na przyjęciu rodzinnym, gdzie pracował jako kelner. Pracował… w dosłownym tego słowa znaczeniu, bo stracił tę pracę, i to przez nią… Micach czuje się z tym bardzo źle. Próbuje przeprosić i jakoś wynagrodzić to Julianowi, ale ten całkowicie zamknięty przed ludźmi nie dopuszcza jej do siebie. Micach nie należy jednak do ludzi, którzy szybko się poddają. Dokąd ją to doprowadzi? Czy Julian zaufa dziewczynie? Jakie sekrety skrywa chłopak? „Someone new“ porusza mnóstwo trudnych tematów. Nie wszystkie ukazane są wprost. Ukryte między wierszami czekają, aż czytelnik sam je dostrzeże i się nad nimi zastanowi. A książka zdecydowanie daje do myślenia. Wątek LGBT jest dość popularny w ostatnim czasie, jednak nie zawsze podoba mi się sposób, w jaki zostaje poprowadzony. Laura Kneidl robi to w delikatny, nienachalny sposób, a losy Juliana wywołują żal i współczucie. W ogóle Julian jest niesamowicie ciepłą osobą, a odkrywanie jego przeszłości i demonów, które próbuje upchać w szafie, łamie serce. Jest to jedna z lepszych młodzieżówek, jakie czytałam na przestrzeni kilku ostatnich lat i mogę ją z czystym sumieniem polecić nie tylko młodym ludziom, ale również tym starszym czytelnikom.
za_czy_ta_na - awatar za_czy_ta_na
oceniła na91 rok temu
Vincent Brothers Abbi Glines
Vincent Brothers
Abbi Glines
“Vincent Brothers” Abbi Glines jest to druga część przygód braci Beau i Sawyera. W tej części autorka skupia się na losach Sawyera i Lany, a relacja Ashton i Beau tworzy wątek poboczny. Lana ponownie odwiedza swoją kuzynkę Ashton i pomieszkuje u niej jak w każde wakacje. Tym razem nie jest ona już małą zagubioną dziewczynką, a młodą kobietą, która zmieniła swój styl ubioru, a makijaż dopełnia całości. W jakim celu Lana przyjechała do kuzynki? Czy aby na pewno w celu spędzenia wolnego czasu z rodziną? Czy może stoi za tym ktoś inny z bliskiego otoczenia Ashton? Lana w tej części jest zupełnie inna niż w pierwszej aż trudno było poznać, że to ta sama dziewczyna, która była w rozsypce po wiadomości o rozwodzie rodziców. Teraz już zdążyła się otrząsnąć i skupić się na sobie. Co ciekawe przestała odbierać wszystkie telefony od swojej namolnej matki. Sawyer po rozstaniu z Ashton przez pół roku nie spotykał się z żadną dziewczyną i w końcu stwierdza, że nadszedł czas by to zmienić. Gdy spotka pewną długowłosą dziewczynę już nic nie będzie takie same … Czy Sawyer ma uczciwe zamiary wobec Lany? Jak potoczą się ich losy? Kogo wybierze Lana: Sawyera czy Ethana? Odpowiedzi znajdziesz w książce “Vincent Brothers”. Książka jest ciekawa i wcale mnie to nie zdziwiło, bo wszystkie książki autorki, które do tej pory przeczytałam były świetne. Porównując obie części to pierwsza miała bardziej dynamiczną akcję, tutaj wszystko działo się w trochę wolniejszym tempie. Jako całość ta seria jest warta przeczytana i polecam ją, niemniej jednak bardziej podobała mi się pierwsza część, bo było w niej więcej ognia w związku Ashton i Beau.
bookholik_25 - awatar bookholik_25
Zakazana Ella Fields
Zakazana
Ella Fields
Pozycja ta okazała się przyjemną odskocznią – idealna na odpoczynek na leżaku. Nieskomplikowana i romantyczna. 👱🏻‍♀️Daisy – rozdzielona ze swoim ukochanym, zapisuje się na uczelnie o której zawsze marzyli. Chce zacząć w miejscu w którym skończyli, ale czy już na to nie za późno? Daisy nie tak wyobrażała sobie ich ponowne spotkanie. Jest zrozpaczona widokiem ukochanego w objęciach jej przyjaciółki. Wszystko wydaje się kłamstwem, czuje się zdradzona. Ma złamane serce, choć jeszcze nie wie co do tego doprowadziło. 🧑🏽Quinton - nie sadził, że jeszcze ją kiedyś spotka – w końcu go porzuciła. Daisy była jego prawdziwa miłością, planował z nią przyszłość już jako mały chłopiec. Jej odejście go załamało. Starał sobie jednak poradzić i żyć dalej. W dzieciństwie byli nierozłączni, przyjaźnili się, a potem zakochali sobie. Nie przewidzieli tylko, że przyjdzie im się rozstać. Każde radziło sobie na swój sposób z rozłąką. Nieporozumienie z przed lat wpływa na nich oboje. Czy powody ich rozstania wyjdą na jaw? Czy są w stanie jeszcze odbudować swoją przyjaźń i więź jaka ich łączyła? Ella Fields stworzyła przyjemną historię o zagubionej miłości. To pierwszy tom serii „Uniwersytet Gray Springs” i musze przyznać, że spełnił moje oczekiwania. Może i sama tematyka jest banalna, ale autorka pokazuje nam tworzącą się więź między bohaterami w bardzo urokliwy sposób. Ta książka przyciąga, a historia wciąga na tyle by przy niej pozostać. Piękna opowieść o walce o miłość, drugich szansach i o tym jak cenna jest w życiu prawdziwa przyjaźń. Bardzo Wam polecam!
Psychopółkaa - awatar Psychopółkaa
oceniła na61 rok temu
To nie jest, do diabła, love story. Tom II Julia Biel
To nie jest, do diabła, love story. Tom II
Julia Biel
Pierwszy tom kończy się pozostawiając po sobie pustkę i niepewność. Trudno było mi określić, w jakim kierunku autorka potoczy tę historię w drugim tomie. Po przeczytaniu wiem, że totalnie nie spodziewałam się właśnie takiego przebiegu zdarzeń. Można powiedzieć, że drugi tom jest jak telenowela — raz jest dobrze, raz jest źle i głównie z braku komunikacji między głównymi bohaterami oraz osób, które wtrąciły nos w nie swoje sprawy. A tak naprawdę to też brak zaufania między bohaterami, pociągnął za sobą lawinę zdarzeń i zmienił całkowicie charakter odczucia tej historii w drugim tomie. Z całą pewnością historia jest zabawna, totalnie nieoczywista, lekko zwariowana, ale i smutna. Atmosfera w drugim tomie odczuwalna jest dla mnie całkowicie inaczej. Przez większą część tej historii bohaterowie samotnie mierzą się z konsekwencjami swoich działań. Pojawiało się tu też kilka scen, które złamały mi serce, a właściwie słów. Autorka genialnie bawi się tu słowami i serwuje genialne poczucie humoru. Koniec tej książki pozostawił mi niedosyt i chyba kolejne poczucie pustki. Z jednej strony na ten moment mam nadzieję, że żyli długo i szczęśliwie, a z drugiej strony wolę się nie załamać, gdy okaże się inaczej (a zapewne w jednej z książek autorki pojawią się wzmianki o losach bohaterów). W mojej opinii tomu pierwszego ujęłam, że mam wrażenie, że nie do końca mogę mu ufać i ha miałam rację. Co niestety tylko na moment sprawiło, że lubiłam go mniej, a potem jego starania znów sprawiły, że go polubiłam. Co do głównej bohaterki, nie zmieniłam zdania. Bardzo ją polubiłam i cieszyłam się, że lekko się zmieniła oraz trochę otworzyła. Czy podobała mi się ta historia? Tak, świetnie się bawiłam ją czytając, choć momentami bolało mnie serducho. Jest to z pewnością historia, której nie da się przewidzieć. Genialna młodzieżówka, polecam.
frezjaksiążki - awatar frezjaksiążki

Cytaty z książki Tylko bądź przy mnie

Coraz lepiej rozumiałam, dlaczego ludzie po rozstaniach nie zostają przyjaciółmi. Przedtem sądziłam, że byli partnerzy schodzą sobie z drogi, bo się nienawidzą, ale to nie była prawda. Kiedy ludzie tygodniami, miesiącami albo latami wszystko ze sobą dzielą, potem jest ciężko albo nawet staje się niemożliwe by dawać sobie mniej. Ile to jest już za dużo, a ile za mało?

Rozwiń
Laura Kneidl Tylko bądź przy mnie Zobacz więcej

Zamartwianie się jest bezsensowne, donikąd nie prowadzi. Albo człowiek bierze sprawy w swoje ręce i próbuje coś zmienić, albo godzi się na to, co jest, i uczy z tym żyć. Zamartwianie się niczego nie zmieni.

Rozwiń
Laura Kneidl Tylko bądź przy mnie Zobacz więcej

Pewne rzeczy lepiej pokazać, niż powiedzieć.

Pewne rzeczy lepiej pokazać, niż powiedzieć.