Kaguya-sama: Love Is War, Vol. 1

- komiksy
- Miłość to wojna (tom 1)
- Kaguya-sama wa Kokurasetai
- 2018-03-06
- 2018-03-06
- angielski
- 9781974700301
As leaders of their prestigious academy’s student council, Kaguya and Miyuki are the elite of the elite! But it’s lonely at the top… Luckily for them, they’ve fallen in love! There’s just one problem—they both have too much pride to admit it. And so begins the daily scheming to get the object of their affection to confess their romantic feelings first…
Love is a war you win by losing.
Kup Kaguya-sama: Love Is War, Vol. 1 w ulubionej księgarni
Oceny książki Kaguya-sama: Love Is War, Vol. 1
247 użytkowników ma tytuł Kaguya-sama: Love Is War, Vol. 1 na półkach głównych- Przeczytane 201
- Manga 23
- Mangi 20
- 2022 5
- Komiksy 3
- 2020 3
- 2021 3

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kaguya-sama: Love Is War, Vol. 1
Serii nie kończę i ostrzegam przy pierwszym tomie - beznadzieja.
Naprawdę jedna z najgorszych serii jaką czytałam dotychczas. Może jestem za stara, bo postacie zachowują się jak gimnazjaliści, czyli niezbyt mądrze, zwłaszcza jak na klasę pełną "młodych geniuszy". Główny bohater jest dziwnym self-insertem dla czytelnika ponieważ jest życiową ofermą a główna bohaterka jest po prostu denerwująca. Tak naprawdę znacznie bardziej interesujący był wątek poboczny z postaciami drugoplanowymi, bo przynajmniej zachowywali się jak normalni ludzie, ale nawet dla tego nie warto czytać, bo trzeba przebrnąć przez paręnaście tomów zanim coś ciekawego się wydarzy.
Serii nie kończę i ostrzegam przy pierwszym tomie - beznadzieja.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNaprawdę jedna z najgorszych serii jaką czytałam dotychczas. Może jestem za stara, bo postacie zachowują się jak gimnazjaliści, czyli niezbyt mądrze, zwłaszcza jak na klasę pełną "młodych geniuszy". Główny bohater jest dziwnym self-insertem dla czytelnika ponieważ jest życiową ofermą a główna bohaterka jest po...
Całkiem dobre, ale za mało akcji.
Całkiem dobre, ale za mało akcji.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDoprawdy... Urocze 😌
Doprawdy... Urocze 😌
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toA tak na serio, świetna manga. Niesamowicie się ubawiłam na niej, co jest naprawdę niesamowitym wynikiem, bo to dopiero pierwsza część. 🤩
Ta książka opisuje zakochanie dwóch najinteligentniejszych osób w szkole. Nigdy nie widziałam tak skomplikowanej książki jak ta. Musiałam przeczytać ją aż trzy razy żeby zrozumieć ten tekst. Szybko się czyta i jest dobra na podróże. Kiedyś na pewno chętnie powrócę do tej mangi.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZnam ten tytuł z zachwytów róznych ludzi nad anime, więc kiedy przyjaciółka akurat pozbywała się kilku tomow mangi to znaczyło tylko jedno - czas przyjrzeć się bliżej. Kreska jest poprawna, nawet czasem troszkę koślawa, ale układ paneli i przekazywanie emocji, wystarczająco by sprzedać wszystkie gagi. A jest ich sporo, bo to naprawdę niezła komedia z bardzo oryginalnym założeniem - romans, ale obie strony myślą że są bohaterami Death Note'a i prowadzą rozgrywki umysłowe na ich poziomie. Ten humor do mnie od razu do mnie trafił i na pewno sięgnę po resztę serii.
Znam ten tytuł z zachwytów róznych ludzi nad anime, więc kiedy przyjaciółka akurat pozbywała się kilku tomow mangi to znaczyło tylko jedno - czas przyjrzeć się bliżej. Kreska jest poprawna, nawet czasem troszkę koślawa, ale układ paneli i przekazywanie emocji, wystarczająco by sprzedać wszystkie gagi. A jest ich sporo, bo to naprawdę niezła komedia z bardzo oryginalnym...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toManga rewelacyjna ale anime lepsze pomimo tego i tak polecam <3
Manga rewelacyjna ale anime lepsze pomimo tego i tak polecam <3
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPierwszy tom trochę nudny, ale reszta <3333333333
Pierwszy tom trochę nudny, ale reszta <3333333333
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLubicie szkolne komedie romantyczne? Jeśli tak, to "Kaguya sama: miłość to wojna" to manga dla was! Bardzo ją wam polecam, pokochałam ten tytuł pomimo, że oglądałam anime na jej podstawie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŁadna kreska i dość ciekawe ugryzie tematu miłości. Manga daję mi mocny klimat academic rivals to lovers, co jest oczywiście na plus. Lekka lektura z poczuciem humoru.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietny 1 tom. Na plus główni bohaterowie : Miyuki(przewodniczący) i Kaguya(wiceprzewodnicząca) Polubiłem również sekretarkę samorządu(Chika) oraz lokaja/przyjaciółkę Kaguya(Hayasaka) choć na razie nie było Jej dużo. A ta wojna bohaterów o to kto pierwszy wyzna miłość rewelacja. Czasem nie można powstrzymać śmiechu. Rozwaliła mnie scena jak przewodniczący przyniósł do szkoły posiłek , który sam przygotował i Kaguya bardzo chciała spróbować , ale nie miała odwagi poprosić i nagle Chika została poczęstowana przez przewodniczącego i bardzo Jej smakowało , a Kaguya patrzyła na Nią jak na robaka i myślała , że kiedyś były przyjaciółkami , ale to już przeszłość i choćby Chika umierała to wiceprzewodnicząca nawet nie kiwnie palcem:D Jednak jak zostały same Chika poczęstowała bohaterkę i ta od razu Jej wybaczyła choć Chika nie miała pojęcia co wiceprzewodnicząca myślała chwilę wcześniej. Świetna też była scena jak przewodniczący udzielał miłosnych rad jednemu z uczniów i o dziwo rady pomogły i chłopak zdobył dziewczynę:D Kolejne tomy na pewno przeczytam.
Świetny 1 tom. Na plus główni bohaterowie : Miyuki(przewodniczący) i Kaguya(wiceprzewodnicząca) Polubiłem również sekretarkę samorządu(Chika) oraz lokaja/przyjaciółkę Kaguya(Hayasaka) choć na razie nie było Jej dużo. A ta wojna bohaterów o to kto pierwszy wyzna miłość rewelacja. Czasem nie można powstrzymać śmiechu. Rozwaliła mnie scena jak przewodniczący przyniósł do...