Moja gwiazda #16

- Oshi no Ko
- 2025-12-29
- 2025-12-29
- Anna-Maria Puto-Kaczmarek
Goro jest młodym lekarzem z małego miasteczka. Pewnego dnia do szpitala, w którym pracuje, zgłasza się nastoletnia dziewczyna w ciąży. Mężczyzna szybko rozpoznaje Ai Hoshino, wschodzącą gwiazdę sceny muzycznej, a zarazem swoją ulubioną idolkę. Zdając sobie sprawę, że w show-biznesie nie ma miejsca na sentymenty, obiecuje zachować jej sekret w tajemnicy. Niestety wkrótce dochodzi do straszliwego zdarzenia, które zapoczątkuje łańcuch zaskakujących zdarzeń…
Kup Moja gwiazda #16 w ulubionej księgarni
- Mangi 2026 1
- 2026 1
Tagi i tematy do książki Moja gwiazda #16
Cytaty z książki Moja gwiazda #16
W świecie, w którym bez przerwy marzymy o śmierci nie da się żyć, unikając smutku.
dodaj nowy cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Moja gwiazda #16
Cudowne zakończenie,aczkolwiek boli mnie one bardzo.Szkoda również,że jest to koniec,ponieważ ogółem seria jest wybitna pod wieloma względami.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOpinia całej serii.
Seria w ciekawy sposób przedstawia świat showbizesu od strony niewidocznej dla konsumentów i ujawnia jego mroczne strony. Ukazuje, że wszystko co widzimy zbudowane jest na kłamstwach.
Finał był dla mnie nie małym, ale pozytywnym zaskoczeniem. Ostatni tom wzbudził we mnie wiele emocji i bardzo poruszył. Był wyjatkowo emocjonalny. Mimo różnych opinii, uważam, że jest to naprawdę dobre zakończenie.
Czuję, że ta seria zostanie na długo w mojej pamięci i pewnie będę miała ochotę do niej wracać.
Opinia całej serii.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOd samego początku seria bardzo przypadła mi do gustu. Pośrodku miała nieco nudniejszy fragment, jednak całościowo nie wpłyną on znacząco na moją ocenę.
Finał był dla...
Cała seria jest po prostu genialna. Polecam każdemu przeczytanie, a na dodatek warto obejrzeć anime, które też jest wspaniałe.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBędąc szczerym śmierć Aquy jeszcze ujdzie ale reszta, no mogli by coś jeszcze dodać. Bo tak jak sama śmierć jest zrobiona spoko i początkowe wydarzenia też jednak to te końcowe już niezbyt. Nie rozumiem do końca czemu opis zdarzeń po śmierci jest najpierw prowadzony przez Akane a później przez Ruby, zamiast na przykład pokazać też różne perspektywy innych osób.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTakie sobie to zakończenie...
Takie sobie to zakończenie...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPamiętam falę hejtu, jaka spadła na autora za to zakończenie... I cóż - zupełnie tego nie rozumiem. Zakończenie jak zakończenie - wiadomo, szkoda rozstawać się z tymi postaciami, ale czasem dostajemy coś innego niż to, czego oczekujemy; takie życie. Ja tam doceniam tę przewrotność i w ostatecznym rozrachunku stwierdzam, że bawiłem się na serii od początku (nooo, pomijając może nieco konfundujący prolog) do końca bardzo dobrze. Gorąco polecam, jeśli chcecie wejrzeć za kulisy japońskiego show biznesu, bo Aka Akasaka w ciekawy sposób obnaża tutaj mechanizmy nim rządzące.
Pamiętam falę hejtu, jaka spadła na autora za to zakończenie... I cóż - zupełnie tego nie rozumiem. Zakończenie jak zakończenie - wiadomo, szkoda rozstawać się z tymi postaciami, ale czasem dostajemy coś innego niż to, czego oczekujemy; takie życie. Ja tam doceniam tę przewrotność i w ostatecznym rozrachunku stwierdzam, że bawiłem się na serii od początku (nooo, pomijając...