Boża Szkoła Determinacji

- Boża Szkoła Determinacji
- 2019-02-22
- 2019-02-22
Naucz się, jak nigdy się nie poddawać!
Marcin Kaczmarczyk po raz kolejny dzieli się z czytelnikami swoją fascynacją słowem Bożym. Wśród biblijnych postaci wyszukuje te, które mimo trudnych okoliczności życia zdecydowały się nie poddawać zwątpieniu i rezygnacji. Wybrane przez niego historie ludzi takich jak Noe czy święty Piotr to opowieści na miarę słów świętej Teresy: „Bóg i ja razem stanowimy większość”.
Dzięki historiom, które znajdują się w Bożej szkole determinacji, dowiemy się:
w jaki sposób poradzić sobie z raniącymi opiniami,
jak dzięki modlitwie przetrwać trudne momenty,
jak dokonywać kroków wiary,
do czego potrzebna jest wspólnota,
czy Bóg wyciąga rękę do grzeszników.
Pismo Święte jest źródłem nadziei. Co kilka stron możesz znaleźć historię, która pokazuje, że sytuacji bez wyjścia nie ma. Nawet jeśli wszystkie okoliczności mówią inaczej, to tam, w Biblii, znajdziesz postacie, które biorą sprawy w swoje ręce wtedy, gdy każdy inny wolałby ręce załamać. Zapraszam cię w podróż z ludźmi, którzy nie rezygnują. Z ludźmi, którzy dają radę i inspirują do działania.
Kup Boża Szkoła Determinacji w ulubionej księgarni
Oceny książki Boża Szkoła Determinacji
7 użytkowników ma tytuł Boża Szkoła Determinacji na półkach głównych- Przeczytane 4
- 2021 1
- Do zdobycia :) 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Boża Szkoła Determinacji
Dość ciekawa książka. Bazuje na Słowie Bożym i odnosi się do postawy postaci biblijnych i ich determinacji do działania :)