Kolejne 365 dni

- 365 dni (tom 3)
- Agora
- 2019-05-29
- 2019-05-29
- ucieczka furia dziecko kanaryjczyk niebezpieczeństwo sycylia honor porwania mafia uczucia seks miłość erotyka zdrada namiętność
Ciężarna Laura zostaje postrzelona. Najlepsi lekarze walczą o życie kobiety. Jej mąż, głowa sycylijskiej mafii, musi podjąć najtrudniejszą decyzję w swoim życiu - kogo ocalić: ukochaną czy ich dziecko... Jakiego wyboru dokona Massimo? Czy życie bez Laury będzie miało dla niego jeszcze sens? Czy będzie potrafił w pojedynkę wychować ich syna? Miliony myśli kłębią mu się w głowie, ale żadna nie przynosi ukojenia. Nie wie, jak potoczą się losy jego rodziny. Czyje 365 dni będziemy śledzić w trzeciej części sagi?
"Kolejne 365 dni" to kontynuacja bestsellerowej serii Blanki Lipińskiej o Laurze Biel porwanej przez szefa sycylijskiej mafii. Poprzednie książki, „365 dni” i „Ten dzień”, sprzedały się w nakładzie ponad 500 000 egzemplarzy. Pełna erotyzmu i sensacyjnych zwrotów akcji powieść, porównywana do światowego bestsellera „50 twarzy Greya”, podbiła serca polskich kobiet. Jeśli komuś się wydaje, że Lipińskiej trudno będzie znów zaskoczyć czytelników, to powinien zapiąć pasy, bo "Kolejne 365 dni" jest niczym jazda rollercosterem!
Trwają prace nad ekranizacją serii. Premiera filmu planowana jest na walentynki 2020 roku.
Ta część książki zdecydowanie najlepsza z całej serii! Jednocześnie moja ulubiona, która w przeciwieństwie do swoich poprzedniczek naprawdę mnie wciągnęła! W końcu się coś dzieje, jest jakaś akcja. Co prawda zachowanie Laury w stosunku do nowej postaci w serii jest równie głupie i żenujące jak jej zachowanie w każdej poprzedniej części, ale mimo wszystko da się to przeczytać. Jeszcze dodam - absolutnie nie oglądajcie ekranizacji tej części. Ten film to jakaś totalna pomyłka, zero zgodności z książką, porażka totalna. Jeśli przeczytaliście książkę to przy tym pozostańcie.
więcej Pokaż mimo toTo chyba najlepsza cześć. Albo Blanka tak rozwinęła warsztat albo zatrudniono bardzo dobrego redaktora
Pokaż mimo toNie polecam.
Nie polecam.
Pokaż mimo toNie i jeszcze raz nie.
Nie i jeszcze raz nie.
Pokaż mimo toCała seria ma tak skrajnie różne opinie, że albo się ją lubi albo nienawidzi, często mam wrażenie, że książka jest oceniana poprzez pryzmat filmu, który w stosunku do książki jest wybitnie nieudany i twierdze, że niemało ją skrzywdził.
Całość jest mocno nierealistyczna i momentami bajkowa, opływająca w bogactwo i pieniądze, ogromne pieniądze co czasem powoduje, że zaczynam się zastanawiać czym tak naprawdę kieruje się tu główna bohaterka? (pytanie retoryczne).
Muszę przyznać, że ta część była niestety najgorsza ze wszystkich, zwłaszcza pierwsza połowa nie dość, że ciągnęła się niemiłosiernie i miałam wrażenie, że nic zupełnie się tam nie dzieje, to jeszcze co porobiło się z Laurą? Gdzie ta stanowcza kobieta z pazurem z pierwszej części? Zamiast niej pojawiła się niezdecydowana i rozchwiana emocjonalnie kobieta myśląca tylko jedną częścią ciała i napewno to nie jest głowa🤦♀️. Co to za pomysł z testowaniem mężczyzn? Niczym rozchwiana emocjonalnie nastolatka. Zajęta tylko piciem. Czym dalej tym dziwniej i mniej zrozumiale.
Sama końcówka lepsza ale ogólnie tutaj zabrakło mi tej akcji z dwóch poprzednich książek.
więcej Pokaż mimo toCałość jest mocno nierealistyczna i momentami bajkowa, opływająca w bogactwo i pieniądze, ogromne pieniądze co czasem powoduje, że zaczynam...
Nie do końca wiem, co powinnam napisać o tej książce. Na pewno jest to lepsza część, niż "Ten dzień", ale chyba w żadnej z dwóch poprzednich nie irytowała mnie aż tak postać Laury. Według mnie została wykreowana na typ słodkiej idiotki. Co jakiś czas sama sobie powtarza jaka to jest inteligenta, ale w rzeczywistości to tylko intelektualny niewypał.
Myślę, że autorka trochę za mocno starała się obrzydzić czytelnikowi postać Massimo, przemieniając go z zakochanego po uszy ideału w psychopatycznego zwyrodnialca.
Nacho był dla mnie chyba jedyną postacią, o której mogłabym czytać dalej, ale z niego Pani Lipińska również zrobiła idiotę, który nie wiedzieć czemu zakochuje się w nieodpowiedniej osobie.
Trochę to wszystko zbyt idealne... Mnóstwo pieniędzy, mnóstwo rozrywek, mnóstwo "szczęśliwych" happy endów, mnóstwo przystojnych mężczyzn.
Wierzę, że Włosi słyną ze swojego piękna zewnętrznego, ale szczerze wątpię, by każdy Włoch był adonisem, a tak zostaje przedstawiony każdy nowo poznany mężczyzna.
Reasumując, jeśli ktoś chce przeczytać ten cykl, ponieważ lubi erotyczne historie, to jak najbardziej polecam, ale jeśli komuś zależy bardziej na interesującej fabule, to jednak bym odpuściła.
więcej Pokaż mimo toMyślę, że autorka trochę...
Kontynuacja dalszych losów Massimo I Laury bardzo nas zaskoczą wszystko będzie jedną wielką niespodzianką .Burzliwe sceny trudne decyzje i rozstania ,wydarzania których nikt się nie spodziewa przeplatane dramatem .Zakończenie jest na swój sposób wyjątkowe
Gniot
Pokaż mimo toZdecydowanie najlepsza część trylogii.
Nie rozumiem tego hejtu na ta serie oraz na Lipińska. Są gusta i guściki, jeśli ktoś nie lubi erotyków (tyczy się to tez filmów) to ich nie czyta (nie ogląda).... Pierwsza część faktycznie była dość słaba, ale należy pamiętać ze był to debiut autorki. Każda następna jest już dużo lepsza. Także polecam przeczytać i samemu ocenić. No chyba, ze ktoś jest dość pruderyjny bądź poprostu nie lubi tego typu książek ;)
Zdecydowanie najlepsza część trylogii.
więcej Pokaż mimo toNie rozumiem tego hejtu na ta serie oraz na Lipińska. Są gusta i guściki, jeśli ktoś nie lubi erotyków (tyczy się to tez filmów) to ich nie czyta (nie ogląda).... Pierwsza część faktycznie była dość słaba, ale należy pamiętać ze był to debiut autorki. Każda następna jest już dużo lepsza. Także polecam przeczytać i samemu ocenić. No...
Trzecia z części cyklu 365 dni. Nacho robiący wszystko, by Laura była przy nim. Czy kobieta zdecyduje się wyjawić mu swoją tajemnicę? Co zrobi hiszpański kochanek, by odzyskać ukochaną.