Moja pierwsza książka o domach zwierząt

Okładka książki Moja pierwsza książka o domach zwierząt autora Eric Carle, 9788363522995
Okładka książki Moja pierwsza książka o domach zwierząt
Eric Carle Wydawnictwo: Tatarak Seria: Moja pierwsza książka interaktywne, obrazkowe, edukacyjne
22 str. 22 min.
interaktywne, obrazkowe, edukacyjne
Moja pierwsza książka
My Very First Book of Animal Houses
2020-01-01
2020-01-01
22 min.
Monika Perzyna

Kup Moja pierwsza książka o domach zwierząt w ulubionej księgarnii

Oceny książki Moja pierwsza książka o domach zwierząt

OPINIE i DYSKUSJE o książce Moja pierwsza książka o domach zwierząt

"Moja pierwsza książka o domach zwierząt" to niewielkiego formatu kartonówka, której strony w połowie są przedzielone na pół. Czytelnik musi dopasować ilustracje z górnej części strony, do tej umieszczonej na dole. Dzięki temu odnajduje mieszkańców konkretnego domu. W ten sposób dowiaduje się, gdzie mieszka m.in. pszczoła, pingwin, nietoperz.

Polecam z pełnym przekonaniem. Autor bardzo dobrze interpretuje potrzeby dzieci i tworzy książki, które bawią i uczą. Jednocześnie książki uwrażliwiają na piękno, bo wizualnie trzymają wysoki poziom - minimalistyczne, geometryczne ilustracje to małe dzieła sztuki.

Polecam z pełnym...

15 użytkowników ma tytuł Moja pierwsza książka o domach zwierząt na półkach głównych
8 użytkowników ma tytuł Moja pierwsza książka o domach zwierząt na półkach dodatkowych

Eric Carle
Eric Carle
Amerykanin, Eric Carle to dziś instytucja: malarz, ilustrator, twórca muzeum ilustracji książki dziecięcej. Na książeczkach jego autorstwa (których sprzedano 88 milionów) wychowały się całe pokolenia. Rozpoznawalne na całym świecie, charakterystyczne ilustracje, wykonane techniką kolażu, stały się jedyną w swoim rodzaju marką, za którą kryją się wysokie wartości artystyczne, dobra zabawa i edukacja. Eric Carlepokrywa skrawki papieru farbami akrylowymi – czasem używając szerokiego pędzla, czasem wąskiego, a czasem po prostu palców, gąbki lub innych narzędzi pozwalających uzyskać pożądaną teksturę. Następnie wycina i składa w piękne, kolorowe obrazy. Wiele z jego książek ma wycinanki, mrugające światełka, a nawet wydaje dźwięki. Tematem historii jest zwykle natura, a książki Carle'a są nie tylko ciekawe i zabawne, ale pozwalają się czytelnikowi nauczyć czegoś nowego o otaczającym świecie. W swoich ilustrowanych opowieściach Carle porusza nie tylko uczucia dzieci, ale także ich ciekawość świata i kreatywność, a także stymuluje ich rozwój intelektualny. To właśnie dlatego jego książki odniosły taki sukces.Najbardziej znana książka Erica Carle, to wydana również i w Polsce przed kilku laty, a obecnie wznowiona przez Tatarak “BARDZO GŁODNA GĄSIENICA”, unikalna pozycja dla najmłodszych, przetłumaczona na 47 języków i sprzedana w 29 milionach egzemplarzy.

Cytaty z książki Moja pierwsza książka o domach zwierząt

Dodaj cytat z książki Moja pierwsza książka o domach zwierząt