Śmiejemy się

- DziubDziuSie
- 2025-09-24
- 2025-09-24
- 30 min.
Co tu tak wesoło? To Dziubdziusie robią miny! Pełna zaraźliwego śmiechu książeczka o zabawie grupy maluchów.
Gdy Żabcia zacznie stroić miny, trudno powstrzymać się od śmiechu. Konia już parska – i pokazuje, że umie wykrzywić się jeszcze zabawniej. Misia piszczy z uciechy – i dołącza do wygłupów. Z każdą stroną rozbrykana gromadka rośnie, a śmiech staje się coraz bardziej zaraźliwy. Kwasia chyba zaraz pęknie, Nosia się zachrumka, Łasia dostanie czkawki… Tej karuzeli nie da się zatrzymać. A co na to pani Rysia?
Tę książkę najlepiej czytać, robiąc śmieszne miny. Pokażcie waszym maluchom, że nie jesteście gorsi od Dziubdziusiów!
"Dziubdziusie" to seria o maluchach i dla maluchów. Zabawne, kolorowe ilustracje i uroczy zwierzęcy bohaterowie podbiją serca najmłodszych. Codzienne, bliskie dzieciom sytuacje wciągną je w lekturę. Proste, rytmiczne zdania przyprawione rymami zachęcą do powtarzania tekstu i wzbogacą słownictwo. A dowcipna puenta wywoła salwy śmiechu.
Polecamy także pozostałe części serii: „Myjemy się”, „Płaczemy” i „Jemy”.
Kup Śmiejemy się w ulubionej księgarni

OPINIE i DYSKUSJE o książce Śmiejemy się